Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Историята на Роко  (Прочетена 3018 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
Историята на Роко
« -: Февруари 21, 2007, 22:12:10 pm »
Както всички сте разбрали от форума ни, тези дни един черен лабрадор беше откраднат от лоши хора, разделен насила от своите стопани, изхвърлен на улицата, скитал се е гладен и бездомен, но на края, като в хепиенд на филм, благодарение на едни други, добри, хора, се завърна в своя дом, при хората, които го обичат.

Предавам ви в прав текст какво ми написа на кю-то моята приятелка и колежка Венцислава Иванова, сътрудник в едно от софийските радиа, описвайки историята на Роко:

"Сутринта като отивах към офиса на ъгъла на Плиска видях едно красиво куче с една жена, която му говореше нещо.Aз винаги се изнтересувам от кучета, спрях и попитах как се казва. Жената ми отговори че не знае, явно кучето е изгубено. Намерила го е на спирката на Плиска да чака някого. Вече има едно куче и една котка. На мен сърце не ми даде да продължа-много тъжно куче изглеждаше. За да не се кара шефа догоних една колежка и й обясних.А тя дойде с мен. Разменихме координати с жената - г-жа Свобода Недялкова, и се уговорихме аз да намеря временен дом за кучето и да разлепя обяви за намерено куче. Звъннах на Жана от Радио Атлантик и я помолих да каже за изгубеното куче. През това време уредих временен дом в един приятел, защото нито аз, нито жената можехме да го задържим, а не знаех колко може да продължи издирването на стопаните. Пратих на приятели съобщения за намерено куче. През това време ти влезе в кюто и видя съобщението. Прати ми линка и на снимката, която отворих кучето изглеждаше подобно, но много по-охранено. Реших да се свържа с Веси и координирах връзката между нея и г-жа Недялкова. През 10 минути се чувахме. 30 минути по-късно Веси ми се обади и каза, че мъжът й вече е там и е Роко-тяхното куче. Познали са се !!!

Било е откраднато и заведено най-вероятно в Младост. Как е избягал и стигнал до Плика един Господ знае. Беше в кофти състояние.  Ушите му бяха пълни с гной. Беше гладно и жадно, мръсно и мноооооого тъжно. Само търсеше хора.

След като се намериха звъннах в Атлантик да спра обявата. Жана -следобедната водеща и много добър и отзивчив човек се беше отзовала,  а и преди е правила такива неща. Записа историята и ....радост за всички.
Ако не ме болеше глава и нямах работа, картинката щеше да е пълна.

Но важното е, че едно дете е отново с кучето си и стопаните си го намериха.
А за останалите съвпадения - че е откраднато на рождения ми ден, и че г-жа Недялкова се оказа моя колежка, и е работила в Атлантик в рекламния отдел, че е журналист по професия и всякакви такива съвпадения симпатични не са важни. Или че ти влезе онлайн през деня, което напоследък е рядкост ..."

Това е ! Всичко е добре, когато завърши добре. Но за да стане така трябват добри хора с големи души и сърца. Като Вени, Жана, приятеля с временния подслон и г-жа Недялкова. Дано стореното днес от вас добро дело ви се връща.

:KSS-10x:
« Последна редакция: Февруари 21, 2007, 23:32:52 pm от Sarichka »

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
Историята на Роко
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2007, 15:55:20 pm »
Цитат
Всичко е добре, когато завърши добре. Но за да стане така трябват добри хора с големи души и сърца. Като Вени, Жана, приятеля с временния подслон и г-жа Недялкова. Дано стореното днес от вас добро дело ви се връща.

Аз вярвам, че всяко добро дело се връща! Радвам се, че все още има и такива искрени и отзивчиви хора!  :)
Радвам се за Роко и Vesseto!  :wub:  :KSS-pet:

Позволих си да сложа тук рисунката от нашия конкурс "Нарисувай ми кученце !" (виж тук), където собсвеничката на Роко - Vesseto беше написала:
Цитат
"Mnogo neshta bqh risuvala dosega, no ne i labrador4e.. Napravih go zaradi Roko, koito mi lipsva strashno mnogo...

Dano go namerim" 

« Последна редакция: Февруари 22, 2007, 16:03:57 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

Diyana Char

• Специалист
  • Публикации: 215
    • http://corablondfell.hit.bg/
Историята на Роко
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2007, 18:04:37 pm »
Ох, че трогват и просълзяват такива истории. Толкова се радам за кученцето. Какъв ли страх и объркване е изпитвало. Явно някой го е гледал отгоре и му е помогнал да се върне благодарение на толкова добри други хора.  :KSS-pet:  

Teddy

• Новак
  • *
  • Публикации: 27
Историята на Роко
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2007, 20:55:09 pm »
Еее, такива истории ти оправят деня, колкото и да е бил скапан.  :wub: Много е радвам за кучо и неговите стопани. А рисунката е прекрасна - сега Роко ще може и да позира, за да се появят още много хубави рисунки.  

Zorry

• Експерт
  • Публикации: 309
    • http://
Историята на Роко
« Отговор #4 -: Февруари 22, 2007, 21:01:27 pm »
:wub: ...Роко....и умната другия път!!!....да не ти разказваме приказката за стомната  :rolleyes:  
Представата за себе си е равнището, до което ще се издигнете или до което ще паднете!!!!

Hlebarov

• Администратор
Историята на Роко
« Отговор #5 -: Февруари 23, 2007, 08:24:52 am »
Другият път пожелаваме на Роко разходка, като тази във  ВИДЕОТЕКАТА

« Последна редакция: Февруари 23, 2007, 09:54:22 am от Hlebarov »

jasmin

• Новак
  • *
  • Публикации: 30
Историята на Роко
« Отговор #6 -: Февруари 23, 2007, 17:26:15 pm »
Може би не е мястото тук да го кажа...но искам да послужа като доказателство, че всяко добро дело се възнаграждава и ...чудесата се случват. След историята с Роко и през ум не ми беше минавало, какво ще ми се случи после. Преди месец ми откриха рядко срещано заболяване -ендометриоза на яйчника и всички изследвания го потвърдиха. Днес трябваше да реша дали да опитам лечение, което рядко дава резултат или да ме оперират и да ми махнат яйчника. В най-добрия вариант, щеше да се окаже просто киста, която трябваше да премахнат оперативно.Но никой, включително лекарите не ми даваше надежда, че ще се излекувам без операция, след като видяха резултатите от изследванията. Сега се връщам от лекар и...той остана втрещен-няма нищо.Каквото и да е имало сега просто го няма. От ендометриоза страдат около 7% от жените в света, а процентът на излекувалите се е малък. А на мен...нищо ми няма-нито даже остатък или следа, че съм имала заболяване.
Не знам дали ми се е случило заради Роко, но сега ми се плаче от щастие. Самата аз имам 2 кучета и едното ми се е губило и си представям болката на стопаните му, когато то не е било с тях. И се надявам те сега да са радостни колкото мен.
А всичко това написах с идеята, че явно чудеса стават и ако направиш добрина ти се връща стократно. Извинявам се ако на темата не й е тук мястото и моля да ме извините, че не пиша история свързана пряко с куче. Желая на всички ви прекрасни почивни дни и не забравяйте да вярвате в чудеса:) :rolleyes:
Вени
Вчера е минало, утре е мистерия, днес е подарък !

Teddy

• Новак
  • *
  • Публикации: 27
Историята на Роко
« Отговор #7 -: Февруари 23, 2007, 18:40:50 pm »
Напротив, поне за мен, точно тук си му е мястото. За мен тази тема стана нещо, като лечител на лошото настроение. Честито за хубавата новина, която са Ви казали и поздравления за помощта, да се намери черното лабрадорче.  :KSS-clap:  :KSS-cheers:  

vesseto

• Новак
  • *
  • Публикации: 15
    • http://joia.hit.bg
Историята на Роко
« Отговор #8 -: Февруари 24, 2007, 10:18:36 am »
Историята наистина има прекрасен край,благодарение на Вени, админа и останалите отзивчиви хора, които помагаха с всичко което могат. Благодаря ви за пореден път ужасно много! Сега къщата ни отново не е празна и дори си има още един обитател :KSS-doggy:  взехме си едно малко каракачан4е и заедно с Томи( котката ни) свормират страшно трио :) голям купон е! Малкия прави бели и хапе котката, тя от своя страна е абсолютно незаинтересована от него, а Роко е шефа ;) гледа от висого и се грижи за реда  :KSS-GSD:   А исках само да кажа, че не мъжа ми, а баща ми е взел Роко и жената, с която е разговаряла Вени е жена му (няма голямо значение, но все пак да се знае :)  Аз през това време лепях обяви в парка, а натам вече се знае ;) Успех на всички и дано всеки загубил животинката си да я намери по-скоро  :KSS-pet:  
http://qhqhqhq.hit.bg/my%20dog.jpg  Не пожелавам на никого да откраднат кучето му, най-верният му приятел :(

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
Историята на Роко
« Отговор #9 -: Февруари 24, 2007, 13:00:29 pm »
Невероятна история, с прекрасен финал!!! :KSS-clap:  :wub:

Искрено се радвам за Весето и семейството й и съм направо щастлива за Вени и факта, че е сполетяна от чудо! :wub:
Такива чудеса, поддържат вярата в живота жива и аз мога само да благодаря, че станахме съпричастни към тази история! :KSS-10x:  :wub:  
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

Hlebarov

• Администратор
Историята на Роко
« Отговор #10 -: Февруари 24, 2007, 14:22:08 pm »
Амииии ... да си кажа и аз. През времето на съществуваенто на този форум и нашето сдружение много пъти съм се чудил защо правим всичко това, много пъти и аз, и приятелите ми, сме отнасяли насшешки, обиди, че и явни подли предателства. Няколко пъти съм бил на ръба да се откажа.

Обаче - ако дори само за този случй беше създаден форума, значи си е струвало  :D
« Последна редакция: Февруари 24, 2007, 14:23:49 pm от Hlebarov »

jasmin

• Новак
  • *
  • Публикации: 30
Историята на Роко
« Отговор #11 -: Февруари 24, 2007, 14:58:53 pm »
Защо изобщо те е хващало съмнение в полезността на форума? А това за обидите на мен лично ми е неясно-как може някой да не  уважава желанията и предпочитанията  на някой друг? И да се подиграват? Виж моите съседи постоянно се отнасят кофти с майка ми и мен заради кучетат ни, но ги разкарвам с един поглед и ги игнорирам. Форумът не само е полезен, но и това което ми прави впечатление е, че тук никой никого не напада-поне не попаднах на такъв пост. Всекидневно влизам в няколко форума и постоянно чета нападки, освен тук...Така че освен полезен, форумът е и много приятен:) Заради това с кеф чета тук:)  
Вчера е минало, утре е мистерия, днес е подарък !

vesseto

• Новак
  • *
Историята на Роко
« Отговор #12 -: Февруари 24, 2007, 19:45:04 pm »
Форумът наистина е страхотен :) случката с Роко ме доведе до него, сега съм голяма фенка и за напред ще го посещавам редовно! Наистина това е форумът, в който не съм попадала  на  нападки, злоба  и лоши неща. Това сигурно е от любовта към домашните ни любимци :KSS-pet: Само те умеят да сплотят така хората  :KSS-drunk:  
http://qhqhqhq.hit.bg/my%20dog.jpg  Не пожелавам на никого да откраднат кучето му, най-верният му приятел :(

vesseto

• Новак
  • *
Историята на Роко
« Отговор #13 -: Юни 25, 2007, 17:32:45 pm »
Искам да споделя с вас, какво се случи с Роко тези дни. Отново ужасни хора го откраднаха ,но явно този път не е успял да избяга :unsure: След няколко дни ни се обади човек от един развъдник  е Ихтиман и уж му го продали познати, които не иска да споменава (представам си какви са тези познати ) За да ни го върнат ни поискаха 300лв откуп. Днес платихме, Роко отново си е у дома и всички сме щастливи !
  Обаче съм мноого ядосана на тези "хора"  :mad Не може да отмъкнеш кучето на някой, който толкова много се е грижил за него, привързан е и да му искаш по подобен начин откуп :KSS-Nono
 Вижте го какъв е сладур , от каде този късмет :  
Роко
  Роко
  Роко
  Роко

Hlebarov

• Администратор
Историята на Роко
« Отговор #14 -: Юни 25, 2007, 17:42:15 pm »
Името на развъдника - в БРФК, името на човека - в районното на МВР и от там по каналния ред.

По същия начин, по койъо отвличат кучета, отвличат и хора.  :mad