Както всички сте разбрали от форума ни, тези дни един черен лабрадор беше откраднат от лоши хора, разделен насила от своите стопани, изхвърлен на улицата, скитал се е гладен и бездомен, но на края, като в хепиенд на филм, благодарение на едни други, добри, хора, се завърна в своя дом, при хората, които го обичат.
Предавам ви в прав текст какво ми написа на кю-то моята приятелка и колежка Венцислава Иванова, сътрудник в едно от софийските радиа, описвайки историята на Роко:
"Сутринта като отивах към офиса на ъгъла на Плиска видях едно красиво куче с една жена, която му говореше нещо.Aз винаги се изнтересувам от кучета, спрях и попитах как се казва. Жената ми отговори че не знае, явно кучето е изгубено. Намерила го е на спирката на Плиска да чака някого. Вече има едно куче и една котка. На мен сърце не ми даде да продължа-много тъжно куче изглеждаше. За да не се кара шефа догоних една колежка и й обясних.А тя дойде с мен. Разменихме координати с жената - г-жа Свобода Недялкова, и се уговорихме аз да намеря временен дом за кучето и да разлепя обяви за намерено куче. Звъннах на Жана от Радио Атлантик и я помолих да каже за изгубеното куче. През това време уредих временен дом в един приятел, защото нито аз, нито жената можехме да го задържим, а не знаех колко може да продължи издирването на стопаните. Пратих на приятели съобщения за намерено куче. През това време ти влезе в кюто и видя съобщението. Прати ми линка и на снимката, която отворих кучето изглеждаше подобно, но много по-охранено. Реших да се свържа с Веси и координирах връзката между нея и г-жа Недялкова. През 10 минути се чувахме. 30 минути по-късно Веси ми се обади и каза, че мъжът й вече е там и е Роко-тяхното куче. Познали са се !!!
Било е откраднато и заведено най-вероятно в Младост. Как е избягал и стигнал до Плика един Господ знае. Беше в кофти състояние. Ушите му бяха пълни с гной. Беше гладно и жадно, мръсно и мноооооого тъжно. Само търсеше хора.
След като се намериха звъннах в Атлантик да спра обявата. Жана -следобедната водеща и много добър и отзивчив човек се беше отзовала, а и преди е правила такива неща. Записа историята и ....радост за всички.
Ако не ме болеше глава и нямах работа, картинката щеше да е пълна.
Но важното е, че едно дете е отново с кучето си и стопаните си го намериха.
А за останалите съвпадения - че е откраднато на рождения ми ден, и че г-жа Недялкова се оказа моя колежка, и е работила в Атлантик в рекламния отдел, че е журналист по професия и всякакви такива съвпадения симпатични не са важни. Или че ти влезе онлайн през деня, което напоследък е рядкост ..."
Това е ! Всичко е добре, когато завърши добре. Но за да стане така трябват добри хора с големи души и сърца. Като Вени, Жана, приятеля с временния подслон и г-жа Недялкова. Дано стореното днес от вас добро дело ви се връща.
:KSS-10x: