Мноооого слабо участие този път :( Толкова ли бяха трудни въпросите ?
Ето и отговорите:

1. Тази бронзова скултура се намира в столицата на Белорусия, Минск
2. Казва се "Дамата с кученцето" в чест на героинята от романа на А.П. Чехов
3. В текста на романа породата на кученцето е определена просто като "бял шпиц"

1. Втората статуя се намира на остров Гуам, на входа на колежа по ветеринарна медицина към университета Тенеси.
2. Издигната е в чест на кучетата, които са служили на американската флота през Втората световна война.
3. Породата, разбира се, е доберман пинчер.

1. Тази скулптурата се намира в Санкт Петербург в института по експериментална медицина на руската академия по медицински науки.
2. Издигната е в чест на кучетата, дали живота си за напредъка на медицината
3. В този института е работил проф. Иван Павлов и скулптурата се свързва с него и неговите кучета.
Следващият въпрос беше най труден

1. Кучето е легендарното куче Бамсе. По време на Втората световна война той служи на норвежки военен кораб в действията от Шотландия срещу хитлеристка Германия и след поредица от прояви на смелост и вярност става официален талисман на Кралската Норвежка флота. Бамсе е първото животно, което получава медал за военни заслуги. На 14 юли 2006 Imperial War Museum в Лондон се открива изложба, посветена на животните по време на Втората световна война.На нея световно известния скултор Alan Herriot преставя своята бронзова скултура на Бамсе.
2. Породата на кучето е сан-бернард
3. Макар и изклюително почитан в Шотландия, където се е подвизавал, и Великобритания, Бамсе е национален герой на Норвегия. Когато умира през юли 1944, Бамсе е погребан с военни почести и в ковчег, покрит с националния флаг на Норвегия.
Повече за тази история можете да прочетете
ТУК и
ТУКИ на края - най-лесния според мен въпрос.
1. Кое е това куче ? Как се казва във филма ? - 2 т.

С едно-единствено изключение никой не разпозна

БЪЛГАРСКИЯ филм "Приключенията на Спас и Нели" на режисьора Джеки Стоев. В него участват цяла плеяда от любими артисти - Ицхак Финци, Георги Мамалев, Павел Попандов, Славчо Пеев, Домна Ганева, Симеон Щерев-Банана и др.
2. Как е истинското му име ? Това оставам сами да намерите ... :D
3. Коя песен от този филм е много известен хит и до сега ? Всички я знаете и съм сигурен, че ви е любима
Дано, дано музика - Стефан Димитров,
текст - Миряна Башева
изпълнява - Богдана Карадочева
Ако до всяко добро същество
застане поне още едно,
ех, ще започне такъв живот,
че само си викам "Дано".
Ако към тия две същества,
прибавиш и още две,
ти знаеш ли колко прави това?
Най-малко хиляда и две.
Тогава престава да те е страх
и от страха те е срам,
щом има някой с теб, с мен и с тях,
щом няма никой сам.
Щом ти е трудно не се колебай,
не страдай току-така,
ела приятел и лапата дай,
аз ще ти дам ръка.
Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
до всяко добро същество застане поне още едно,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам "Дано, дано, дано".
--------------------
MP3 с музиката -
http://icearrow.data.bg/Zlatnite Pesni Na BG Kino/Dano,Dano (OST Patilata Na Spas & Neli).mp3
Ако някой не е гледал този филм, препоръчвам му го най-искрено.