Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: относно изложбата на 04.03  (Прочетена 5173 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

anita__

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
относно изложбата на 04.03
« -: Февруари 26, 2007, 11:50:45 am »
На изложбата която ще се проведе на 04.03.2007 ще бъдат представени различни породи кучета или само определени и дали можеш да си доведеш кучето не без да си участник в изложбата?

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2007, 11:53:41 am »
anita__, много моля, първо да се чете и чак после да се пита!!!

Всичко за изложбата е тук!!!

Воденето на куче, което не участва в изложбата е възможно, но кучето не трябва да е агресивно, нито прекалено игриво, за да не пречи на участващите кучета, стреса за които и без друго е голям. Освен това, кучетата на зрителите също подлежат на ветеринарен контрол - като цяло такива кучета не трябва по никакъв начин да разсейват или застрашават участващите :rolleyes: ...
Аз бих дошла без кучето, просто да видя за какво става въпрос...имайте предвид, че като цяло изложбата не е забавна за самите кучета - те нямат възможност да играят свободно по време на провеждането и.
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 12:02:44 pm от Sarichka »
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

pe4eniq135

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 87
    • http://
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2007, 12:12:47 pm »
зна4и може  това е хубаво  :)

anita__

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2007, 12:22:09 pm »
Цитат
anita__, много моля, първо да се чете и чак после да се пита!!!

Всичко за изложбата е тук!!!

Воденето на куче, което не участва в изложбата е възможно, но кучето не трябва да е агресивно, нито прекалено игриво, за да не пречи на участващите кучета, стреса за които и без друго е голям. Освен това, кучетата на зрителите също подлежат на ветеринарен контрол - като цяло такива кучета не трябва по никакъв начин да разсейват или застрашават участващите :rolleyes: ...
Аз бих дошла без кучето, просто да видя за какво става въпрос...имайте предвид, че като цяло изложбата не е забавна за самите кучета - те нямат възможност да играят свободно по време на провеждането и.

:rolleyes: ОК! мерси
ами тогава да попитам как стои въпроса с участие в изложбата? кучето ми е мопс и го имам от 2 месеца, аз съм от Варна и тук нямаме киноложки клуб на мопс а пък и от скоро имам куче, затова не съм запозната с никакви подробности около изложби!    

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2007, 14:49:05 pm »
Цитат
зна4и може  това е хубаво  :)
По принцип може, но не е препоръчително да се идва с кучета, които не участват, особено на такива изложби като тази, които се провеждат в зала - мястото е все пак ограничено и рисковете от проблеми с и между кучетата са големи!
Така че, лично аз не съветвам никого да идва с домашния си любимец, като зрител..., още повече, че няма никакъв смисъл да водите кучето.

Щом имате мопс - обърнете се към клуба на мопса (телефон за връзка можете да вземете от официалния сайт на федерацията - www.brfk.org) и оттам най-правилно ще Ви информират какво и защо трябва да направите.
Клубовете по породи не са регионални, а национални и няма пречка да сте член, независимо дали сте от Варна или друг град.
Има и тема за варненските кинолози, откъдето също можете да влезете в контакт с Ваши съграждани, които да Ви информират и помогнат...пък и във Варна се правят редовно чудесни кучешки сбирки, на които можете да отидете...

Така че, отново Ви моля (както и всички останали, скоро регистирани) - попрочете форума, различните раздели, темите от тяхното начало и ще получите отговор на много от въпросите си!
Успех...
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 17:52:36 pm от Sarichka »

pe4eniq135

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 87
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2007, 11:21:26 am »
но   все пак може нали :wub:  

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2007, 12:33:15 pm »
Възможно е ветеринарния контрол на изложбата, да не допусне кучето-зрител на вътре! Така че има вариант, аз сега да напиша, че може, а в самия ден на изложбата да не те пуснат с кучето. :rolleyes:
Здравето и сигурността на всички кучета (и участващи и гледащи) са на първо място!
« Последна редакция: Февруари 27, 2007, 12:34:07 pm от Sarichka »

ita_vet

• Експерт
  • Публикации: 365
« Отговор #7 -: Февруари 27, 2007, 19:39:49 pm »
Тъй като аз съм ветеринарният контрол, искам да заявя,че на изложбата НЯМА да бъдат допускани кучета,независимо дали са участници или зрители без изрядни документи!

Какво означава 'изрядни документи' - четете по-нагоре, обяснено е надълго и на широко :KSS-dogwalk:  
what will be to be...

www.itavet.com

mora

• Гуру
  • Публикации: 975
  • Mora's Land
    • Mora's Land
« Отговор #8 -: Февруари 27, 2007, 20:00:27 pm »
Цитат
Тъй като аз съм ветеринарният контрол, искам да заявя,че на изложбата НЯМА да бъдат допускани кучета,независимо дали са участници или зрители без изрядни документи!

Какво означава 'изрядни документи' - четете по-нагоре, обяснено е надълго и на широко :KSS-dogwalk:
Така и трябва да бъде! Аз имам едно питане към ветеринарният контрол - тъй като от скоро кучето ми има новия евро паспорт и в него са отбелязани само ваксините, направени тази година, трябва ли да нося и стария паспорт или само този ще свърши работа?

ita_vet

• Експерт
« Отговор #9 -: Февруари 27, 2007, 21:51:07 pm »
Цитат
тъй като от скоро кучето ми има новия евро паспорт и в него са отбелязани само ваксините, направени тази година, трябва ли да нося и стария паспорт или само този ще свърши работа?
Не е необходимо,стига от последната ваксинация да са минали 2 седмици :rolleyes:  :KSS-dogwalk:  
what will be to be...

www.itavet.com

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
« Отговор #10 -: Февруари 27, 2007, 22:35:16 pm »
А ние ще можем ли да влезем при положение, че лекарката ни не ни е сложила все още лепенката за годишната ваксина, ама си имаме медальонче пък  :lol:  

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

ita_vet

• Експерт
« Отговор #11 -: Февруари 28, 2007, 10:59:54 am »
Цитат
А ние ще можем ли да влезем при положение, че лекарката ни не ни е сложила все още лепенката за годишната ваксина, ама си имаме медальонче пък  :lol:
а вие защо не си носите паспортчето,а?!
what will be to be...

www.itavet.com

АНДИ

• Гуру
  • Публикации: 1256
« Отговор #12 -: Март 01, 2007, 14:36:39 pm »
Ами щото забравя детето, а още не беше навършило 25!Познай оттук нататък какво ще е!Вече и Фрешката ще забравя/дано я забрави у нас/! ;)  

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
« Отговор #13 -: Март 01, 2007, 15:52:58 pm »
Ми любов, любоооооооооооов  :wub:  :lol:  

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

shnorhi

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
« Отговор #14 -: Март 02, 2007, 14:25:28 pm »
Последно да попитам : кога трябва да се явят участниците? В 12.00ч. или това е часът на започване на самото състезание, а собствениците с кучетата трябва да са в залата по-рано  :(  Благодаря