Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Резултати, снимки, коментари  (Прочетена 43161 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
Резултати, снимки, коментари
« Отговор #165 -: Март 26, 2007, 14:59:07 pm »
За дъвката май съм го казвал, но да повторя ... когато човек се страхува или е притеснен от нещо отделя свръхколичество адреналин. Адреналинът се отделя най-бързо, почти мигновено, през слюнката и кучетата, с тяхното обоняние, го усещат безпогрешно. И приемат поведението на водача си. Така че лафа "нервността на водавча се предава по каишката" си има и съвсем логичо научно обяснение.

В такива случаи една дъвка в устата, особено силно ароматизирана, ментова например, може само да помогне. Е, разбира се, ако не я дъвчете прекалено явно, което може да се приеме като израз на неуважение към съдията, съперниците и публиката.
« Последна редакция: Март 26, 2007, 15:00:30 pm от Hlebarov »

АНДИ

• Гуру
  • Публикации: 1256
    • http://
« Отговор #166 -: Март 26, 2007, 15:26:20 pm »
Лукав си ти батко Тони!Как така няма да коментираш М.Цанева?Можеше някоя добра дума да кажеш, а то така само аз... :( Утре ще взема да изкарам някой ягдтериер и като ми го оцени да кажете"ама той защото Анди така и така..." :D Това за амстафовете беше шега, но наистина е удоволствие да я наблюдаваш как съди в смисъл като излъчване, авторитет,увереност и лекота, с една дума приятно е!
     От това обаче което видях като запис се налага извода, че доста народ се нуждае от КУРС ПО ХЕНДЛИНГ!!!Не внимателното разглеждане на записа, а само превъртането на бърз кадър може да докаже думите ми!Ето аз ще кажа нещо,а нека който може да ме обори.Традиционно ловните породи страдат от липса на хендлинг!Момчетата си водят кучетата като за в гората, а не като за киноложка изложба.Казвам го не само от наблюденията ми на "Надеждата", а и от специалката на дратхарите миналата година, и от другите изложби...Ето момчето с барака дето "бяга" и за сеньор хендлер, ами само то беше със шапка :unsure:  на групите!!!Една зелена шапка...Да ти умре коня!Колегата с ваймаранера?...
  Айде оставям ловните...Всъщност малко ще спра да не ме намразите... :D  :lol:  

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
« Отговор #167 -: Март 26, 2007, 16:35:34 pm »
Онзи ден в предването на Роси (БНТ - Канал 1) имаше репортаж от изложбата и ми се привидя един булмастиф....  :unsure:  
Дали само ми се е привидял или е и участвал на изложбата? Някой ще сподели ли? :D
Предполагам, че излъчения запис е бил част от DVDто, щото беше доста добре "презентиран" от един бигъл и председателя на Kиноложко сдружение София...  ;)  KSS-thumbup
Е, имаше показани и други звезди там, които не мога да разбера защо се жалват, че "медиите" не обръщали внимание на ловните породи!  :KSS-plias:
При толкова малко участници от тях да излъчат именно круцхаарите - това си е направо с връзки, скъпи Анди!!!   :KSS-devil  НО розово щеше да ходи повече на хендлерите им...  ;)  :lol:
« Последна редакция: Март 26, 2007, 16:41:59 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

Modena

• Администратор
  • Публикации: 1508
    • Български киноложки клуб бигъл
« Отговор #168 -: Март 26, 2007, 17:05:41 pm »
Цитат
........и ми се привидя един булмастиф....  :unsure: 
Дали само ми се е привидял или е и участвал на изложбата? Някой ще сподели ли? :D
Аз не съм гледала предаването, но каталога е пред мен:
Intriga Lion Britania се казва кучето, което е записано в каталога на изложбата/04.03.2007/, женско е и е родено на 18.12.2005г.
Български Киноложки Клуб Бигъл - http://bkkbeagle.hit.bg/

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
« Отговор #169 -: Март 26, 2007, 17:21:47 pm »
Мерси, Modena!
А друго инфо за него има ли? От къде е, производител, собственик и т.н.... Какви оценки е взело?  А дали и някой снимчица не се намира?  ;)  
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
« Отговор #170 -: Март 26, 2007, 22:39:10 pm »
За облеклото на водачите аз си имам свое мнение. Което обаче е лично мое и съм сигурна, че не отговаря на "стандартите" (ако има изобщо такива!).
Според мен в никакъв случай едно ловно куче не пасва на водач, изтупан в костюм
 :unsure:
Не ми се връзва някакси твърдия груб косъм на дратхаара например до някой костюмиран пич или пък наконтена мадама. Нещо по-спортно, по-доближаващо се като цвят до ловджийските дрехи. Вярно, че това си е екстериорна изложба, но все пак на мен визуално не ми изглеждат добре споменатите вече комбинации.
Както и обратното - някое "напудрено", накичено, сладко йорки с водач, облечен в спортни дрехи примерно  :KSS-plias:
Една немска овчарка също не мога да приема с водач в костюм или нещо подобно.
В никакъв случай обаче не казвам, че само защото една порода е работна, трябва да я изведе хендлера с домашни дрехи или с най-обикновен анцунг.

На тази изложба много ми хареса seska с нейните шпицове  KSS-thumbup Много хубави двойки бяха.
Бях изненадана, че водачите при хъскитата не бяха на обичайното си ниво. Говоря само за облеклото, а не като водачи.
Митко каза, че облеклото му не отговаряло малко, но аз си представям точно нещо такова при воденето на едно ловно куче. С подобно облекло беше и Йоана и смятам, че си пасваха отлично с Монти.

Много от хендлерите излязоха обаче с ЯКЕТА!!!  :KSS-kez: Нещо абсолютно недопостимо според мен. Айде да беше на открито, да беше студено - да. Ама то в зала! Не знам. На мен поне не ми хареса!

И така, общо взето за облеклото си имам свое мнение, което се мени според породата  :D
-------------------------
А хендлерите ми направи впечатление, че се движат някакси "шумно", много тропаха  :lol:  :lol:  Без да се обиждате!!! Просто като ви гледам по телевизията оставам с друго усещане, а "на живо" е друго. Аз препоръчвам да се движите по-леко, по-плавно  ;)  

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #171 -: Март 27, 2007, 12:50:24 pm »

В отговор на няколко питания от приятели извън София - допълнителни бройки от DVD-то със записа от изложбата ще има на разположение на интересуващите се по време на изложбите в Пловдив - търсете Марин с дакелите !

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #172 -: Април 12, 2007, 09:12:31 am »
Днес ме изненадаха в пощата - две от поръчаните и изпратени DVD-та със записа от изложбата са се върнали. При това и двете от София ??? Благодаря на дамите, които си ги поръчаха, но не са си дали зор да идат да си ги вземат от пощата. И една молба към тях - поне малко уважавайте труда на другите.  :mad  

Eva

• Гост
« Отговор #173 -: Април 15, 2007, 12:57:34 pm »
Здравейте!
А как според Вас трябва да бъде обле4ен вода4 на мопс? ;)

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
« Отговор #174 -: Април 15, 2007, 16:24:46 pm »
На мопсче?  :lol:
Хехе, ми с нещо сладко  ;)  :lol:
В снимките на Cristinel има едно симпатично девойче с мопсче.  KSS-thumbup  

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

Buddah

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #175 -: Април 15, 2007, 22:43:02 pm »
Хмммм... Изборът определено е труден! ;)

Buddah

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #176 -: Април 15, 2007, 23:04:47 pm »
Знам, 4е "малко" съм закъсняла, но искам да се похваля, 4е на тази изложба Буда стана пръв при подрастващите мопс4ета (от 6 до 9 месеца)! :D