Лари,мисля че няма две мнения,че правила трябва да има!Аз обаче съм против правила които смачкват кучето,а не спомагат за развитието му като ловно!При майсторските изпитания има много такива изисквания!При трайлерите-за сметка на високата скорост и високата глава се правят големи компромиси по отношение на екстериора!Костната система олеква,главите също,а главата е основен породен признак!Изтървеш ли главата значи си изтървал породата!Колегите занимаващи се с трайлери в България са малко,но всички до един правят грешката като подготвят кучетата си само за пролетната купа,тоест учат ги да работят на жито високо една педя!Като дойде есенната купа и като трябва да се влезе във високата трева-не ги търси тези кучета!При изпитанията по правилата на "Сент Хуберт"-има много място за субективизъм при определянето на точките!Особено за ловеца,с лека ръка се дават 50 точки на ловци които не знаят как да вземат фазана от кучето или как да го изкормят!Така че навсякъде има нещо което не е както трябва,но за да има оценка трябва да има критерии за тази оценка,а това именно са правилата!