Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Видях се в приключение  (Прочетена 2409 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dios

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
Видях се в приключение
« -: Март 19, 2008, 09:53:06 am »
Е направо не е за вярване писах къде ли не за съвети,направо станах звезда обаче все още не съм наясно имам ли шанс да променя  това куче.Писал съм и в този форум в ,,обучение,, Кучето е ловно баща му е ловец казват доста известен но и той е малко с проблемен характер но слуша стопаните си.Моят вече три месеца е на хотел и по различно отношение от нашето за да му се смачка малко самочувствието,незнам дали съм прав.Бях стигнал до там да търся човек на който да го подаря.Сега вече сме твърдо решени че ще остане при нас.Три месеца бях под ,,обсада,,от семейството ми,те са се привързали много към него.Та искам съвет той е на година и 9 месеца изживява се като лидер ухапа ме  когато исках да го прибера след като беше избягал.През другото време си играе с нас но по негови правила.Интересува ме мога ли да го променя след като вече сме го испуснали,има ли други такива кучета които са се променяли.Просто искам съвет как да процедирам с него.А вече ще живее навън има си клетка доста голяма ,къща с подово отопление/още не е завършена/но има дървена къща временно в клетката,абе луда работа.Така ме посъветваха,ако го върна в къщата ще стане същото.Решен съм да се справя но....Незнам дали пиша на правилното място но той все пак е ловно куче.А и сестра му е толкова кротка че  направо не е истина.Много ви моля дайте съвет как да започна и въобще може ли да стане,имам някакъв опит винаги съм имал кучета но с този се видях в приключение.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
Re: Видях се в приключение
« Отговор #1 -: Март 19, 2008, 10:33:39 am »
Не разбрах само в какво се състои проблемът на кучето - може ли да ни обясните малко по-подробно ?

dios

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Март 19, 2008, 11:12:42 am »
Разбира се че мога просто не исках да се повтарям/описал съм го в ,,обучение/Значи испуснахме го и той стана шеф,от тук нататък започна проблемът.Въобще не слуша,опитвал съм се да се наложа но той скача срещу мен и ръмжи ухапа ме няколко пъти.Проблем е да му сложим намордник,проблем е поставянето на ваксина направо е война.Ясно ми е че вече се чувства водач,интересното е че иначе си играе с нас но когато се опитаме да се наложим започва проблема.Може ли да се промени това при вече пораснало куче,и има ли други такива случаи.Трябва да кажа че съм изчел всички неща свързани с агресията и доминантното поведение,интересувам се от практически съвети на хора които имат определено по голям опит от мен с тези неща.Ще си го взимам и трябва да знам как да започна.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #3 -: Март 19, 2008, 13:54:55 pm »
Мисля си, че за вас най-добре е да се запознаете с методите на Сизър Милан. И да се опитате да си възвърнете статуса на водач на глутницата. Като начало - когато се разхождате с кучето на каишка кой върви отпред, вие или то ?

dios

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Март 19, 2008, 14:30:22 pm »
Ами честно казано повечето време той се разхождаше без повод из двора ни.Разбира се слагахме му повод когато излизахме,и ходеше спокойно,качваше се в колата водехме го на ваксини.Когато е на повод върви отпред,интересното е че всичко се разви много бързо.Почиствахме му лапите когато влизаше в къщата всеки път,в един момент започна да ръмжи и да не дава,слагането на повод когато е свободен също стана голям проблем,слагахме му го вътре итогава излизаше.Качването в кола също стана проблемно и всичко това стана буквално за няколко дена.Сега когато ходим да го виждаме в хотела жена ми му слага повод отвън но не идва при команда.Беше стигнал до там че като му сложим повод и той ни се нахвърляше.Иначе си играеше с нас без проблем без да ни хапе,дори съм го натискал на земята без да го пускам доста време,предаваше се но след това всичко започваше отначало.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #5 -: Март 19, 2008, 15:29:05 pm »
Сега се опитайте да го водите на къс повод след вас или в най-добрия случай редом до вас, но никога пред вас. Той ще се опитва да си заеме мястото на водача, т.е. най-отпред, но рязкото дръпване с повода трябва да свърши работа и да му каже на кого къде му е мястото.

dios

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Март 19, 2008, 15:44:10 pm »
Благодаря за вниманието към моя проблем.Значи вие смятате че е възможно да се промени въпреки възраста и имаме шанс да оправим нещата.Има ли значение ако го водим в началото на повод в клетката,защото преди като не му хареса да ходи вързан започваше да се дърпа и се страеше да се измуши от нашийника.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #7 -: Март 19, 2008, 18:24:47 pm »
Винаги шанс, независимо от възрастта на кучето. Опитайте първо в клетката, после и извън. Но във всички случаи трябва да сте много упорити и да се наложите над кучето.

dios

• Новак
  • *
« Отговор #8 -: Март 20, 2008, 11:56:04 am »
Ами решен съм да се справя семейството ми също,така че трябва да стане.Но изненадата беше много голяма защото и преди това съм имал кучета пинчери 2 броя от които единят беше нещо подобно като характер но с времето се справихме.След това имах боксер страхотно куче никакви проблеми с него при родителите ми имам един дребосък който като ме видеше и веднага изпитваше желание да ме ухапе но и с него си изяснихме отношенията,а към всички сме се отнасяли по един и същи начин..Но никога не е късно да си намериш майстора.А и нямам познанията на професионалистите затова пак ще питам.

TOMI

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Re:Видях се в приключение
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2011, 18:39:37 pm »
Здравейте,
кучето още ли е при Вас?
03.02.2011г.
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 18:42:30 pm от TOMI »