Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Как да науча кучето си да не пишка вкъщи ?  (Прочетена 3163 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

fildi

• Новак
  • *
  • Публикации: 15
Как да науча кучето си да не пишка вкъщи ?
« -: Февруари 01, 2008, 12:57:46 pm »
Общо взето това ми е въпроса. Бих искал да науча малкото си кутре, което утре прави 4 месеца вече да ходи по нужда на улицата. Има ли някакъв лесен начин това да стане и ако има, моля да го споделите. Или просто ако имате идеи и опит с това също ще бъда благодарен да чуя мненията ви. Предварително благодаря!

Поздрави!

psiharche_93

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
  • Ira - the name of the happiness with long ears :)
    • http://psihari.dir.bg
Re: Как да науча кучето си да не пишка вкъщи ?
« Отговор #1 -: Август 12, 2008, 13:33:14 pm »
Виждам, че темата е стара, но все пак ще пиша ... по-скоро ще споделя част от скромния си опит..
Преди, когато имах куче и то беше точно на тази възраст 3-4 месеца се изненадах с бързината, която то усвои някои команди, тази с приучаването за извършване на нуждите му навън бе една от тях.. Дори не съм полагала кой знае какво усилие за това.. всъщност, не го гледахме в апартамента, а живееше в кучешка колибка в двора :) Та.. естествено беше по-добре да не цапа около себе си и около къщичката си.. когато го извеждах на разходка, като свършеше нуждите си го хвалех много и дори понякога му давах наградка (това с наградката беше в първите няколко пъти) .. когато свърши работата в двора не съм му се карала, просто почиствах .. и така, то доста бързо разбра каво се иска от него и за около максимум седмица се сдържаше и не цапаше около себе си..  :slunce:
The air of Heaven is that which blows between horse's ears..