Новини:

CACIB Dobrich- 24.05.2013 - 25.05.2013 - 26.05.2013

 

Автор Тема: БНK "Булмастиф" представя развъдници за Булмастифи  (Прочетена 10352 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

m_dyakova

 • Модератор
 • *****
 • Публикации: 1448
  • http://www.bullmastiff.hit.bg
Тъй като смятам че,  ще е полезно за всички, които проявяват интерес към дадена порода, да могат да се запознаят и получат информация за развъдниците по породи, ще си позволя в тази тема, свързана със «Селекция и развъждане» да поканя клубовете да публикуват материали за  развъдниците по породи.

В тази тема ще публикувам материали и актуални данни за всички регистрирани развъдниците за булмастифи в България и се надявам да бъдем полезни, както на хората, които още не са  си взели куче, така и на дългогодишни собственици.


Следващото интервю е със собственика на развъдник “ATOMZONE” – Емил Борисов и е публикувано в едно киноложко списание през 2003 г.   БНK “Булмастиф” представя на вашето внимание материала с малки корекции и актуализирана информация към месец Август 2005 г.      

Марта Дякова – секретар БНKБ


MПK: Представете се като кучкар? Правите ли разлика между кучкар и кинолог и каква е тя?
            Занимавам се с обучение на кучета от 14 г., а професионално от 9 г. -  тогава създадох фирмата “Dogs school – Varna”. В обучението се включва: обучение за послушание и охрана, работа с кучета с проблеми в поведението,  ринг-дресура и цялостно представяне на изложбa, както и консултации на собствениците по различни въпроси - отглеждане, хранене, здраве и други.
            През 2000 г. заедно с няколко любители на породата булмастиф основахме “Български национален клуб Булмастиф”. По същото време създадох и първия  развъдник за булмастифи в България - “Аtomzone”. От създаването на “БНK Булмастиф” съм негов председател и треньор, а през 2002 - 2003 г. имах възможността да придобия съдийски стаж на няколко национални и международни изложби и с решение на Управителния съвет на БНKБ съм определен за клубен съдия.
            Споменавам всичко това, защото може да се каже, че съм “кучкар” – доколкото винаги съм обичал кучетата и се отнасям към тях с много любов и грижа, а с “кинология” – отглеждане, селекция и развъждане на чистопородни кучета, се занимавам от 1997 г., когато закупихме първите два булмастифа. Kъм настоящият момент се опитвам да бъда преди всичко професионалист в работата си - било то като развъдчик или треньор на кучета и с удоволствие помагам на хората да се наслаждават на общуването с “най-добрия приятел на човека”.

            МПK: От кога имате куче, коя е първата порода, от кога отглеждате булмастифи?
            Kакто повечето деца и аз като малък съм имал няколко кучета, но за кратко време и не бяха породисти. За това като свое първо куче считам кучето, с което се сдобих в края на 1991 г. и което живя с мен 9 г. Tова женско куче Тара (кръстоска с тигров дог), беше труден характер - своенравна и агресивна, но благодарение на нея се научих да обучавам кучета. Реших, че няма да се предам, започнах да търся литература за обучение и да прилагам прочетеното на практика. Това продължи през целия й живот. Така Тара се превърна в едно перфектно обучено куче.
            През това време реших да си взема и друго - чистопородно куче. Исках новото ми куче да е преди всичко с уравновесен и спокоен характер, добре социализирано, да мога да разчитам на него както за охрана, така и за приятел на цялото семейство, да е подходящо за отглеждане в апартамент. Намерих литература за различните едри породи и търсех тези качества във всяка. Тогава за първи път прочетох за булмастифа. Да, това беше идеалното куче за мен!
            През 1997 г. нямаше пазар на качествени кучета и с голяма изненада през м.Юли прочетох в поредния брой на Вашето списание обявата на г-н Станимир Енев от Ямбол, че продава малки на  3 мес. с родители - двойка внесена от Англия. Веднага тръгнахме за Ямбол. Това беше първата ми среща на живо с тази прекрасна порода. Мъжкият Рик (Roostaproud West Boys) беше 2 годишен великолепен екземпляр с няколко титли от участия в изложби (3CAC, 3CACIB, 3BOB) и родословие с имената на световно известни развъдници като: Roostasproud, Poachersfoe, Maybrook, Pitman, Stamford, Naukeen. В родословието на женската Double Take Obsessions открихме много кучета с шампионски титли от развъдници като Tartuffe, Marbette,  Maybrook, Pitman, между които и Marbette Master Brandy (шампион на Англия 1972 г.)! И така, заедно с един приятел, се сдобихме с 2 прекрасни бебета -  Argo и Alicе.

   Double Take Obsessions
Roostaproud West Boys


Argo и Alice (на заден план) през 1998 г.

През 1999 г. от женската Alice след заплождане с булмастиф, внесен от Русия (в чието родословие има кучета от развъдници от Германия) имах 11 кученца, получили отлични оценки и титли  на изложби у нас и чужбина. За развъдник “Аtomzone” оставих 2 женски – Arizona и Alice from Atomzone. През същата година закупих и един мъжки булмастиф – Atom de Ayax.
През 2001 г. и 2002 г. от тези 2 женски и Atom се родиха общо 15 кученца, които също успешно се представят по изложбените рингове. От връзката - Arizona и Atom оставих за развъдника най-обещаващата женска – Blondy from Atomzone.


CH Blondy from Atomzone
национален шампион и шампион  на София, наследила най-добрите качества на родителите си Arizona from Atomzone и Atom de Ayax  (2005)


В момента Blondy е на 4 г. и планирам заплождане с Dynamic Force One Man Show (Dutch) - тигров мъжки, собственост на развъдник  “Shadows In The Dark” (Румъния) и с предци от известния развъдник за тигрови булмастифи Frankental. Младия Dutch е оценен изключително високо на EuroDog Show 2005. Така за първи път от създаването на клуба ще имаме вьзможност да получим булмастифи с тигров цвят, които ще са селектирани в България!

                                           
Dynamic Force One Man Show на EuroDog Show 2005

         МПK: Недостатъци на булмастифа?
            Едва ли може да се говори за недостатъци при булмастифа, но попаднал в неопитни рьце може да не успее да се развие и покаже в цялата си прелест. Това не означава, че е труден за отглеждане, но не бива да се забравя, че е куче със силен характер и особенно при пропуски в обучението му в млада вьзраст може да  стане малко твърдоглав и да проявава инат. Обучението трябва да започне на възраст 5 - 8 м.

 
Alice  и Tara по време на тренировка (1998 г.)  

            Типични заболявания при породата не са известни, но все пак през периода на растежа трябва да се внимава за правилната смяна на зъбите, постановката на ушите, както и за краката и линията на гърба.
Ето и някои недостатъци посочени в стандарта за породата, за които трябва много да се внимава при избора на куче и които са нежелателни при кучета за разплод: светли или жълти очи, уши тип “роза”, обратна захапка с голямо отклонение, неправилно разположени зъби, гърбав или отпуснат гръб, криво поставени крайници, разпуснати лапи, ниско поставена опашка или навита над гърба, дълга, мека или къдрава козина, бели петна на други участъци от тялото, с изключение на гърдите. Според стандарта за породата: захапката е клещовидна, допуска се и обратна, но не с голямо отклонение. Зъбите са здрави, линейно разположени.
            За справянето си с всички трудности, срещани при избора и отглеждането на булмастифите, членовете и симпатизантите на БНK “Булмастиф”, както и всички собственици на кучета от развъдник “Atomzone”, могат да разчитат на моята подкрепа, дългогодишен опит и познания.

           МПK: Техните предимства пред другите породи?
Предимствата пред другите породи не са малко. Ето на кратко някой от тях:
            Темпераментът на булмастифа включва добро настроение, смелост, самоувереност, надежност, енергичност, издръжливост, търпеливост и бдителност. Той е спокоен, но решителен, когато случаят го изисква. Безстрашен, неподатлив на уплаха. Много добър пазач, смел и впечатляващ.  С буден интелект, привързаност и вярност. Сърдечен и мил. Булмастифът е голямо куче със силна симетрична структура, показваща голяма сила, но не и тромавост.
Булмастифа охранява надежно “собствения си терен” - това е неподкупно животно, което няма обичай да лае, но ясно съобщава за намеренията си и готовността за защита на територията и стопанина си. Същевременно той е готов да приеме “гости”, ако те са съпроводени от стопанина му. Тогава булмастифа е чаровен - изразява откритост и свободен дух, приятелски контактен е до ласкателство,  а с особенно предимство се ползват семействата с деца, които му правят посещения. Да, общуването с деца е безпроблемно, а стигне ли се до спречкване, това едро и решително куче - отстъпва!


Двегодишната Alice  и тримесечния Atom играят с Себастиян и Ане-Мари - гости от Дания  (1999 г.)


Малката Лени обича да е с “мама” Beauty from Atomzone и нейните четири момчета и без да  се притеснява, че е на “тяхна територията” (2005)

Подобно е и отношението му към другите кучета и останалите домашни животни. Нравът на тази порода е свързан с партньорство в работата, което го прави приятен спътник в ежедневието. Не случайно е използван като “полицейско куче” в Англия и САЩ.
Без проблем живее както в огромни имения, така и в малък апартамент. Не притеснява съседите, защото не лае излишно! Всекидновното “обслужване” е лесно - късата  космена покривка изисква малко грижи. При хранене е без особенни претенции.
  За съжаление възрастовата граница на живот е в рамките на десетина години. Но времето,  прекарано заедно с булмастиф, води до един особен феномен - едва ли някой, който е притежавал такава порода, може да се освободи от нейния чар и да не се върне към нея! Това  е уникално куче – надежден бодигард и нежен приятел!
« Последна редакция: Октомври 29, 2006, 12:20:11 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

m_dyakova

 • Модератор
 • *****
 • Публикации: 1448
  • http://www.bullmastiff.hit.bg
БНK "Булмастиф" представя развъдници за Булмастифи
« Отговор #1 -: Януари 17, 2006, 11:18:12 am »
МПK: Трудно ли се продават булмастифи, ориентировъчни цени?
            Поради качествата на булмастифа и нарастване на неговата популярност като подходящо куче за охрана и домашен любимец, вече има по-голямо търсене. Дори може да се каже, че търсенето е по-голямо от предлагането. Това е предпоставка за предлагането на кученца от съмнителни връзки или от родители, които не са изпълнили изискванията на клуба за допускане до разплод и съответно на малките не може да  се издадат документи (родословие).
            За щастие нараства броя на хората, който преди да си купят булмастиф се свързват с клуба за консултация и то не само относно предлагане и цени, а и с въпроси за породата, дали тя е подходяща за техния характер и очаквания, техните условия и вьзможности.
            Цените на малките, предлагани от членове на клуба, варират от 500 лв. до 1500 лв. в зависимост от оценките и титлите на родителите и качествата им. Рядко се среща продажба на големи кучета, там цената обикновено е по договаряне и се определя от възраста, здравословното състояние, оценките и титлите от изложби. За мен като развъдчик - водещия мотив при продажбата на кучета е преди всичко отношението на бъдещите стопани кьм породата, условията и начина, по който планират да ги отглеждат.


CH Atom de Ayax - най-титулувания булмастиф в България от 2000 г. - 2005 г.  
Той е единствения за сега "Kлубен шампион" (BIS), Балкански и национален шампион, шампион на София, BIS Пловдив 2002 г., носител на наградата ”Най-красиво куче” за 2002 г. на “Обединена ветеринарна клиника – Варна”
[/b]


Arizona from Atomzone - единствения женски булмастиф в България спечелил титлите R.BIS и BOG (Добрич 2001 г.)


Аtom de Ayax, Alice и Arizona from Atomzone - със спечелените от тях 14 купи от  участия в девет поредни  изложби за по-малко от две години (2002 г.) [/b]

            МПK: Kои са някои по-ценни кучета и приплоди на развъдник “Atomzone”?
            Kато развъдчик мога да се гордея с постиженията на много от моите кучета. На името на развъдника могат да се видят много титли и купи, включително и от единствената за сега “Национална клубна изложба” на 02.09.2001 г., като:

- 5х”Best Pair”  - Аtom и Arizona - 3 пъти, вкл. “Club’s Best pair”,  Аtom и Аlice - 2 пъти
- 4х”Best Group” - Аtom, Аlice и Arizona - вкл. “Club’s Best group”
- “Best Progeny group”- II, CACIB Добрич 2002 г. за “Atomzone” - Аtom de Ayax и Blondy, Bee Honey и Brandy from Atomzone (собст. на р.Димитров) и Cliff from Atomzone (собст. И.Белчев)


Atom de Ayax и Arizona from Atomzone (2002 г.)


Atom de Ayax и Alice (2002 г.)

            А ето и някои от индивидуалните призове, титли и оценки на кучета, собственост на развъдник "АTOMZONE":

- CH  Аtom de Ayax (02.06.1999 г., м.Anika, б.Ayax, производител: Д.Цолов/Й.Божилов - София):  2000 - 2005 г. Bulgarian Champion, Balkan CH, Club CH - BIS, Club Champion BOB – male, Sofia CH, ”Най-красиво куче” за 2002 г. на “Обединена ветеринарна клиника” – Варна, 2хBIS, BOG, 18хBOB, 11хCACIB, RCACIB, 22хCAC

- CH Blondy from Atomzone (07.11.2001, м.Arizona from Atomzone, б.Atom de Ayax, производител: ATOMZONE): 2005 г. Bulgarian Champion, Sofia CH 2005 г. , 2хBOB, 5xCACIB, 6xCAC, BJ, Best Puppy (BP).

- Arizona from Atomzone (26.11.1999–04.2002 г., м.Alice, б.Ikar, производител: ATOMZONE): RBIS, BOG,  BOB, 2хCACIB, 2хRCACIB, 3хCAC, 2хRCAC, 2хBest Junior (BJ). Тя е единствения за сега женски булмастиф в България (а това рядко се случва и в чужбина), спечелил титлите BOG и RBIS в конкуренция на кучета от различни породи и страни.

- Alice (20.05.1997, м.Dooble Take Obsessions, б.Roostasproud West Boys, производител: Станимир Енев - Ямбол): I-во м. в клас “Открит - женски” клубна изл., 3хCAС,  BJ, 5xExcellent.

- Alice from Atomzone (26.11.1999 – 12.2002 г.,м.Alice, б.Ikar, производител: ATOMZONE, съсобств. с Ал.Неделчев, Варна): CAC, CACIB, 3xExcellent.

- Cloudy from Atomzone (30.03.2002, м.Alice from Atomzone, б.Atom de Ayax, производител: ATOMZONE, съсобств. с Ал. Неделчев, Варна): 2xExcellent


Alice from Atomzone (2000 г.)
« Последна редакция: Януари 17, 2006, 11:44:32 am от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

m_dyakova

 • Модератор
 • *****
 • Публикации: 1448
  • http://www.bullmastiff.hit.bg
БНK "Булмастиф" представя развъдници за Булмастифи
« Отговор #2 -: Януари 17, 2006, 11:19:07 am »
Ето и постиженията на някои от булмастифите - приплоди на “Atomzone”, за които имам информация, че са участвали на национални и международни изложби:
            - родени на 26.11.1999 г. с  майка Alice и баща Ikar: CH Aia (CH BG 2001, Club Champion BOB–female, I-во м. клас “Интермедия - женски” на лубна изложба, 2xCACIB, 4xCAC), Astra (II-ро м. кл. “Интермедия - женски” лубна изл., RCAC), Аmanda (Excellent), Atila (I-во м. кл. “Интермедия - мьжки” лубна изложба, 3xCAC), Аhat (2RCAC), Atos (BOB, CACIB, CAC), Asterix - Гърция (CACIB, CAC)
            Повечето от тях се представиха и на “CACB Варна 2001” – една изложба, запомнена с участието на рекорен брой за България булмастифи – 11 бр., като 9 бр. от тях бяха произведени, отглеждани или собственост на “Atomzone” и всички получиха висока оценка от FCI съдията Евица Мишич от Сърбия.
            На  “Първата Национална клубна изложба – CAC Варна 2001” участваха около 20 кучета и там отново половината бяха  представители на развъдник “Atomzone”.

“CACB Варна 2001” - сериозна конкуренция в клас “Интермедия” за титлата CAC  между 18 месечните женски Arizona, Alice и Aia


и мъжки: Atila from Atomzone ( собств. Вл. Павлов)  и Аhat from Atomzone (собст. Ал.Николов, р-к “Terror Varna”, гр.Варна)
       

“Kлубна изложба – Варна 2001”:

международния  съдия Андон Тодоров е впечатлен от отличната “клещовидна захапка и здравите,  линейно  разположени зъби” на Arizona, идеално отговарящи на стандарта за породата. На заден план са Alice и Аia, а  на снимката долу Astra from Atomzone (на заден план)
Победителите за "Най-красива двойка на клуба" (2001) - Atom de Ayax и Arizona from Atomzone позират на фотографите за вестници "24 часа", "Стандарт", "Черно море"

            - родени на 07.11.2001 г. от м. Arizona from Atomzone и б. Atom de Ayax.: CH Beauty (CH BG 2005, Sofia CH 2005, 2xBOB, 2xCACIB, R.CACIB, 4xCAC), Bee Honey (BOB, 2CACIB, 2CAC, BJ), Brandy (CACIB, 2CAC, R.CACIB, R.CAC), Bluff (CACIB, 4xCAC, BJ, BP), Bass (Excellent)
            - родени на 30.03.2002 г. от м. Alice from Atomzone, б. Atom de Ayax: CH Cliff (CH BG 2005, Sofia CH 2005, BOB, 2xCACIB, 2хRCACIB, 6хCAC, RCAC), Cherry (Excellent)


CH Beauty from Atomzone- национален шампион и шампион на София (соб. Г. Лепоев, р-к “Beauty Gal BG”, гр.София)
 

CH Cliff  from Atomzone - национален шампион и шампион на София (соб. Иван  Белчев, р-к “Joebel”, гр.София) по време на тренировка с Емил Борисов  

За контакти:
Развъдник “ATOMZONE” – България, гр.Варна
Емил Борисов - собстеник
Тел./факс: +359 52 699 110  мобилен: +359 888 788 732
e_borisov@abv.bg   БНK Булмастиф


 Български национален клуб “БУЛМАСТИФ”
Телефони: 052/699 110, 0888/788732, 0888/228969
e-mail: bullmastiff_bg@abv.bg  website:bullmastiff.hit.bg* Обработка на материала: М.Дякова[/size]
« Последна редакция: Май 28, 2008, 14:31:21 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

m_dyakova

 • Модератор
 • *****
 • Публикации: 1448
  • http://www.bullmastiff.hit.bg
 Български национален клуб “БУЛМАСТИФ”
Телефони: 052/699 110, 0888/788732, 0888/228969
e-mail: bullmastiff_bg@abv.bg website:bullmastiff.hit.bg


Цитат
Тук ще публикувам материали и актуални данни за всички регистрирани развъдниците за булмастифи в България и се надявам да бъдем полезни, както на хората, които още не са  си взели куче, така и на дългогодишни собственици.


В изпълнение на това обещание ще се опитам най-после  да дам синтезирана информация за всички регистрирани развъдници за булмастифи в България - членове на клуба ни и плановете им за 2006 г.
Развъдниците са подредени по азбучен ред.
За повече информация можете да се свържете с нас на посочените телефони и адреси или да прегледате публикациите за породата тук в сайта на КС София:


1. Развъдник “ATOMZONE” (FCI No.36/05) – гр.Варна
Данни за развъдника:
Създаден: 1999 г.
Развъждани породи: Булмастиф
Брой кучила (булмастиф): 3 от 3 женски
- 1999 г. от Alice
- 2001 г. oт Arizona from Atomzone
- 2002 г. от Alice from Atomzone
Общ брой произведени кучета: 26
От тях явили се на изложби: 18  
- всички от тях са с отлични оценки и много титли CAC, CACIB, BOB, BJ, BP
- едната женска е и с BOG и RBIS
- 4 от тях са и «Шампиони на България»
- други титли: 5х”Best Pair”, вкл. “Club’s Best pair”, 4х”Best Group”, вкл. “Club’s Best group”, “Best Progeny group”II
Собствени кучета (общо за периода): 5 ж. + 1 м.
- Alice (р.20.05.1997 г., б. Roostasproud West Boys, м. Dooble Take Obsessions, произв. Станимир Енев, Ямбол) - Клубен победител I-во м. в клас “Открит – женски”, 3хCAС,  BJ, 5xExcellent
- CH Atom de Ayax (р.02.06.1999 г., б. Ayax, м.Anika, произв. Даниел Цолов / Йордан Божилов, София) - 2000 - 2005 г. Bulgarian Champion, Balkan CH, Club CH - BIS, Club Champion BOB – male, Sofia CH, ”Най-красиво куче” за 2002 г. на “Обединена ветеринарна клиника” – Варна, 2хBIS, BOG, 18хBOB, 11хCACIB, RCACIB, 22хCAC
- Arizona from Atomzone (р.26.11.1999 г. – 04.2002 г., м.Alice, б.Ikar, произв. “Atomzone”) – Res.BIS, BOG, BOB, 2хCACIB, 2хRCACIB, 3хCAC, 2хRCAC, 2хBJ
- Alice from Atomzone (р.26.11.1999 г. – 12.2002 г., м.Alice, б.Ikar, с произв. “Atomzone”, съсобств. Александър Неделчев) - CAC, CACIB, 3xExcellent
- CH Blondy from Atomzone (р.07.11.2001 г., б. CH Atom de Ayax, м.Arizona from Atomzone, с произв. “Atomzone”) - Bulgarian Champion, Sofia CH 2005 г., 2хBOB, 5xCACIB, 6xCAC, BJ, Best Puppy
- Cloudy from Atomzone (30.03.2002 г., б. CH Atom de Ayax, м.Alice from Atomzone, с произв. “Atomzone”, съсобств. Александър Неделчев / Адриан Димитров) - 2xExcellent

 
Alice и CH Аtom de Ayax

 
Arizona from Atomzone  и   Alice from Atomzone

Допълнителна информация за планираната връзка:
Собственика на развъдник “ATOMZONE” Емил Борисов (председател на клуба и клубен съдия) планира заплождане през м.Юли 2006 г. на CH BG Blondy from Atomzone . Тя е на 4 години и това ще бъде първото и заплождане.


CH Bg Blondy from Atomzone  и  JCH Ro Dynamic Force One Man Show – Dutch на Euro Dog Show 2005

Мъжкият ще бъде JCH Ro. Dynamic Force One Man Show – Dutch. Той е 2 год. тигров мъжки, с производител развъдник “Dynamic Force” - Хондандия и собственост на развъдник “Shadows In The Dark” – Румъния.
Duch е спечелил 2 м. в клас "Млади" на Euro Dog Show 2005, а ето и някой други негови титли: Puppy BIS; Res Puppy BIS; Excellent - Austrian Club Show; Excellent 2 - EuroDog Show 2005; 9 x Excellent; 6 x RPJ; 4 x BOB; 6 x Best Junior of Breed; 2 x ResBOG; BOG, Junior Best in Show, Vice-European Junior, Champion Romanian Junior, Champion Junior Winner of   Romanian Championship, Junior Champion of Central and Eastern Europe.


Dutch на 5 мес. възраст
« Последна редакция: Март 26, 2006, 16:38:55 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

m_dyakova

 • Модератор
 • *****
 • Публикации: 1448
  • http://www.bullmastiff.hit.bg
2. Развъдник “BEAUTYGAL BG” (FCI No.45/05) – гр.София
Данни за развъдника:
Създаден: 2005 г.
Развъждани породи: Булмастиф
Брой кучила (булмастиф): 1 от 1 женска  – 2005 г. от Beauty from Atomzone
Общ брой произведени кучета: 4
От тях явили се на изложби:  2
- и двете са с отлични оценки в клас «Бебе» и «Подрастващи»  
- а едното бебе (Hektor from Beauty Gal) e спечели титлите BIS baby и Res.BOG 3
Собствени кучета (общо за периода): 1 ж.
- CH Beauty from Atomzone (07.11.2001 г., б. CH Atom de Ayax, м. Arizona from Atomzone, произв. “Atomzone”) -  CH BG 2005, Sofia CH 2005, 2xBOB, 2xCACIB, R.CACIB, 4xCAC


CH Beauty from Atomzone

Допълнителна информация за планираната връзка:
Собственика на развъдник “BEAUTYGAL BG” Галин Лепоев планира заплождане най-вероятно през м.Април 2006 г. на CH Beauty from Atomzone. Това ще бъде второто заплождане на Beauty.
Миналата година тя роди 4 мъжки кученца от CH Ro. Colombo de Kair, собств. “Shadows In The Dark” – Румъния. Тази година заплождането ще бъде най-вероятно с тигровия мъжки JCH Ro Dynamic Force One Man Show – Dutch  (за когото стана дума вече по-горе).


Hektor from BeautyGal (на 8 мес.) и Atila from BeautyGal (на 6 мес.)
« Последна редакция: Март 26, 2006, 16:49:01 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

m_dyakova

 • Модератор
 • *****
 • Публикации: 1448
  • http://www.bullmastiff.hit.bg
3. Развъдник “STAVES” (FCI No.58/05) – гр.Варна
Данни за развъдника:

Създаден: 2004 г.
Развъждани породи: Немско овчарско куче, ротвайлер, булмастиф, др.
Брой кучила (булмастиф): 2 от 1 женска  - 2004 г. и 2005 г. от Queen's Aqua de Ach
Общ брой произведени кучета: 11
От тях явили се на изложби:  3
- с отлични оценки, CAC, Res.CAC.
Собствени кучета (общо за периода): 3 ж. + 1 м.
- Queen's Aqua de Ach (р.23.05.2002 г., б.Ach de Ayax, м.Queen Roostaproud, произв. Тенко Вълканов, Бургас) - Excellent
- Astra Staves (р.24.05.2004 г., б.Ahat from Atomzone, м.Queen's Aqua de Ach, пр. “Staves”)
- Arta Staves (р.24.05.2004 г., б.Ahat from Atomzone, м.Queen's Aqua de Ach, пр.“Staves”)
- Bard Staves (р.20.01.2005 г., б.Ahat from Atomzone, м.Queen's Aqua de Ach, пр.“Staves”)

Допълнителна информация за планираната връзка:
Собственика на развъдник Станислав Савов планира отново заплождане на женската си Queen's Aqua de Ach може би със същия мъжки, който беше баща на 2-те му кучила - Ahat from Atomzone (за повече информация виж по-долу р-к “TERROR - VARNA” - Варна (FCI No.56/05) )  и/или някоя от двете нейни дъщери (м.Май стават на 2 г.) с друг мъжкар, но още не подал информация кой ще е бащата.
Подходящи за връзка (от кучетата на членове на клуба) са: CH Atom de Ayax, CH Cliff from Atomzone (за повече информация виж по-долу р-к “JOYBEL” – София (FCI No.37/05)), Bluff from Atomzone (р.07.11.2001 г., пр.“Аtomzone”, собств. Станислав Танев, Пловдив, CACIB, 4xCAC, BJ, BP), Alex-Archibald de Bluff from Atomzonе (р.18.05.2004 г., пр.Румен Павлов, София/Станислав Танев, Пловдив, собств. Александър Неделчев, Варна, Excellent)
Arest Staves (3xRes.CAC) от първото кучило на "Staves"
Beka Staves (2хExcellent в кл. “Подрастващи”) от второто кучило на "Staves"
« Последна редакция: Март 26, 2006, 17:49:53 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

m_dyakova

 • Модератор
 • *****
 • Публикации: 1448
  • http://www.bullmastiff.hit.bg
4. Развъдник “TRIFONOVLAND” (FCI No.52/05) – София
Данни за развъдника:
Създаден: 2002 г.
Развъждани породи: Немско овчарско куче, ротвайлер, булмастиф, др.
Брой кучила (булмастиф): 2 от 1 женска  - 2004 г. и 2005 г. от Dru
Общ брой произведени кучета: 4 от първото кучило, за второто - няма информация
От тях явили се на изложби:  няма информация
Собствени кучета (общо за периода): 2 ж. + 1 м.
- Dru (р.17.09.2001 г., б. Roostasproud West Boys, м. Dooble Take Obsessions, произв. Станимир Енев, Ямбол. Тя е от последното 5-то кучило на двойката.)
- A-Vasstif (р.13.08.2001 г., внос от Русия) – CAC, BOB
- A-Jesi (30.05.2004 г., б.А-Vassif, м.Dru, произв. “Trifonovland”)

Понеже нямам снимки на Dru – ще си позволя да покажа снимки на нейните родители и нейните сестри, защото те всички са доста еднотипни като екстериор:

Roostasproud West Boys и Dooble Take Obsessions, собст. Станимир Енев, Ямбол

 
Alice и брат и Argo и сестра им Anika (р.20.05.1997 г.) от  първото кучило на Roostasproud West Boys и Dooble Take Obsessions


Сестрите Vela и Viki (р.03.10.1998 г.) от третото кучило на Roostasproud West Boys и Dooble Take Obsessions


Gery Space Princess (р.02.03.2001) спечелила 2xBIS bab, вкл. и Club’s BIS baby 2001 г. Тя е от четвъртото кучило на Roostasproud West Boys и Dooble Take Obsessions.

Допълнителна информация за планираната връзка:
Собственика на развъдник  “TRIFONOVLAND” Димитър Трифонов заплоди на 22.02.2006 г.  женската си A-Jesi с CH Cliff from Atomzone (за повече информация виж по-долу р-к “JOYBEL” – София (FCI No.37/05)).
« Последна редакция: Март 26, 2006, 17:28:05 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

m_dyakova

 • Модератор
 • *****
 • Публикации: 1448
  • http://www.bullmastiff.hit.bg
5. Развъдник “TERROR - VARNA” (56/05) - гр.Варна
Данни за развъдника:
Създаден: 2005 г.
Развъждани породи: Булмастиф
Брой кучила (булмастиф): 2 от 2 женски  - 2005 г. от Cloudy from Atomzone и Таra
Общ брой произведени кучета: 8
От тях явили се на изложби:  -
Собствени кучета (общо за периода): 1 м.
- Ahat from Atomzonе (р.26.11.2001 г., пр."Atomzone", CAC, 3хRCAC)

 
Ahat from Atomzone

Допълнителна информация за планираната връзка:
Собственика на развъдник  “TERROR - VARNA” Aлександър Николов не планира заплождане към настоящия момент, но е възможно отново с Queen's Aqua de Ach (собст. на "Staves" - виж по-горе).
На името на развъдника са вписани кучилата от Cloudy from Atomzone (р-к "Atomzone") и Тara (собств. Христо Катев - Варна).
Ahat from Atomzone e свободен за разплод!


Таra и бебетата на 2 мес.: Мах of Terror-Varna


Akbar of Terror-Varna и сестра им Kyara of Terror-Varna
 
« Последна редакция: Март 26, 2006, 18:19:02 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

m_dyakova

 • Модератор
 • *****
 • Публикации: 1448
  • http://www.bullmastiff.hit.bg
6. Развъдник “JOYBEL” (FCI No.37/05) - София/Пловдив
Данни за развъдника:
Създаден: 2001 г.
Развъждани породи: Булмастиф
Брой кучила (булмастиф): 1 от 1 женски  - 2001 г. от Тiva
Общ брой произведени кучета: 1
От тях явили се на изложби:  няма информация
Собствени кучета (общо за периода): 1ж + 1 м.
- Тiva (р.18.06.1998 г., произв. ЕТ "Мартин 95" - София, 2xExcellent)
- CH Cliff from Atomzone (р.30.03.2002 г., пр.“Аtomzone”, CH BG 2005, Sofia CH 2005, 3хBOB, 2xCACIB, 2хRCACIB, 7хCAC, RCAC).
 
 

 
CH Cliff from Atomzone и с Tiva
 
Допълнителна информация за планираната връзка:
Собственика на развъдник “JOYBEL” Иван Белчев (зам.председател на клуба, отг.развъдна дейност и клубен съдия) очаква малки за първи път oт Cliff и А-Jesi (собств. “Trifonovland” - виж по-горе).  
Кучилото от Тiva през 2001 г. е с баща: Roostasproud West Boys. Родено е само едно кученце King's Mark of Tiva, който е в Испания.
CH Cliff from Atomzone e свободен за разплод!
« Последна редакция: Март 27, 2006, 13:42:59 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

m_dyakova

 • Модератор
 • *****
 • Публикации: 1448
  • http://www.bullmastiff.hit.bg
БНK "Булмастиф" представя развъдници за Булмастифи
« Отговор #9 -: Април 10, 2006, 17:52:39 pm »
Получих няколко по-актуални снимки на тигровия Dynamic Force One Man Show – Dutch от Румъния, който ще бъде ползван за разплод от развъдници ATOMZONE и BEAUTYGAL BG и на Akbar from Terror-Varna, произведен от развъдник TERROR-VARNA. Mожете да ги видите в темата "породи" - BULLMASTIFF.
« Последна редакция: Април 10, 2006, 18:02:33 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)