Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Бягаща пътечка за кучета  (Прочетена 4758 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
Бягаща пътечка за кучета
« -: Март 06, 2008, 16:34:54 pm »
Вижте новия видеоклип долу във видеотеката и споделете мнение за това изобретение. Бихте ли ползвали такова в къщи ? А бихте ли си платили за да го ползвате в "кучешка фитнес зала" ?

Modena

• Администратор
  • Публикации: 1508
    • Български киноложки клуб бигъл
Re: Бягаща пътечка за кучета
« Отговор #1 -: Март 06, 2008, 16:58:31 pm »
Ей за такава пътечка аз отдавна си мечтая!
Къде ли се продават? Може ли линк!
Български Киноложки Клуб Бигъл - http://bkkbeagle.hit.bg/

Atanassov

• Експерт
  • Публикации: 425
  • I want to know
    • Center of Experimental Cynology
« Отговор #2 -: Март 06, 2008, 18:26:54 pm »

Modena

• Администратор
« Отговор #3 -: Март 06, 2008, 18:48:56 pm »
 OK

Atanassov

• Експерт
  • Публикации: 425
  • I want to know
    • Center of Experimental Cynology
« Отговор #4 -: Март 06, 2008, 18:53:14 pm »
OK

Хе-е-е, браво! Всеки със своето си (с породата си).

Поздрави !

Bini

• Експерт
  • Публикации: 264
    • www.siberian-husky.dir.bg
« Отговор #5 -: Март 06, 2008, 23:44:49 pm »
Пише, че цената на една такава пътечка е около $130

Цитат
Ако нямате достатъчно време да разхождате вашия домашен любимец, следващото устройство ще реши проблемите ви до известна степен. За относително ниска цена - $130 вашето куче ще стане притежател на собствена бягаща пътечка, на която да изразходва излишна енергия.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
« Отговор #6 -: Март 07, 2008, 07:07:23 am »
Това последното от къде е ? Защото цените са доста по-високи. Ако е 130$ още сега купувам няколко ...

totschica

• Експерт
  • Публикации: 333
« Отговор #7 -: Март 07, 2008, 11:02:52 am »
130 долара ми се виждат адски малко. Имаме в къщи пътечка, но не е самозадвижваща се и няма как да науча Вивиан да тича на нея. И е доста по- скъпа от 130 долара.

dog

• Експерт
  • Публикации: 454
  • ^Дара^
    • БИГЪЛ ПОРТАЛ БГ
« Отговор #8 -: Март 07, 2008, 19:15:47 pm »
За това стана дума и на друго място ,та аз си копвам коментара от там:
Цитат
Ами за мен решението е - хващам Дара за повода и беж вънка ,тичане заедно докато се изморим и така.
При хората не е същото като си купуват пътеки за тичане ,защото все пак имат избор дали да тичат навън на въздух или вътре пред телевизора ,а съм сигурна ,че кучетата предпочитат да са навън.
До сигурната ,оградена поляна за кучета в Пловдив ,ние с Дара изминаваме 7-8 километра и тогава си тича с другите кучета без проблем и без повод.Иначе мисля ,че във всеки квартал има някакво място за тичане ,все ще се намери...,но каквото и да говорим пътечката поредната гъзария за кучетата (като кучешката бира) ,ии чрез тези неща се демострира колко са изкривени ценностите и принципите между кучетата(животните) и хората.

А ,може би ,аз бъркам.Не знам.

Т.е. - аз съм против.

Modena

• Администратор
« Отговор #9 -: Март 07, 2008, 22:47:20 pm »
Намерих тази статия, но не и къде се продава!

twoofo

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #10 -: Март 12, 2008, 11:42:19 am »
Не мисля, че бягащата пътечка замесва разходките. В никакъв случай! Но на мен лично ми е трудно да тичам 8 км с кучето си - така че съм твърдо ЗА тренировките, ако кучето си падне по уреда, чувала съм че на много им харесва и тичат с удоволствие. Освен това е доста по-безопасно от практикуваната от някои хора практика да оставят кучето да тича след коли, мотори и подобни... Мисля, че и "човешка" пътека може да се пригови съвсем малко и трябва - кучето ми е едро, така че посочените тук кучешки модели така и така не ми вършат работа. Потенциален купувач съм на такъв уред.  1428

Modena

• Администратор
« Отговор #11 -: Март 12, 2008, 14:09:37 pm »
Не мисля, че бягащата пътечка замесва разходките.
Според мен никой не може да твърди подобно нещо!
Аз също съм привърженик на идеята кучето да се натича на воля,
но за съжаление не винаги това е възможно. Имам съвсем основотелен
интерес към тази пътечка, обаче още не съм намерила инф-о, къде у нас се продават такива!

dog

• Експерт
  • Публикации: 454
  • ^Дара^
    • БИГЪЛ ПОРТАЛ БГ
« Отговор #12 -: Март 12, 2008, 15:20:53 pm »
Ми то е ясно ,че разходкище си остават текущи ,ама ми е интересно защо се мислят такива глупости - пътечки ,кучешки бири и тн. ,просто според мен няма основателна причина.
На мен единствено ми се налага да пускам Дара без повод ,само когато ще играе с други кучета ,еми на пътечката ще и е малко трудно ,а иначе тъй и тъй е само на повод...може да се спира да подуши ,да седне...а иначе доколкото видях ,на пътечката кучето няма как да спре само ,вързано е към предната част на машина.Ила аз не съм разбрала пак нещо?

Modena

• Администратор
« Отговор #13 -: Март 12, 2008, 17:15:04 pm »
ама ми е интересно защо се мислят такива глупости - пътечки ..., просто според мен няма основателна причина.
Тук никой няма за цел да те убеждава в обратното!
А относно "глупостите", вече го приемам като лична обида.
Благодаря за втори път... трети няма да има.

totschica

• Експерт
  • Публикации: 333
« Отговор #14 -: Март 12, 2008, 18:00:13 pm »
Ми то е ясно ,че разходкище си остават текущи ,ама ми е интересно защо се мислят такива глупости - пътечки ,кучешки бири и тн. ,просто според мен няма основателна причина.
На мен единствено ми се налага да пускам Дара без повод ,само когато ще играе с други кучета ,еми на пътечката ще и е малко трудно ,а иначе тъй и тъй е само на повод...може да се спира да подуши ,да седне...а иначе доколкото видях ,на пътечката кучето няма как да спре само ,вързано е към предната част на машина.Ила аз не съм разбрала пак нещо?
Ами точно това е идеята: Да НЕ може да спре да се движи само! Гледала ли си големи кучета? Нямам идея колко км. е добре да " навърта" бийгъла, но аз винаги съм се старала моите кучета да не " падат" под 5-6 км. на разходка! (дори и сега в това ми състояние-9-ти месец :ns23:) Една пътечка би ми спестила време. Разходката си е разходка, но, съгласи се, не винаги можем да им отделим нужното време!