За облеклото на водачите аз си имам свое мнение. Което обаче е лично мое и съм сигурна, че не отговаря на "стандартите" (ако има изобщо такива!).
Според мен в никакъв случай едно ловно куче не пасва на водач, изтупан в костюм
:unsure:
Не ми се връзва някакси твърдия груб косъм на дратхаара например до някой костюмиран пич или пък наконтена мадама. Нещо по-спортно, по-доближаващо се като цвят до ловджийските дрехи. Вярно, че това си е екстериорна изложба, но все пак на мен визуално не ми изглеждат добре споменатите вече комбинации.
Както и обратното - някое "напудрено", накичено, сладко йорки с водач, облечен в спортни дрехи примерно :KSS-plias:
Една немска овчарка също не мога да приема с водач в костюм или нещо подобно.
В никакъв случай обаче не казвам, че само защото една порода е работна, трябва да я изведе хендлера с домашни дрехи или с най-обикновен анцунг.
На тази изложба много ми хареса seska с нейните шпицове KSS-thumbup Много хубави двойки бяха.
Бях изненадана, че водачите при хъскитата не бяха на обичайното си ниво. Говоря само за облеклото, а не като водачи.
Митко каза, че облеклото му не отговаряло малко, но аз си представям точно нещо такова при воденето на едно ловно куче. С подобно облекло беше и Йоана и смятам, че си пасваха отлично с Монти.
Много от хендлерите излязоха обаче с ЯКЕТА!!! :KSS-kez: Нещо абсолютно недопостимо според мен. Айде да беше на открито, да беше студено - да. Ама то в зала! Не знам. На мен поне не ми хареса!
И така, общо взето за облеклото си имам свое мнение, което се мени според породата :D
-------------------------
А хендлерите ми направи впечатление, че се движат някакси "шумно", много тропаха :lol: :lol: Без да се обиждате!!! Просто като ви гледам по телевизията оставам с друго усещане, а "на живо" е друго. Аз препоръчвам да се движите по-леко, по-плавно ;)