Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Общо послушание (Obedience)  (Прочетена 5794 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
Общо послушание (Obedience)
« -: Април 17, 2007, 10:53:12 am »
В много държави се провеждат официални състезания за общо послушание на кучето - Obedience. Вижте две индивидуални изпълнения и отборната борба на изложбата Cruft's във Великобритания тази година

« Последна редакция: Април 17, 2007, 10:55:07 am от Hlebarov »

Apso

• Специалист
  • Публикации: 220
    • http://apso.boom.ru/bg.html
« Отговор #1 -: Април 18, 2007, 10:33:17 am »
ФРИСТАЙЛ- ТАНЦИ С КУЧЕ! информация са тук
Видео ТАНЦ С КУЧЕ!   Фристайл!!!!!!
Никога не е твърде късно, за да станеш онова, което си можел да бъдеш.

Apso

• Специалист
  • Публикации: 220
    • http://apso.boom.ru/bg.html
« Отговор #2 -: Април 19, 2007, 22:03:03 pm »
още клипче http://www.knoxl.com/video/obedience.wmv
Това не е фристайл ;)  но след как започнат да спазват ритм на музика, ще е стане фристайл ;)  
ФРИСТАЙЛ- ТАНЦИ С КУЧЕ! информация са тук
Видео ТАНЦ С КУЧЕ!   Фристайл!!!!!!
Никога не е твърде късно, за да станеш онова, което си можел да бъдеш.

suzanka

• Модератор
  • Публикации: 763
  • Betty
    • Сайтът на Бети
« Отговор #3 -: Април 20, 2007, 06:42:16 am »
Цитат
още клипче http://www.knoxl.com/video/obedience.wmv
Това не е фристайл ;)  но след как започнат да спазват ритм на музика, ще е стане фристайл ;)

Apso, благодаря ти, че сложи това клипче! Преди година-две го бях намерила и си мечтаех и Бети да може да прави такива неща. Сега го гледах и виждам, че вече сме стигнали до това ниво и съм, много щастлива!  :D Благодаря, още веднъж, че ми припомни това!

dimi_

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
« Отговор #4 -: Април 21, 2007, 11:38:57 am »
Направо е невероятно клипчето, такъв синхрон:) Suzanka вие как го постигнахте и за колко време?

suzanka

• Модератор
  • Betty
    • Сайтът на Бети
« Отговор #5 -: Април 21, 2007, 12:33:04 pm »
Занимавам се с Бети от както сме си я взели - вече 3,5 години. Как го постигнахме....ами ... дълго е за обясняване  :D . Но общо взето започнахме отначало с лесни неща - през първата й година при мен научи да сяда, ляга, идва, да донася нещо хвърлено, да прескача обръч, "Браво", "Не" и да не ме дърпа като се разхождахме. През втората година започнах да я водя на по-интересни места, за да не се разсейва много, научи да не напада котката ми, да дава лапите, да не дъвче това, което донася, ходене редом (без да ме гледа), "Стани". На третата година прибавихме скачане през крака ми, ходене редом с внимание, лягане и сядане от движение, изправяне на задни лапи, което после стана скачане на задни лапи с мен. Научи да донася различни предмети, включително храна, да не яде, докато не й кажа, а после това пък стана на държане на бисквитка върху нослето. Тогава разбрах за фрийстайла и научихме още доста неща, но повечето от тях са трудни за описване с думи. Можете да видите нашите клипчета.
« Последна редакция: Април 21, 2007, 12:33:29 pm от suzanka »

dimi_

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
« Отговор #6 -: Април 23, 2007, 13:20:37 pm »
Бравоо:)  :KSS-clap:  Наистина възхитително! Ще сте ми за пример, като работя с Бари, да не се отчайвам от неговото вироглавие:)

dog

• Експерт
  • Публикации: 454
  • ^Дара^
    • БИГЪЛ ПОРТАЛ БГ
« Отговор #7 -: Април 23, 2007, 14:24:00 pm »
Suzanka,Искам да ти кажа едно голямо БРАВО!Гледах клипчетата - имаш стархотно куче ,изпълнява всичко и веднага реагира ,добре обучено ,умно ...нямам думи да опиша ти си ми пример!! :hooray:  :hooray:  :KSS-dogwalk:  

АНДИ

• Гуру
  • Публикации: 1256
    • http://
« Отговор #8 -: Април 23, 2007, 15:41:54 pm »
Ето едно клипче на което обучавам Бруклин вом Ива хаус да се движи редом без повод,това при смяна на темпото,да сяда при спиране на водача,да ляга по команда с глас и жест.Тук може да се види и поведението на водача при грешки на кучето-при идването на кучето отзад, после при преминаването на кучето отдясно/завъртането на водача/.
  Разбира се ние сме далеч от нивото на Сузанка и Бети,но все пак ние сме на 9 месеца/от един месец на обучение при мен/ и до м.август трябва да сме обучени! :D
http://www.vbox7.com/play:8ac94c6e

Diyana Char

• Специалист
  • Публикации: 215
    • http://corablondfell.hit.bg/
« Отговор #9 -: Април 23, 2007, 17:15:44 pm »
Чудесно, ние това не го можем да лежим с наведена глава без да виждаме стопанина. Иначе лежи и като се затичвам и като я прескачам и като подмятам топки, но да ме вижда. Ако мина зад нея почва да си криви врата, за да ме следи. Няма проблем да я оставя легнала и да се скрия зад блока и да се покажа после и да се затичам и да я прескоча и да подвиквам, но да съм в посоката на главата й :unsure: Не че съм се заела сериозно де :wub: Уча я на най-различни неща, но не съм така последователна и стриктна в дресурата и за това и тя не изпълнява перфектно, а често и го прави баааавно. Примерно вървим или тичаме и казвам да легне, което се случва след още една-две крачки или дупето остава полу във въздуха или все подобни неща. Много бързо губи интерес и се вкисва. Дори когато играем е така - лесно й омръзва всяко нещо и ново фризби и любима топка - хвърля два пъти и търчи на третия вече се чуди трябва ли да я носи пак. Знам че вината си е изцяло моя, ама понякога ми е трудно да разбера, къде бъркам и дали бъркам, дали просто не си е такова моето - фасонесто.  :(
« Последна редакция: Април 23, 2007, 17:27:37 pm от Diyana Char »

suzanka

• Модератор
  • Betty
    • Сайтът на Бети
« Отговор #10 -: Април 23, 2007, 18:44:54 pm »
Цитат
не съм така последователна и стриктна в дресурата и за това и тя не изпълнява перфектно, а често и го прави баааавно.

Знам че вината си е изцяло моя, ама понякога ми е трудно да разбера, къде бъркам и дали бъркам, дали просто не си е такова моето - фасонесто.
Тук е решението на проблема - постоянството е едно от основните правила на обучението. В началото трябва всеки път всичко да е еднакво - стойка на тялото, интонация при казване на командата (или пък тя да се прибави после - това го пробвах наскоро и върши чудесна работа - кучето изобщо не се обърква), същите знаци с ръце.

Другото важно нещо е моментът, когато се похвалва (или поправя) кучето. "Браво"то трябва да се каже докато кучето прави това (примерно: даване на лапа: кучето премества тежестта си на другата си страна, за да вдигне едната лапа и тогава започвате да го хвалите). Колкото повече забавите "Браво"то (съответно корекцията), толкова по-бавно ще изпълнява кучето.

А за бързото губене на интерес - ползвате ли наградки или само играчки? Със сигурност проблемът не е в кучето. А и не може да се очаква от него да работи непрестанно, особено пък в началото.

А за да има стимул за работа, кучето трябва да иска да получи играчката (или храната). Ако то я получава по всяко време, когато си поиска, или пък му е много лесно да си я "спечели", то няма да я цени толкова. Най-скъпите неща са тези, които се постигат най-трудно и с които има най-малко контакт.

Освен това, не е задължително награда да е точно играчка или храна. Позволение да подуши нещо или да потича са едни от най-силните награди, особено за активните кучета.  

benyb

• Новак
  • *
  • Публикации: 14
Re: Общо послушание (Obedience)
« Отговор #11 -: Юни 30, 2008, 07:48:20 am »

benyb

• Новак
  • *
« Отговор #12 -: Юни 30, 2008, 07:50:40 am »
По надоло има и видео 2,с Малиноа и НОК.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
« Отговор #13 -: Юни 30, 2008, 08:05:12 am »
Добре се справяте !  :clap:

benyb

• Новак
  • *
« Отговор #14 -: Юни 30, 2008, 08:16:38 am »