:unsure: Caspar, обещах ти да се включа в темата, ама след това изложение от Хлебаров - смея ли.... ;)
Тоя човек продължава да ме изненадва и респектира (и не само за кинология), макар че имам честта да го познавам вече десетина години... :rolleyes: Та, така де, смея ли аз да кажа нещо след него... ;)
А и освен това, ако питаш близките около мен хората, какво разбирам аз под "грууминг" ще ти кажат: "Ааааа, за нея грууминг преди изложба означава задължително: фризьор, маникюр, козметик за... нея самата!" :KSS-plias:
Всеки път ме подигравят, че ще избират "Най-красиво куче", а не "Мис собственичка"... :D Не казвам даже "Мис хендлер", защото рядко ми се е налагало аз да изведа някое от кучетата и то обикновенно е за BOBа, когато и останалите ни са в ринга... :rolleyes:
Но сега сериозно по темата - ето какво прави Емо за булмастифите:
Първо ги храни с отлична храна (Royal) и им дава допълнително необходимите витамини и добавки, за да може козината им да е в отлично състояние и с блясък! Подготовката за изложба започва мнооого преди сезона, а както знаеш "красотата отвътре - личи отвън"! ;)
По-принцип избягваме да ги къпем излишно (много често). Но понякога почистваме козината с разтвор от 1:1 - вода и оцет (съвсем по "бабешки" - тук някои може и да ме заклейми, ама... )
Иначе вечерта преди самата изложба - задължително баня с някакъв шампоан (тези изброените от Хлебаров си признавам не сме ползвали :unsure: ).
А на другия ден обтриване на козината с масло от "жожоба" (на "Икаров"), има го в всяка аптека и много полезно за косата. Това масло го ползваме и периодично, ако ни се стори козината суха.
И така, мога да кажа, че поне до сега - нашите кучета винаги са изглеждали перфектно!
Но не забравяй, че за доброто представяне на изложбата имa и други неща освен грууминг - като предварителното обучение на кучето и на хендлера... ;)