Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Защо?!?  (Прочетена 2104 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Елен

• Експерт
  • Публикации: 303
    • http://brt.hit.bg
Защо?!?
« -: Октомври 03, 2007, 16:57:37 pm »
 Едно размишление, по скоро въпрос:
Защо в България хората не се интересуват от породисти кучета, изложби, от възможността да имат прекрасно изложбено куче и другар в същото време?!?
Защо за българина голямото на ръст куче е синоним на куче вързано или не, но в двора?!?
Ето пресен пример. Четири от шесте кученца на Льова са закупени в чужбина, при това в развъдници занимаващи се отдавна с породата. Какво по голямо признание за един развъдчик от това - да търсят произведеното от него за работа в развъдника си. Да не говорим от развъдник в Б-я?!?
И тъй като бащата на кученцата е от Русия /тъй е кученцата са с рядка за Б-я/ кръв, реших да оставя едно мъжко и едно женско в Б-я. Женското го чакаха отдавна мои приятели и то ще живее при тях, но ще е под погледа ми в развъдника, а мъжкото....
Мъжкото още преди да се родят кученцата, го искаха поне десет човека, НО  за да живее в двор в провинцията, без да се интересуват от изложби, от дресура, без да допускат кучето в дома си
Е не мога да го дам на такива условия дори да ми заплатят цената, която ми плащат в чужбина  А за у нас съм готова да го дам на съвсем разумни условия.
 Не искам и в чужбина да го пратя - трябва ни тази кръв!!!
Не мога да повярвам и да разбера, ЗАЩО няма човек в София, който да се зарадва на възможноста да притежава такова изключително куче и да се гордее с него и на изложбения ринг и на улицата и в дома си

Prisi

• Специалист
  • Публикации: 156
    • http://schnauzer-bg.com
Re: Защо?!?
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2007, 21:59:19 pm »
 :drunk:
« Последна редакция: Декември 10, 2007, 21:03:23 pm от Prisi »

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
Re: Защо?!?
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2007, 10:37:14 am »
Еееех, Елен...доста сложен въпрос задаваш :kef15:! Има отговор, поне според мен, но не е никак приятен, за съжаление 1427...
Народопсихологията на българина не се е променила много, за разлика от претенциите и финансовите му възможности....айде така ще го формулирам това, дето си го мисля.

Все пак ти пожелавам успех със задомяването на черния момък! :ns23:
Ееееех..."кучешки" живот! :-)