Коментари да искаш батко Тони!Само дето не съм учил хамерикански, а френски!

И продължава да ми е любим френския!

Тия хамериканци си измислят най-различни начини да си правят шоуто!Аз за пръв път виждам такова чудо и понеже не знам езика ще кажа това което видях...Явно това е състезание при което за определено време трябва да се отстрелят максимален брой птици след стойка на кучето!Поради тази причина състезателите изчакваха задължително кучето да е на стойка и едва тогава вдигаха птиците.Явно разстянието от което се отстрелва дивеча не е важно/нещо обратно на правилата на "Сент Хуберт"/,важното е времето, стойката и бройката!Поради тази причина състезателите водеха кучетата на близо, като не им позволяваха да правят широко претърсване защото една стойка на 100 метра докато отиде водача да вдигне птицата и се губи доста време.Също както видяхме се губи време и когато състезателя рани птицата и тя падне на по-голяма дистанция/докато я апортира кучето/!
Това че стойките бяха все около храстчета ме навежда на мисълта, че дивеча е заложен на полето.А, в случая е важно и колко бързо водача прибира апортирания дивеч, за да може кучето да продължи да търси напред!Тук куче което апортира коректно би изгубило доста време!
Това на прима виста!

Някой англоговорящ да каже дали съм прав!