Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: ЛИЧНА МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ !  (Прочетена 5728 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

slun4ogledka

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Re: ЛИЧНА МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ !
« Отговор #15 -: Октомври 20, 2008, 20:22:50 pm »
Zdraveite,priateli,
prisaediniavam se kam priziva PAZETE SE I Gospod da ni tazi po patishtata na Bulgaria!

sanita

• Новак
  • *
  • Публикации: 20
    • http://
« Отговор #16 -: Юни 03, 2009, 07:31:11 am »
Здравейте, приятели! Присъединявам се - карайте внимателно, пазете хората около вас, пазете самите себе си от типа шофьори с Голф, без значение дали ще е 2-ка, 3-ка, 4-ка и така нататък. Тези хора си мислят, че Голфа е най-бързата кола   :first: (не е радостно, но тази иконка ми се стори много подходяща) и е направо кошмарно.
Винаги като пресичам си вземам кучето в ръце, защото неговата любима шега е да започне да се тръска по средата на платното  :doggywalk:

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
« Отговор #17 -: Юни 03, 2009, 09:59:59 am »
Когато пресичате с кучето си НИКОГА не го пускайте да върви ПРЕД ВАС, дори и на повод - така шофьорите не го виждат и може да стане беля. Кучето трябва да върви редом, плътно до колянотго ви !

hubavajena6

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 66
  • моето калпазанче
« Отговор #18 -: Юни 03, 2009, 13:02:23 pm »
ПРИЯТЕЛИ, КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И РАЗУМНО !

ЗА ДА СЕ ВРЪЩАТЕ ВСИЧКИ ЖИВИ И ЗДРАВИ В КЪЩИ, ТАМ КЪДЕТО ВИ ЧАКАТ ВАШИТЕ БЛИЗКИ И ВАШИТЕ ЛЮБИМЦИ !

Присъединявам се и аз към призива!!!
Дано човечноста и отговорноста започнат в най-скоро време да надделяват над глупоста и комплексарщината на всички тези безумни същества които сядайки зад волана си мислят че са безсмъртни или че те никога няма да станат участници в ПТП!
А и нека всички пешеходци когато пресичат независимо дали спазват или не маркировката и местата обособени за пресичане се оглеждат не по два а по пет пъти ако трябва за да са сигорни че няма да станат жертва на ПТП!
Аз да си кажа честно когато пресичам винаги нося на ръце малкия дундьо,ама като съм с немската овчарка нея няма как да я грабна на ръце най-много да стане обратното-аз да й се метна на гърба-та с нея се оглеждаме по пет пъти във всички страни-пояснявам- (във всички страни и посоки щото напоследък зачестиха и "пикиращите"коли по тротоарите та и там не е много безопасно)!
А  като  шофьор ми се налага всеки ден да навъртам най-малко по 50км. ,всеки път като седна зад волана очите ми са на четири особено като видя че някой "шотландски боец"минава покрай мен!

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
« Отговор #19 -: Юни 04, 2009, 12:56:33 pm »
Когато пресичате с кучето си НИКОГА не го пускайте да върви ПРЕД ВАС, дори и на повод - така шофьорите не го виждат и може да стане беля. Кучето трябва да върви редом, плътно до колянотго ви !

През 1995 г. точно по този начин Джони - любимия ми пудел от младежките години, беше ударен и почина на място.
Бил е с брат ми и са пресекли пътя Варна-Златни до Двореца на културата и спорта - Варна на самата спирка. Там има и подлез, но в миналото не се поддържаше и хората бяха принудени да минават отгоре.
Брат ми и Джони са били в градинката между двете платна и са изчаквали колите. Кучето е било малко по-напред и явно се е дръпнало. Точно в този момент две коли са се изпреварвали с голяма скорост и тази в лявата лента го е блъснала... без малко да помете и брат ми...  :mad:
Държа да кажа, че точно на това място има спирка! По него време всички хора минаваха отгоре и на около 100 м. е Техникума по туризъм (и общесвено хранене), както и самия Дворец на спорта, а от другата страна на пътя е Морската градина! Можете да си представите за какъв човекопоток става дума...
На същото място долу-горе по същото време пак заради голяма скорост и неправилно изпреварване, кола помете две деца - ученици в Техникума, чакащи на самата спирка!  :ssaadd: А жертвите можеше да бъдат и повече, защото са били със съучениците си след училище и на спирката е имало много хора, прибиращи се от работа...
Добре е, че след тези инциденти на това място вече има ограда, която не допуска преминаването през пътя, както и че Общината се грижи за този толкова важен подлез!
Но преди всичко е важно да се промени мисленето на хората - и на шофьорите, но и на пешеходците!
Ако не се пазим сами - никой няма да ни пази...
Има една приказка - не прави на другите това, което не искаш да ти се случи на теб!
Нека да бъдем по-умни на пътя!

Jonny (беше кръстен на Jon Bon Jovi  1428 )
« Последна редакция: Юни 04, 2009, 13:06:31 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)