Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: ХАРАКТЕР!!!  (Прочетена 4807 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
ХАРАКТЕР!!!
« -: Януари 02, 2006, 00:58:15 am »
Тук си говорим много за родословия,за стандарти и селекция,за планирано развъждане...обаче все ни убягва характера на различните породи...
Споменаваме за него бегло,покрай другото,а на мен ми се струва важно (особено за хора,които тепърва ще си избират порода) какъв е характера на отделните породи...
Ето аз например,имам френски булдог,харесвам много амстафф,булмастиф,бултериер и изобщо молоси ....,но това не ми пречи да се възхищавам от породи като афганска хрътка,нюфаундленд и голдън ретривър!
Намирам дакелите и кокерите за изключително забавни,пинчерите и йоркитата за много мили....и т.н. Изобщо,ОБИЧАМ кучетата!!!

Но имам и горчив опит,поради незнание :( ....Най-безотговорно,преди години взех цвергшнауцер (порода,която много харесвам като екстериор),без да съм подготвена за неговия темперамент и нрав,които в последствие се оказаха несъвместими с начина на живот на моето семейство и моето едва прохождащо (тогава) дете....

И затова сега си мисля,че можем да бъдем от полза на хората,които искат да си вземат куче - да споделим какъв е характера на нашите любимци от различните породи - дали те са тихи и спокойни,или пък буйни и игриви,дали обичат дългите разходки или предпочитат да си лежат на спокойствие на дивана до нас,дали лаят по всякакъв повод или са мълчаливци по природа,дали учат бързо командите,на които ги обучаваме или имат "собствено мнение" по всеки въпрос :lol: ,как се отнасят с децата - играят ли си с тях или предпочитат да бъдат оставени на мира от малките "досадници"....

Споделете какви "личности"(разбира се,съвсем условно казано) са вашите любими кучета...нека ги опознаем и такива,каквита са в ежедневието,а не само в изложбените рингове... :doggy:

Ееееех..."кучешки" живот! :-)

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #1 -: Януари 02, 2006, 01:41:54 am »
И сега нека ви разкажа за моя Френски булдог :D !

Когато Саричка дойде при нас,тя беше едно уморено от дългия път (цяла нощ беше пътувала от Варна в колата) бебе,което обаче гледаше дружелюбно новите си стопани и не прояваше никакви капризи.Нямаше скимтене и подлайване,но в първите дни нямаше и много игра - тя просто искаше на спокойствие да опознае новия си дом и да и бъде топло в легълцето,където прекарваше по-голямата част от денононщието...
Ето я Сара в първия и ден при нас:

Тук е с дъщеря ми,която тогава беше на 3 и половина годинки :wub:

И още една,много показателна за първите два дни поза :lol:

След като си отспа и се поуспокои,Саричка започна все повече и повече да играе...Тичане насам - натам из цялата къща , с няколко удара в мебелите,от които на мен ми настръхваха косите,но на нея изобщо не и правеха впечатление. :plias: ..
Започнахме да добиваме представа и за неутолимия апетит на френчитата...вечно гладна,Сара обръщаше саксиите и ядеше пръстта,един път успя да си открадне шоколадови бонбони от масата и беше изяла такова количество,че когато се прибрах я намерих надута като балон! :plias: !!!
Това мина и замина,когато след няколко дни я намерих доволно да дъвче парче стъкло от дебелостенна чаша,която преди това беше счупила издърпвайки покривката на масата :plias: ...прояваше и склонност към кабелите,с особен афинитет към този на Интернета....
Изобщо "Хрониките на Сарините бели" могат да са доста дълго четиво,но едно ни стана ясно в тези първи няколко седмици - бяхме си взели куче,което нямаше страх от нищо (височини,удари в твърди повърхности...),нямаше чуство за болка (с парче счупено стъкло си "чешеше" растящите зъбки :( ) и беше неизчерпаем източник на енергия :doggy: ....
Представете си  картинката - прибирам се в къщи,отварям вратата - тишина...,влизам,прескачам локвичките и "тортичките" и намирам хола обърнат наопаки - саксията разсипана,растението изпокъсано,покривката свалена от масата,всичко,което е било на масата и става за ядене - изядено...и на средата на този хаос моето булдоче стои и ме гледа с най-невинния поглед на света :plias: ...
Как се справихме ли?! Ами с много търпение и някой "жертви" - махнахме покривката от масата,качихме саксиите на стойки и изкарахме леглото на Сара + всичките и играчки в коридора,където тя оставаше,когато беше сама в къщи...
Постепенно всичко отмина...
Сара порастна и разкри истинския си характер!
А какъв е той?!
Ами характер на безстрашен лъв,ето какъв е...До ден днешен не съм видяла Сара или друго френчи да се страхува от нещо....каквото и да е то!!! За нея няма куче,което да я респектира с ръста,възрастта или пола си :plias: ,няма наказание,което да я притеснява особенно,посещенията при ветеринаря са повод за неубоздана радост :lol:  :lol: ...
Това куче е изключително любвеобилно ... тя обожава да се гушка и да целува хората,които обича,непрекъснато гледа да има чисто физически контакт с мен или някой друг от семейството (ако мен ме няма). Например докато вечеряме,тя идва и сяда върху краката ми под масата,а след това задължително се мести до мен на дивана пред компютъра и :sleep:
Много е честолюбива и е абсолютен егоист по отношение на собственото и спокойствие и спокойствието на дома....Веднага давам пример - Новогодишните залпове,които плашат повечето кучета ,при нея са нещо изключително дразнещо :mad ...."ма,как така,моля ви се някой ще гърми и аз не мога да спя??? Я да го налая едно хубаво,че да вземе да спре"....и тя лае самоотвержено и ядосано (с настръхнала козина по гърба :lol: ) до прозореца,докато нежелания шум не стихне най-сетне,след което отива и най-спокойно си заспива :lol:  :lol: ...Същото е и когато по телевизията, по някакъв повод има животински звуци...Въпросната вещ се облайва от всички възможни страни + нахъсано взиране в екрана и чак когато се смени звука и кадъра....настава мир и в къщи :lol:
Като цяло,обаче Френския булдог не е от най-шумните кучета! Сара не лае нито често,нито продължително...Звука на входния звънец,например,не събужда в нея никакви тревоги.
« Последна редакция: Януари 02, 2006, 01:48:43 am от Sarichka »

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #2 -: Януари 02, 2006, 02:44:45 am »
Сега в къщи е мирно и тихо...

Сара обикаля владенията си с походката на малка черна пантерка,познава всеки ъгъл и всяка миризма! Това е нейния дом,това е нейната крепост и убежище...там са хората,които тя обича! :wub:
Привързаността към стораните е една от най-силно изразените черти на характера на френчитата...Това куче живее,за да е със "своите" хора...В очите и ясно се чете "Обичам те,искам да ме гушнеш"  :wub: ,или "Обичам те,хайде да си играем" :doggy:

Навън,обаче е друго...Моята безстрашна Сара играе и смело се бие с всякакви породи и големини кучета...
Приятели,които са били с нас на кучешките срещи,знаят на какво е способна! :plias:
Това куче няма никаква представа за ръста и възрастта си...опитва се да догони афганска хрътка :plias:  :lol:  :lol: ...или да сбори Дого аржентино!!!
Много често съм била уплашена от нейните "игри",които са придружени с настървено ръмжене и хапане,но засега съм убедена ,че тя успява да се справи с всяка ситуация...дано да е все така! :rolleyes:
Имам и още едно притеснение - че може да травмира някое от кучетата,с които играе :( ,много често я дърпам и не я пускам да се наиграе,защото тя се втурва да хапе и да пребори "противника"  :unsure:  

Иначе,ако няма с кого да си играе,тя не обича да стои дълго навън...
Зимата и става студено,лятото - топло и като цяло предпочита уюта на собствения си дом,пред безцелното шляене навън!
Когато играе с други кучета,изглежда неизтощима,но в действителност е доста поспалива и спокойна :we:

На година и три месеца,Сара е с изградени навици за всичко!
Знае,че като станем следва разходка,знае,че като се наяде - също следва разходка...,знае,че като излиза с мен,най-често ходим до някъде с колата и моментално тръгва към нея.Знае,че като се качи в  колата на мъжа ми,значи ще пътуваме някъде по-далеч и почти моментално заспива...Когато паркирам пред нейната клиника,знае при кого отива и е способна да ме събори от дърпане да стигнем по-скоро при любимите докторки :lol:  :lol:
Знае командите "Ела","Седни","Не","На място","Ред",но ги изпълнява само когато няма дразнители наоколо (например на кучешките срещи,доскоро дори "Ела" не изпълняваше :mad -ще кажеш,че е глуха,ако гледаш отстрани :plias: ).Учи бързо,но с изпълнението имаме някой трудности,заради характера и и факта,че когато играе с куче,просто забравя къде е и с кого е! :mad Затова и я пускам да играе на точно определени,сигурни места,където знам,че няма да ми избяга далеч или да изскочи на някоя улица.

Постепенно ние свикнахме с нея и тя с нас!
Вече не ми яде растенията,но пък и аз не и се карам за това :D ...
Движенията и са грациозни ,но скока върху мен от радост е ...меко казано - болезнен :lol:  :lol: Тя е енергична или спокойна,в зависимост от ситуацията,а ние се научихме да четем в очите и какво изпитва...

Сега в къщи е мирно и тихо...семейството ни се състои от четири равноправни члена - ние двамата с мъжа ми,дъщеря ни и Саричка - нашата голяма любов и радост!!!:wub:  :wub:  

anita

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 62
    • http://
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #3 -: Януари 02, 2006, 15:56:58 pm »
Sarichka, чудесно описание на едно чудесно създание!  :cheers:  

TREND IS YOUR FRIEND

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #4 -: Януари 02, 2006, 19:21:26 pm »
Цитат
Sarichka, чудесно описание на едно чудесно създание!  :cheers:

Благодаря миличка!...,а ти ще ни разкажеш ли за характера на кокерите,моля :D  

anita

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 62
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #5 -: Януари 02, 2006, 23:48:21 pm »
КОКЕР-ЩО Е ТО И ИМА ЛИ ПОЧВА У НАС?

Каква , асоциация си прави човек, когато чуе думата "кокер" ??
  Повечето хора си казват: "АА, тези не бяха ли , едни с големи, дълги уши?"
    Да, точно за тях иде реч. Освен големи , дълги уши , кокера има и ГОЛЯМО СЪРЦЕ!  Когато се чудите какво куче искате, запитайте се, какво очаквате от него??  Дали , да е издръжливо, спортно куче с, което всеки ден ще правите джогинг в парка? Дали, пък да не си вземете един мил и добричък, компаньон?? Или искате куче-пазач, което да ви предупреждава от нашествия в дома?? А, може- би искате куче- клоун, което да ви забавлява в къщи и да е добро с децата ви??? Искате НЕагресивно псе, което спокойно да пускате без повод и да не се налага да поемате разноските на комшиите  за вет.? Искате куче, което ще чете мислите ви??  Или се увличате по ловът и имате нужда от ловък птичар с отлично обоняние, който е и добър апортьор?? А, може би вече имате котка у дома и желаете куче, което да се разбира с котки??
   Ако, още се чудите то аз съм готова да ви дам най- доброто предложение! Има едно куче, което е всичко това! Има едно куче, което обича всички и всички го обичат! Едно куче, което ще е готово да дойде с вас до края на света ( и от там нататък)! Един верен приятел, който ще ви гледа разбиращо, когато сте тъжен, ще ви забавлява, когато сте в настроение за това и ще ви напомня за вечерната разходка по начин на , който не можете да откажете!  И освен всичко това, вашето куче ще е най- енергичното в махлата и най- обичано от децата!
    Това е кокерът! Той може да е всичко. А, вие можете да сте всичко за него!  

TREND IS YOUR FRIEND

keti

• Експерт
  • Публикации: 383
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #6 -: Януари 04, 2006, 10:36:55 am »
Аз ще започна с пинчера - Чочо ;)
Много ме е яд, когато чуя някой да казва, че пинчерите -колкото по-малки - толкова по-проклети и злобни са :plias: Аз съм хапана от пинче, ама си бях виновна - дразних го, защото си мислех, че е мъниче и нищо не може да ми направи.
Когато си взехме Чочо, аз имах възможност да си остана 6 месеца в къщи и да се погрижа за правилното отглеждане и възпитание.
Още първият ден научи -името си, дай целувка и дай лапа. Последните две команди ги бъркаше и затова правеше и двете :lol: Също така от първата нощ до ден днешен спи при нас на спалнята. Постояно беше в краката ни и аз много се шашках да не го настъпим и имах ли възможност - си го носих на ръце. Първата му беля беше да изяде на мъжа ми телефна :plias: изяде няколко шамара и..... втората беля беше това лято, когато хукна след разгонена кучка-улична с още 3-4 мъжки кучета :plias:
Моя мъж грабна  :hunter: уж да изгони уличните, ама нашия се прави на големия мъж и той.... и така три часа неможим да го върнем - ни приема, ни предава. Най-трудно ни беше да го научим на  :dogw: пак по моя вина, защото 2месеца го пусках в двора без нагръдник и каишка. И точно 2месеца се запъва като магаре на лед :lol:
Лично нашия, не е много игрив - по-скоро е :sleep:
Лае само когато се чукне на вратата, добре се разбира с децата.
Наскоро разбрахме, че не взима от други хора храна  :unsure: на това нещо никой не го е учил. Оставихме го за един ден при баща ми.... какво ли не пробвал да му дава + салам и суджук. Една трошичка не хапнал, като се върнахме-сух хляб яде :plias:горкия :plias:  
« Последна редакция: Януари 04, 2006, 10:40:10 am от keti »

keti

• Експерт
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #7 -: Януари 04, 2006, 10:57:18 am »
Беше на 6месеца, когато решихме да проверим дали може да плува - в детския басейн на децата. Още щом го надвесихме над водата и той започна да плува във въздуха :rolleyes: от тогава много обича водата.
това лято на морето

Повечето ми приятели имат кучета :clap:
и когато дойдат в къщи с тях Чочо ги приема нормално - не се бори за територия. Веднъж му доведохме и котка :plias: на улицата ни се видя толкова кротка, че решихме да си я вземим в къщи. Чочо я подуши и не и обръщаше внимание, но когато започнах да ги храня - тя отиде да се бори за неговата паничка и го одраска лошо :mad ... - Като нещеш мира - нати секира ;)
Сега си има Бека  :rolleyes: и тя му образува малко нерви, ама много си я обича ;)  

chokoan

• Специалист
  • Публикации: 199
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #8 -: Януари 04, 2006, 15:20:17 pm »
:) Здравейте и от мен!Тази тема е интересна, и аз съм съгласна с Анита-най-напред трябва да се замислим какво очакваме от кучето което сме решили да си вземем  :GSD:  дали да си играе с децата на двора или да го гушкаме повече или дори да си спи при нас в леглото...дали да е голям или малък, да пази къщата или да привлича погледи..Това са все различни неща ,които едва ли само една порода куче може да ни даде.
 :doggy: И аз като Кети имам мини-пинчер,мини е защото тежи 1.5 кг.а е вече на две години и 5 месеца.Взехме го защото ни харесват малките породи но пък те изискват повече грижи и повече свободно време.Когато сме си в всички в къщи е най-щаслтив,глези се иска да го целуваме и чешем непрекъснато :we:
Беше на два месеца когато разбра каде трябва да пишка/е не че винаги слуша.../най обича да пишка на найлонова торбичка/сигурно защото му шумка/и на моята хавлия -като я види..и виднага вдига крак/ :plias:
Водихме го на море но определено много не му харесва да се мокри,може да плува но все по посока пясъка и като излезне...на бегом със скороста на светлината през всички възможни кърпи се скриваше под чадъра.Добре че не ни се сърдеха много хората по плажа правеше всичко в пясък :doggy:
Очаквам от него само да е здравичък и живичък повече години ,да мога да го гушкам през ноща,и да знам че ме обича така както аз него :we:  

keti

• Експерт
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #9 -: Януари 04, 2006, 16:19:38 pm »
Пак съм Аз ;)
За Бека още немога да кажа нищо по-конкретно, защото не съм сигурна даже дали е порода - шит-цу :plias: много е малка и не мисля, че ще остане с този Щурав характер.
Страното при нея беше, че учи само това което и отърва или просто, ако е в настроени - веднага схваща.
ЕЙййййййййй тая лапа - неще и неще :collie:иначе другите команди - седни, ела тук, чакай - ДА. За пишкането пък толкова бързо се научи, че чак проблеми в дъждевно време имахме - стискаше се.
Другото страно нещо е че никога не се нахвърля да яде и винаги си оставя по-малко в паничката - даже и да й дам много малко.
Категорично отказа да спи при нас - въпреки, че аз настоявах.
Имаше един период в който се качваше, но за малко. Сега отново си спи в къщичката ;)

лина

• Специалист
  • Публикации: 216
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #10 -: Януари 13, 2006, 13:33:14 pm »
като гледам Саричка в коша като бебе ми иде да я .....направо изядена е :D А Чочко е сладур във водата-готина снимка.Ако взема да пиша ще е почти същото като при Саричка-бели -ваксини-ядене-болести-притеснения.От толкова много забавления се отказах заради него :mad спомням си миналата год се наложи да ида с големия син за 2 дни в Пловдив-едвам ги издържах без Чафи.Липсваше ми миризмата му-тялото му допрено до мойто-лизането с език по носа-абе кошмар бяха тия дни.Миналата год се редувахме на морето заради него-тая год с мен задалжително.И от всичко това дето не му давам да диша без мен-оформих един абсолютен глезан ;) не ме изпуска от поглед-заедно влизаме в тоалетната :( 5 минути да не съм при него ме посреща все едно ме е нямало 3 дни.Много пропуски има в характера му благодарение на мен-гушкане-целуване умножено по 4 и се получи ЛИГЛЬО.Но си има и заложена доста злобичка-не му ли отърва направо ти го показва с едни такива ситнииии зъбки. :mad Случвало се е и да му ударя шамар по дупето ама то почва да трепери и се гуши в мен :rolleyes: и избягвам да го правя.Та  характера му е кРЪСТОСА Между ПИТБУЛ И кЪРЛЕЖ.
кети дайте уроци по плуване--мяташ го и чакаш-така ли
P.S.ако някой иска куче с такъв характер аз съм насреща да го оформим :lol: ::  ::
« Последна редакция: Януари 13, 2006, 13:40:33 pm от лина »

лина

• Специалист
  • Публикации: 216
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #11 -: Януари 13, 2006, 13:41:50 pm »
защо навсякаде пише на англииски-и не ми излиза главно к :mad  :unsure:  

Галя

• Специалист
  • Публикации: 130
    • http://galia69@mail.bg
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #12 -: Януари 13, 2006, 23:10:46 pm »
Нашата Сара е пинчер на 4 месеца но не е мини защото вече е три килограма но не е дебела  .огато я взехме беше само на един месец и тежеше   500 грама . Понеже е първото ни куче ни е трудно да я възпитаваме правилно улавям се че правим грешки с възпитанието и но за мен е важно тя да е здрава и щастлива с мен и моето семейство .огато беше бебе проявяваше интерес към кабелите в къщи и най вече към този на интернета след няколко плясвания те вече не и са интересни .Учим се да изпълняваме някои команди но ги изпълнява само когато тя иска но се надявам да се научи да ги изпълнява .Също като Чафи и тя е голяма глезанка само някой да се прибере в къщи и тя се хвърля към него изпълнява приветствен танц и трябва да я гушнем за целувка .ато характер е нещо средно между куче котка и заек .Гледа да те опита на вкус да те одере или да се гушне в теб и обожава да яде моркови и краставици .Много е отмъстителна когато съпруга ми един ден я напляска тя тихомълком отиде и му се изпишка върху панталона след което пак имаше кавга .В началото спеше в нейното легло когато се научи да се качва на дивана спеше там а сега сме я командировали при децата понеже ревнува и не дава да се гушкаме със съпруга ми  :D  :D  :D Вече успя да избяга от къщи малкия син не затворил входната врата и тя се качила на тавана при което децата обиколили квартала да я търсят добре че се сетили да се качат  и по стълбите .Големия син и  беше изпуснал повода  един ден и тя се хукнала към къщи да се прибира  понеже сега и е студено и все гледа да си съкрати разходката при което сама е пресякла улицата . Вече познава кога звъни някой ат семейството скача на вратата и започва да лае  

SARA

made in measure

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 93
    • http://www.madeinmeasure.com
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #13 -: Февруари 06, 2006, 23:16:13 pm »
Много хубава тема, много забавна и най-красивото в нея е ,че всички пишат с една огромна любов граничеща с обожание за кучетата си - в крайна сметка това е най-важното...
Сега да ви кажа по едно изречение за моите йори
Аксел, наричан на галено от мъжа ми сър Алекс Фергюсън- от както дойде удома малката топка на 3 месеца ядеше в паничката си и ръмжеше от щастие - така си мислехме ние, но доста сме грешали :KSS-plias:
Та Акси се оказа "наточена бълха" с доминантен характер, до ден днешен никой от другите в бандата, не може да яде с него от една чиния, никога не е гризал кабели обувки бели НЕ,... но купя ли играчки - те просто са негови и само негови! Оставаме с убеждението, че той е роден, за да охранява някой :KSS-pet: АKО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОВЯРВАТЕ ,ЧЕ 2,300кг.  ХАПЯТ - той ще ви опровергае...
Другия сладур е мадам Рози, или наричата от мъжа ми Иржи Дудек, защото е дебеланка, която омита всички чинии. Изключително спокоина, би могла да е синоним на възглавница - лежи, спи, яде и физически натоварвания не са и по вкуса :KSS-dogsled:
Преминаваме към Долче, която е инициатор на всички бели в комбина с Пепси, тоалетна хартия - ЛЮБИМО ЗАНИМАНИЕ  :KSS-collie:  :KSS-collie: звънене на входната врата - тя е първа и най-гръмогласна.
Не обичат деца, всичките ми кучета просто се страхуват и бягат, може би защото в семеиството ни няма и те никога не са имали контакт с такива.
Преминаваме към Тони и неговия живот в глутницата... Kогато го взехме от Австрия, жално обикаляше около дивана на две лапи и не знаеше как да се качи. Дружелюбен - ще те скъса от целувки, но в глутницата той е аристократа. Сега вече е пръв на дивана и лае като луд  :KSS-collie:  нали бързо се приспособява....
Ами хубаво е да имаш толкова много душички около себе си, всяко е различно, с различен характер и навици ...още 100 да имам, то ще е като да контактувам със 100 различни характера...
« Последна редакция: Февруари 07, 2006, 00:34:26 am от Sarichka »
"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MY WEB

Zlati_husky

• Специалист
  • Публикации: 179
    • http://www.goldennicol.dog.bg
ХАРАКТЕР!!!
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2006, 13:16:57 pm »
Kакво да кажа аз с ...18 :KSS-dogsled: Точно както казва Made in Measure и моите хъски всички са с различен характер, но като цяло се делят на доминантни и недоминантни. Сега поглеждайки назад през годините виждам колко много грешки съм правила във възпитанието, но все пак така се израства. Kато са повече от едно те много лудеят, дивеят и ако навреме ни си показал ,че си шефа жална ти майка :KSShunter: Топчо най-старшия на 8г. е безпогрешен в послушание идва по команда,виси по осем часа за снимки за реклами и календари НО навремето просто не успях да го науча да е в глудница,да е търпелив към другите кучета.Имам още две " изпуснати " хъски с ,които просто вече не става Блейзи на5г и Тауни на 3г. ужасно тежък доминантен характер,който не съм успяла да овладея навреме и резултатите са плачевни.Тауни,повечето го познават е разкошно куче за разходки,планини и морета ходи си без каишка слуша без да се замисли,на изложби е като статуя НО да не срещне мъжко куче тогава обезумява :KSShunter: и не приема,и не приема мъжки кучета и понякога ми е много трудно с него, жал ми е, че не може да играе с всички а само с женските.
А другия ми провал в обучението е моята любов Блейзи :wub: тук става дума за типично безумно разглезване до припадък на куче чакано моного дълго време и специално във всяко едно отношение ...ГРЕKША №1 никога не разглезвай прекомерно хъски Тя стана ужасно доминантна кучка,лошотия и тя не приема женски кучки, а дори и някой мъжки за нея съществувам само аз и майка, но и това не и пречи да ни прави на луди :D
След нея взехме от Париж Тофи, тогава наистина разбрах и видях как се управлява глудница,как трябва да се справиш с повече кучета и да има ред. Изключително съм благодарна на собственичката на развъдник Vallee de Morava,която ме просветли в тази част и ми показа много мои грешки в обучението или по точно в правенето га глудница,един отбор ,в който дори и всички да не се обичат се търпят и не се дразнят. Всичките ми френски кучета са изключително благородни и търпеливи,с едно изключение всичко ,което съм взела от там дойде научено на търпимост, е за жалост не всичко е идеално както в мечтите. Всички френски хъскита са обучени за изложби,за живот в глудница но имат проблем с пускането от повод ако сме в парк :KSS-kez: и тях не ги пускам.Повечето сме ги кyпували голями и там където те живеят /огромно по площ имение / не им се налага да ги водят на разходки по паркове те си имат свой.
Но като цяло мисля,че хъскитата са за търпеливи хора :KSS-dogsled: сега като погледна назад през годините, вече не се панирам така ако се сбият вече реагирам почти :D хладнокръвно,вече съм си изградила ясен статут пред тях на шеф и сега всички тичка заедно и се търпят / с изключение на горе споменатите/ и има ред. Сега имаме малка доминантка на име Зизу но вече с натрупания от мен и майка ми опит в " доменантния сектор " :KSS-Gold: знаем как да се справим с това момиче така ,че да се разбира и живее в мир с другите

Малко се разписах
Злати и  :KSS-dogsled: Блейзи,Ейнджи,Тофи,Ушу,Тауни,Зизу,Джуму,Глори,Уини,Аризона,Айра,Джими,Топчо,Ванеса....
« Последна редакция: Февруари 07, 2006, 13:36:00 pm от Sarichka »
siberians forever