Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Първата разходка на моето куче  (Прочетена 1618 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Alisia

• Новак
  • *
  • Публикации: 17
Първата разходка на моето куче
« -: Януари 18, 2006, 12:07:54 pm »
:KSS-dogwalk: Здравейте  :KSS-dogwalk:

Моята Мопси е на 3 месеца и след по-малко от 1 месец ще започнат разходките. Аз нямам опит,защото майката на Мопси я взехме след като вече беше излизала на вън, а и беше лято. За жалост тя вече не е сред нас за да ги извеждам двете заедно, и за Мопси първите разходки да са приключение а не неприятно преживяване.

Споделете за вашите първи излизания на вън и на каква възраст бяха любимците ви.  :KSS-doggy:

На всички пожелавам приятни разходки и много, много игри !!!

MeeLa

• Специалист
  • Публикации: 156
    • http://
« Отговор #1 -: Януари 18, 2006, 13:08:06 pm »
Аз имам френчи на 3,5 месеца, повечето от вас я познават моята лудетина Тайра.  :rolleyes:

огато я взехме на 45 дни, тя беше доста изплашено от всичко, което я заобикаляше и постоянно искаше да се гуши в нас. Предполагахме, че първите разходки ще са доста трудни за нея, защото навън е шумно и непознато, с много хора, с други животни...

Нашата първа разходка беше абсолютно нормална,  :KSS-dogwalk: , без дърпане, без страх, дори на 5тата минута се изпишка върху снега и започна да тичка. Много малко сме се учили да ходи на повод у дома, почти нямахме време, вечер след работа това за нея не беше най-приятния начин да играе с нас и затова ни учуди когато тръгна на повода без никакъв проблем.

Е, все пак е малка и в началото вървече много бавно, неможеше да ни догони, постоянно се спираше да си почине, но и ние гледахме да не я претоварваме, защото все пак е малка, зима е, крачетата замръзват. Влизахме в една сладкарница за да пием по кафе и тя дремваше, после като си стане излизаме - пишка, ака и продължаваме разходката.

Все още, вече 20-ина дни след 1вата ни разходка, Тайра се страхува или по-скоро е недоверчива към непознати и недава да я пипат и да й се радват. Често се спира и се заглежда с интерес в някой човек, особено в деца или детски колички, в други кучета, викам я по няколко пъти за да успея да я откъсна от унеса й. Но това е от възрастта, ще порастне и ще спре да й е интересно всичко :KSS-10x:  
огато влизам в магазините, тя плаче отвън за мен, едва издържа докато изляза  :KSStwisted:

Сега толкова много се радва като види, че вземаме якето и каишката и излизаме, че неможем да я удържим на входната врата :KSS-plias:

Всички вас, на които ви предстои първа разходка, бих ви посъветвала да не дърпате и да не насилвате мъничето да излиза навън, вземайте го гушнато у вас и чак като се отдалечите го пускайте за малко на земята, после пак го вземайте, за да разбере, че сте заедно и че никога няма да се отделяте.

Естествено, много по-приятно ще е ако имате за компания някое порастнало и добро комшийско куче, с което да излизате заедно, или пък мъниче на неговата възраст.  :KSS-dogwalk:  :KSS-dogwalk:  :KSS-dogwalk: Не забравяйте да вземете нещо "за почерпка" за да се даде винаги, когато заслужи. (Въпреки, че аз никога не съм носила гранули, а и тя винаги отказва да яде навън, защото  е много превъзбудена от това, което й се случва в момента :lol: )

Пожелавам ви успех! :KSS-cheers:

Галя

• Специалист
  • Публикации: 130
    • http://galia69@mail.bg
« Отговор #2 -: Януари 18, 2006, 23:24:34 pm »
Нашата Сара е на 4 месеца .огато я изведохме за първи път тя беше много уплашена защото освен за ваксина при вет лекар не беше излизала от къщи и всичко и беше непознато .Първите разходки се провеждаха задължително от двама  и със солидно количество наградки аз я водех с повода а пред мен едното от децата я примамваше с наградка. Сега вече много и харесва да ходи на разходка знае си къде ходим и сама ме води  :KSS-dogwalk: Точно до мястото където се разхождаме минават много коли  тя се спира и започва да ги гледа как профучават покрай нея понякога не мога да я накарам да тръгне толкова са и интересни .

SARA