Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Хендлинг при ловните породи...  (Прочетена 8585 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
Re: Хендлинг при ловните породи...
« Отговор #15 -: Януари 01, 2009, 12:32:45 pm »
И з знам, че ти го знаеш :biggrin:
Коментарът ми беше по-скоро към другите в тази тема - дето само четат и нищо не пишат.

Zin

• Специалист
  • Публикации: 137
« Отговор #16 -: Януари 01, 2009, 17:53:03 pm »
На изложбите е много по-трудно да се представи ловно куче, с което не се е работило системно. На последната изложба в София ми направи изключителнои впечатление представянето на румънската група, явно момчета много добре бяха се сработили с кучета. Друг е въпросът, че собствениците на ловни кучета у нас, наистина подценяват изложбите и предпочитат изпитанията. Дълговременното наслагване, че тези кучета са само за лов и нямат т.н атрактивна външност и поради тази причина не се класират на челни позиции също оказва своето значение.

danidi

• Новак
  • *
  • Публикации: 34
    • даниди
« Отговор #17 -: Януари 02, 2009, 18:40:51 pm »
така е относно изложбите но и на изпитанията посещаемостта е малка.виж на маса всички кучета са професори и шампиони ...а и медалисти нищо че от много години не се дават медали по изложбите . winterparty

Дани- 0888514135

Zin

• Специалист
« Отговор #18 -: Януари 05, 2009, 23:26:26 pm »
Е надявам се да се организират ловците и покажат любимците си, защото наистина имат прекрасни кучета. Вярно, че медали не раздават, но защо ли????? 1427

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #19 -: Януари 06, 2009, 06:40:45 am »
Ако толкова държите на медалите за следващата изложба и медали ще има. Хайде сега на 24-25 януари Киноложко сдружение "София" ще даде специални награди (медали) на най-добрите ловни кучета и най-добре представилите се хендлери на кучета от ловните породи. Да видим колко кандидати ще се появят.  :hunter:

Zin

• Специалист
« Отговор #20 -: Януари 07, 2009, 13:59:15 pm »
Ако толкова държите на медалите за следващата изложба и медали ще има. Хайде сега на 24-25 януари Киноложко сдружение "София" ще даде специални награди (медали) на най-добрите ловни кучета и най-добре представилите се хендлери на кучета от ловните породи. Да видим колко кандидати ще се появят.  :hunter:
Ще се появят!!!!

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
« Отговор #21 -: Януари 07, 2009, 23:17:04 pm »
Надяваме се да се появят и да се събере ловната гилдия  :biggrin:

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

Zin

• Специалист
« Отговор #22 -: Януари 08, 2009, 07:59:16 am »
Силве, ще се съберат, трябва им малко време да повярват, че няма да ги пренебрегват заради атрактивни и пудрирани породи. Вече направихме една крачка и това им дава малко вяра, че няма да ги смачкат заради някакви вътрешни конфликти между едни породи и други. Още повече, че предизвикателството от г-н Хлебаров беше директно предадено в нашия форум и това е достатъчно да помислят :biggrin: Лично на мен ми се крие АНДИ - вярно Пловдим му е по-бликзо, но може като джентълмен да отскочи до София :biggrin:

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #23 -: Януари 08, 2009, 10:58:18 am »
Никой не ви пренебрегва породите и не е нужно да обиждаш останалите породи, защото ако се съгласим, че останалите породи са само атракция, пудрене и т.н., ще излезе че искате да пренебрегнем тях т.е. вашите породи да са толерирани. Колегите с повече опит знаят, че на една голяма киноложка изложба никой не е толериран и никой не е пренебрегнат, независимо дали породата е предназначена за лов, за работа, за компания или за нещо друго.

Zin

• Специалист
« Отговор #24 -: Януари 08, 2009, 18:34:14 pm »
Никой не ви пренебрегва породите и не е нужно да обиждаш останалите породи, защото ако се съгласим, че останалите породи са само атракция, пудрене и т.н., ще излезе че искате да пренебрегнем тях т.е. вашите породи да са толерирани. Колегите с повече опит знаят, че на една голяма киноложка изложба никой не е толериран и никой не е пренебрегнат, независимо дали породата е предназначена за лов, за работа, за компания или за нещо друго.
Никой не обиждам, ако съм разбрана по този начин се извинявам. Под пудриране разбирам - допълнителните грижи като прически, панделки и т.н които са задължителни за едни породи, докато за нас не. За атрактивни - то си е така - я какъв красавец имаш само, с неговата козинка всичко става или голямия пудел  -  е не са ли атракция. Това не е обида и никога не съм подхождала с това намерение, просто изказът ми е такъв, но ако обиждам с това някой изтеглям думите си и се и ИЗВИНЯВАМ ОФИЦИАЛНО НА ВСИЧКИ. Винаги съм деляла кучетата като - ловни, атрактивни и пудпирани. Сестрами има помера и е от пудриерите, Билянка има нюф и е от атрактивните - нокой до сега не ми се е сърдил, но може и така да съм се изразила и да съм засегнала някой - още веднъж се извинявам на засегнатите, не е било с умисъл да ги обиждам или пренебрежително да се изразявам.

Zin

• Специалист
« Отговор #25 -: Януари 08, 2009, 18:37:14 pm »
Не забравям и конфликтите, които са между ловното дружество и БРФК - това имах впредвид и колегите ми се притесняваха от това и е честа тема на разговори между тях когато става въпрос за изложби. Личното ми мнение е, че дали има или няма реален кофликт то поне при мен не се е отразил при явяванията ми на изложби и затова го написах.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #26 -: Януари 08, 2009, 19:39:55 pm »
Aми ето виждаш ли - афганците освен атракция за някои, са и ловни кучета (даже едни от най-древните ловни породи) и не-лоши пазачи, а нюфовете са си 100% работни кучета. Пуделите също стават за пазачи и полицейски кучета (на румънско-унгарската граница съм виждал черен пудел да работи като куче-търсач за наркотици), а единствената порода, за която са разрешени панделките - йоркитата - са създадени всъщност за борба с мишките и плъховете и на доста места и до сега и ползват точно за тази цел.

Конфликт, дори и да има, е между БРФК и БЛРС, но не е с ловците и много ще се учудя, яко някой ловец каже, че е станал жертва на конфликта по време на някоя изложба.

Zin

• Специалист
« Отговор #27 -: Януари 08, 2009, 20:11:48 pm »
Aми ето виждаш ли - афганците освен атракция за някои, са и ловни кучета (даже едни от най-древните ловни породи) и не-лоши пазачи, а нюфовете са си 100% работни кучета. Пуделите също стават за пазачи и полицейски кучета (на румънско-унгарската граница съм виждал черен пудел да работи като куче-търсач за наркотици), а единствената порода, за която са разрешени панделките - йоркитата - са създадени всъщност за борба с мишките и плъховете и на доста места и до сега и ползват точно за тази цел.

Конфликт, дори и да има, е между БРФК и БЛРС, но не е с ловците и много ще се учудя, яко някой ловец каже, че е станал жертва на конфликта по време на някоя изложба.
Е тази информация е супер интересна за мен. Пак подчертавам, че не съм имала лош умисъл или да обидя някой, много съм директна, така по лесно живея и каквото мисля го казвам, но съм определено притеснена, че съм криво разбрана, затова се потретвам да поднеса извиненията си към всеки, който се е почувствал засегнат. Относно конфликта да имало е засегнати и това лошо се е отразило върху всички, но нищо не може да се направи - рана зараства, лоша дума не. Междувпрочем вярвам, че това което е обещано остава защото колеги ще дойдат и въпреки студа ще пътуват - вярвам и лайките ще дойдат - днес си поговорихме с тях. В края на краищата ловната гилдия е готина група - страхотни са и ако изключим дезинформаторите ще се съберем, но за другите изложби пролетта ще сме повече.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #28 -: Януари 08, 2009, 21:40:03 pm »
E тоя ловец, дето е "жертва на конфликта" да дойде лично да (ми) го каже. Нали знаеш (а и познаваш доста такива) дето все "... космоса им пречи".

Zin

• Специалист
« Отговор #29 -: Януари 08, 2009, 22:34:05 pm »
От Благоевград е и трудно ще се навие, но какво пък другите обещаха, че ще дойдат. Важното е капка по капка вид става - така е от древни времена. Много ще се радвам да се видим.