Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Лов,ловна слука,интересни случки!  (Прочетена 42323 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
Лов,ловна слука,интересни случки!
« Отговор #15 -: Февруари 06, 2006, 14:56:11 pm »
Цитат
Обръщението беше "олеги",но явно от вълнение ,че отново съм във форума съм изтървал буквата!!! ;)
"Kолега" ;) ...Добре дошъл!!! :D  
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

АНДИ

• Модератор
  • Публикации: 1256
    • http://
« Отговор #16 -: Февруари 06, 2006, 15:21:34 pm »
Благодаря колежке!Виждам,че не сте скучали много докато ме няма,но винаги може да се желае повече! ;)  

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
« Отговор #17 -: Февруари 06, 2006, 15:53:35 pm »
:D Аз проявявам интерес - така че, давай... Това, че хората не пишат - не означава, че не четат!  ;)   :D  

И Хлебаров е прав! Ти наистина имаш талант да пишеш такива истории, а мога да си представя как и "цветно" ги разказваш!
Ако искаш ми вярвай, ама от време навреме влизам в породи при кокерите да си препрочитам онази смешка за кокера дето си го обучавал! Хе-хе, още там си пролича таланта ти!  :D

А иначе и ние (т.е. мъжа ми) си падаме риболовци и ловци, ама за ловци - това е малко несериозно... Но това е друга тема... :rolleyes:

Айде, чакаме снимки и хвалби на теб и кучето!  ;)  :D  
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

АНДИ

• Модератор
« Отговор #18 -: Февруари 06, 2006, 16:05:08 pm »
Марта, просто не мога да ти откажа,но все пак да изчакаме до утре!А иначе в аванс мога само да напиша,че бях 3 седмици в отпуск,рядко се прибирах от горите и не минаваше ден без емоции!Последните бяха вчера, но за това малко по-нататък!А за рекламата на кучетата Желю ще трябва да почерпи,защото кучето го купих от него!Ама ако не се появи във форума няма да разбере как се е представило кучето произведено от него!!!
А това за кокера :D трябва да ти кажа,че и сега си го представям с една голяма буца сирене в устата и дяволит поглед как се изнася със скоростта на немирен пакостник/той беше женски де/!Добре,че тогава сиренето беше по-качествено,а не като сега солено! :D  :lol:  :D  

Желю

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 72
« Отговор #19 -: Февруари 06, 2006, 22:27:31 pm »
Хайде,тука съм, напиши нещо,че търпението на съфорумците се изчерпва.

АНДИ

• Модератор
« Отговор #20 -: Февруари 07, 2006, 10:12:10 am »
Специално за Желю Желев който не дойде да види как работи кучето Адолф-ягдтериер произведен от него ще напиша един от ловните му подвизи.
За първите извадени котка и две лисици писах.Сега ще напиша за последните.
На 05.02. в неделя взех Адолф и в 10 часа тръгнахме да обиколим дупките. Валеше лек сняг,времето беше меко,идеални условия за лов по дупките.Този път не взех старата бабичка Тера, която също тази година сложи в джоба си младите кучета, тъй като е с неприятна контузия на долната челюст.Та така, бяхме аз и Адолф сами.Първите дупки не бяха отворени, вторите също.Стигнахме до третите-стара язовина която от години е изоставена от язовците и в нея се настаняват лисици. Аз останах на около 20 метра от дупката, която не даваше видими признаци на обитание и започнах да свалям подплатата на шубата си,тъй като бях започнал да се изпотявам от прехода.Адолф беше пуснат и започна проверката.Видях го да влиза в една от дупките,но продължих да се събличам и да слагам подплатата в раницата.Бях извърнат полунадясно и с периферното си зрение видях как от дупката изхвръква едър див котарак и тръгва с големи скокове да се отдалечава.За мое нещастие шубата беше до средата на ръцете ми,а пушката недостатъчно близо.Резултата-един изстрел и котарака продължи по своя земен път!Няколко секунди след него от дупката излезе и Адолф,последва разговор колко добро куче е и колко некадърен стрелец е стопанина му,но...Ловът едва сега започваше,защото цялата операция "Kотарак" беше отнела едва няколко минути.Двамата бодро поехме към следващите дупки които бяха на около 200 метра от тези.Стигнахме и този път доближих Адолф на повод да подуши.Интереса към дупката беше видим,въпреки че и тя нямаше признаци.Тук искам да вметна, че обикновенно моя нос проверяваше дупките, но понеже бях понастинал оставих на Адолф да реши дали вътре има лисица или котка.Нямаше обичайните признаци на язовец-пътеки ,прясна пръст или тоалетни.Този път по всички правила на подземния лов се отдалечих,оставих раницата,проверих пушката и тогава освободих кучето.С влизането-яростен лай и контакт.онтакта продължи 4-5 минути.Последва облайване и отново контакт.Така на няколко пъти и всичко утихна.Разбрах,че Адолф се е справил с животното и зачаках да излезе.След 40 минути го чух да излайва няколко пъти,но вече много от дълбоко.Огледах обстойно дупката и видях два косъма от язовец.Тук вече се усъмних и помислих че Адолф продължава битката с язовеца в дълбините на дупката.Обадих се на двама мои приятели и след 2 часа пристигнаха с инвентара-3 лопати и един женски ягдтериер.Започнах втората част от операцията-изваждане на Адолф и евентуално живия язовец.След двучасово копане,изваждане на няколко тона пръст удетихме че миризмата се усилва и това е лисица.Подадохме женската до последната изкопана дупка да облайва и след малко се показа надутата глава на Адолф.Успя с моя помощ да се измъкне,проверих космите в устата му които категорично сочеха,че противника му е лисица и е мъртва!Пуснахме женската,влезе на метър и започна да дърпа лисицата,но за нещастие имаше корен!Е,ние и без това бяхме копали толкова,какво че сме изкопали още някой друг кубик!Речено сторено-покопахме,аз легнах и успях да стигна до врата на лисицата!Дори за мен беше трудно да я измъкна,но успях.Беше мъжка лисица,възрастта не мога да определя,тъй като Адолф беше счупил долната и челюст,а и горната беше с натрошени зъби!Опашката беше откъсната наполовина и приличаше на чакал!Врата и също беше счупен,абе борбата е била жестока!Тук вече идва най-интересната част-започнахме да оглеждаме в коя дупка да я вкараме за да направим тренировка на женското куче за вадене.В този момент изненада-втората лисица която е била вътре в дупката изхвръкна между краката на моя приятел!Пушката до него,а той гледа как лисицата се отдалечава на големи скокове и само вика "Лисицата,лисицата"!Голям смях!Събрахме лопатите,прибрахме и непотребната пушка и тръгнахме за у нас да направим сериозен :KSS-drunk: разбор на мероприятието! :D Прибрах и противника на Адолф и в момента с него правя тренировки на следващото поколение-Ева и Бил!
Има и още интересни случки,но за тях по-нататък!Сега за Адолф-на 23.02.2006 година той ще навърши една година!През този сезон уби в дупките 3 лисици и една дива котка,като само при котката беше с Тера!!!С лисиците се справи самостоятелно!!!Желю и специалистите ще разберат за какво става въпрос!Има кучета които цял живот не могат да убият лисица в единоборство в дупките,а Адолф се справи с първата още на 11 месеца!Освен това скоростта с която работи е завидна,притежава яростен и силен лай,абе куче мечта!Е вече има един счупен зъб,но това е риска на професията!И както обикновенно сме на инжекции за да избегнем възпаление,но това също е част от играта!
Очаквайте продължението-Адолф три дни в дупка с убита от него лисица,а нещастния му стопанин копае тонове пръст за да го спаси! ;) И накрая като в американските филми-нали знаете ;)  :KSS-clap: И пак разбор :KSS-drunk: !!!
« Последна редакция: Февруари 07, 2006, 11:57:48 am от Sarichka »

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #21 -: Февруари 07, 2006, 12:03:35 pm »
Брейй...тоз Адолф - страхотен бе! :KSS-clap: ...
Браво на него, браво и на АНДИ, че ни ги разправя тия работи, толкова увлекателно! :KSS-10x:
Айде сега, чакаме следващите серии...., а  :KSS-drunk:  :KSS-drunk: ...,евинтуално на наш терен - в София! ;)  
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

RozaLiq

• Специалист
  • Публикации: 202
    • http://photobucket.com/albums/d117/RozaLiq/
« Отговор #22 -: Февруари 07, 2006, 12:13:15 pm »
Този Адолф е супер куче  :lol:
А историята наистина беше разказана мнооого увлекателно! Браво на АНДИ :)
Лорд Морти(мър) :

АНДИ

• Модератор
« Отговор #23 -: Февруари 07, 2006, 15:29:10 pm »
Благодаря за хубавите думи! :wub: Адолф наистина е страхотен!А случките-аз просто ги преразказвам такива каквито са били!Не мога да преценя така на монитора,но на живо изживяванията са страхотни!А когато са споделени с приятели-казваме му ЛОВ!!!

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
« Отговор #24 -: Февруари 07, 2006, 15:49:15 pm »
:D Страхотна история! Чакам продължението на "Ловни случки през моята отпуска - ден: "втори"", защото вече четохме за ден: "първи" и за ден: "последен"...  ;)

Искам само да направя малко "разбор" на разказа... :rolleyes:

Та, Анди, не можах да разбера само за какво ти е изобщо куче на тебе? Ами ти чудесно се спряваш и сам...  ;)  :lol:
Цитат
Тук искам да вметна, че обикновенно моя нос проверяваше дупките

И освен това:
Цитат
Обадих се на двама мои приятели и след 2 часа пристигнаха с инвентара-3 лопати

Цитат
След двучасово копане, изваждане на няколко тона пръст усетихме, че миризмата се усилва
Цитат
Е,ние и без това бяхме копали толкова,какво че сме изкопали още някой друг кубик!

Ами то, на всичкото отгоре и пушка май не ти трябва?!  :lol:
Цитат
За мое нещастие шубата беше до средата на ръцете ми,а пушката недостатъчно близо.
Цитат
Пушката до него,а той гледа как лисицата се отдалечава на големи скокове и само вика "Лисицата,лисицата"!

Та, май лопатите сте ги използвали повече в тоя лов!  :D

НО като цяло, да ти кажа, добре че е бил Адолф, че да хване той нещо, щото вие едни пишман ловци сте били него ден....
На теб носа ти запушен и не си могъл да "душиш", после на лов си отишъл, а пушката не ти е в ръцете (щото си се събличал) и то, когато кучето вече работи (?!?), а и другите заедно с теб са го играли "копачи", а не стрелци като става ясно...

Изобщооооооооо... добре че, поне на куче си случил! То май и само може да ходи на лов?! На 11 мес. като научи къде са дупките, ти за кво си му после... само да му се пречкаш!?  :lol:  :lol:  :lol:

bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

Райчев

• Специалист
  • Публикации: 109
« Отговор #25 -: Февруари 07, 2006, 16:25:50 pm »
Аве тя историиката хубава,ама пусни и някоя снимка на оная бълхарка с 4упената 4елюст и Адолф  

АНДИ

• Модератор
« Отговор #26 -: Февруари 07, 2006, 16:27:45 pm »
Ех,Марта,ти току-що сломи крехката ми ловджийска душа! :( А аз те имах за близък човек,дето се вика почти съсед/де е Варна,де е Разград/!!! :unsure: ак можа да кажеш така истината публично,пред всички да ме засрамиш?!!!Е, може би пропускаш нещо което не е толкова съществено-че аз го направих от едно парче месо машина за лов/а сега Желю ще се фука,че го е произвел/,осигурих му толкова ловни излети колкото други кучета не получават за години,осигурих му и учителка за каквато други не са мечтали/да не говорим,че не може да се намери друга такава-баба Тера/!Забравяш и топлата храна и квартира която получава след всеки лов/заради тия студове съм сложил печка в коридора пред клетките/ и не на последно признанието което очаква от мен след всяка изкарана от него и изтървана/или понякога убита/ лисица от мен и приятелите ми! :DНо такива сте Вие младите,безжалостни към по-възрастните! :(
Но хайде,прощавам ти и със свито сърце ще напиша тия дни нещо по-героично! :D
Абе аз май да почна да ви хвърлям в бостаните,да се разгърмя и да избия всички лисици които са под земята и над земята та да ме признаете за ловец! :D  :lol:  :D ато не цените реализма на прехода/едно време беше социалистически реализъм/ :D !!!  

АНДИ

• Модератор
« Отговор #27 -: Февруари 07, 2006, 16:31:11 pm »
Днес на обяд ги направихме снимките,чакам да ми ги донесат.После трябва да се опитам да ги обработя с фото шопа и да ги кача/а отдавна не съм правил това упражнение,дано да успея/!Снимали сме и баба Тера,и малките Ева и Бил!

Lary

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 77
« Отговор #28 -: Февруари 07, 2006, 17:25:56 pm »
АНДИ ти си бил само за писател.Не си ли мислил да издадеш книга с твоите подвизи.Пък и си добър оратор,умееш да увличаш публиката.Идеална тема за разговор и вино и луканки има сега.акво повече му трябва на човек :KSS-drunk:  :KSS-cheers:  

Желю

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 72
« Отговор #29 -: Февруари 07, 2006, 17:36:21 pm »
Хей,Анди,я мини в темата за териера на този форумMy Webpage
,Че тука нещо не ти вярват на истините,които пишеш.Ако почнеш да ги лъжеш по ще ти хванат вяра :D  :D  :D В този форум са ловците,те ще те оценят по достойнство.