Когато пресичате с кучето си НИКОГА не го пускайте да върви ПРЕД ВАС, дори и на повод - така шофьорите не го виждат и може да стане беля. Кучето трябва да върви редом, плътно до колянотго ви !
През 1995 г. точно по този начин Джони - любимия ми пудел от младежките години, беше ударен и почина на място.
Бил е с брат ми и са пресекли пътя Варна-Златни до Двореца на културата и спорта - Варна на самата спирка. Там има и подлез, но в миналото не се поддържаше и хората бяха принудени да минават отгоре.
Брат ми и Джони са били в градинката между двете платна и са изчаквали колите. Кучето е било малко по-напред и явно се е дръпнало. Точно в този момент две коли са се изпреварвали с голяма скорост и тази в лявата лента го е блъснала... без малко да помете и брат ми...
Държа да кажа, че точно на това място има спирка! По него време всички хора минаваха отгоре и на около 100 м. е Техникума по туризъм (и общесвено хранене), както и самия Дворец на спорта, а от другата страна на пътя е Морската градина! Можете да си представите за какъв човекопоток става дума...
На същото място долу-горе по същото време пак заради голяма скорост и неправилно изпреварване, кола помете две деца - ученици в Техникума, чакащи на самата спирка!

А жертвите можеше да бъдат и повече, защото са били със съучениците си след училище и на спирката е имало много хора, прибиращи се от работа...
Добре е, че след тези инциденти на това място вече има ограда, която не допуска преминаването през пътя, както и че Общината се грижи за този толкова важен подлез!
Но преди всичко е важно да се промени мисленето на хората - и на шофьорите, но и на пешеходците!
Ако не се пазим сами - никой няма да ни пази...
Има една приказка - не прави на другите това, което не искаш да ти се случи на теб!
Нека да бъдем по-умни на пътя!

Jonny (беше кръстен на Jon Bon Jovi

)