Аз имам френчи на 3,5 месеца, повечето от вас я познават моята лудетина Тайра. :rolleyes:
огато я взехме на 45 дни, тя беше доста изплашено от всичко, което я заобикаляше и постоянно искаше да се гуши в нас. Предполагахме, че първите разходки ще са доста трудни за нея, защото навън е шумно и непознато, с много хора, с други животни...
Нашата първа разходка беше абсолютно нормална, :KSS-dogwalk: , без дърпане, без страх, дори на 5тата минута се изпишка върху снега и започна да тичка. Много малко сме се учили да ходи на повод у дома, почти нямахме време, вечер след работа това за нея не беше най-приятния начин да играе с нас и затова ни учуди когато тръгна на повода без никакъв проблем.
Е, все пак е малка и в началото вървече много бавно, неможеше да ни догони, постоянно се спираше да си почине, но и ние гледахме да не я претоварваме, защото все пак е малка, зима е, крачетата замръзват. Влизахме в една сладкарница за да пием по кафе и тя дремваше, после като си стане излизаме - пишка, ака и продължаваме разходката.
Все още, вече 20-ина дни след 1вата ни разходка, Тайра се страхува или по-скоро е недоверчива към непознати и недава да я пипат и да й се радват. Често се спира и се заглежда с интерес в някой човек, особено в деца или детски колички, в други кучета, викам я по няколко пъти за да успея да я откъсна от унеса й. Но това е от възрастта, ще порастне и ще спре да й е интересно всичко :KSS-10x:
огато влизам в магазините, тя плаче отвън за мен, едва издържа докато изляза :KSStwisted:
Сега толкова много се радва като види, че вземаме якето и каишката и излизаме, че неможем да я удържим на входната врата :KSS-plias:
Всички вас, на които ви предстои първа разходка, бих ви посъветвала да не дърпате и да не насилвате мъничето да излиза навън, вземайте го гушнато у вас и чак като се отдалечите го пускайте за малко на земята, после пак го вземайте, за да разбере, че сте заедно и че никога няма да се отделяте.
Естествено, много по-приятно ще е ако имате за компания някое порастнало и добро комшийско куче, с което да излизате заедно, или пък мъниче на неговата възраст. :KSS-dogwalk: :KSS-dogwalk: :KSS-dogwalk: Не забравяйте да вземете нещо "за почерпка" за да се даде винаги, когато заслужи. (Въпреки, че аз никога не съм носила гранули, а и тя винаги отказва да яде навън, защото е много превъзбудена от това, което й се случва в момента :lol: )
Пожелавам ви успех! :KSS-cheers: