Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Много моля за информация!! - развъдник за МОПС?  (Прочетена 3291 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

psiharche_93

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
  • Ira - the name of the happiness with long ears :)
    • http://psihari.dir.bg
Както личи от заглавието търся информация за развъдници за кученца от породата МОПС.. попринцип е добре да са в или в близост до София (не съм от там, но живея близао до столицата).
Ура!! .. най-накрая убедих семейния съвет да си вземем кученце и се спряхме на такова от порода мопс..  :dance3: На 7мото небе съм, а в същото време съм и толкова откачила дали ще се справя добре в отглеждането му, тъй като до сега съм имала само  едно куче (и то не беше мопс..), но него не го гледах в апартамента.. Сега изглеждам точно така ->  :gamer: Ровя из целия форум и чета всякаква информация за отглеждане и грижи за кучето, а скоро ще подхващам и видеотеката.. и така .. направо съм луднала.. много съм благодарна на всички, които са писали каквото и да е по тази тема..  :blagodaria:
Много се надявам да ми помогнете и в намирането на здраво куче, защото и капчица не разбирам от родословия и тем подобни работи, а не ми се иска кученцето да е без родословие.. не, че държа на него или задължително искам да водя кученцето на изложби, просто искам да знам, че имам чистопородно куче с изрядни документи и всичко както си му е редът.. :)
И предварително ви Благодаря!!  :2bl:
The air of Heaven is that which blows between horse's ears..

psiharche_93

• Новак
  • *
Re: Много моля за информация!! - развъдник за МОПС?
« Отговор #1 -: Септември 02, 2008, 21:25:16 pm »
Всъщност.. има вероятност и за шар-пей.. но не съм сигурна.. подходящо куче ли е? Не съм запозната с характера на тези кучета и доколкото си спомням май се полагаше специална грижа за гънките по муцуната им?  1427 Някой може ли да ми каже кое куче евентуално би било по-добрия избор.. живея в апартамент с родителите си.. не се сещам какво друго да ви кажа... имам нужда от съвет от някой, който познава нрава на тези кучета и някак си да съпоставим качествата им, за да мога да разбера кое би се чувствало по-добре живеейки с мен.. мопс или шар-пей.. аз не съм сигурна защо, но май искам повече мопс.. въпреки, че много харесвам големи кучета (не, че шар-овете са много големи, но все пак в сравнение с мопситата..) .. та това ми е мъката в момента.. много ще съм ви благодарна ако ми помогнете..  :2bl: :handshake:

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
« Отговор #2 -: Септември 03, 2008, 05:06:03 am »
Нямяш много опит с кучетата и за това мопсът е по-добрата опция !

mora

• Гуру
  • Публикации: 974
  • Mora's Land
    • Mora's Land
« Отговор #3 -: Септември 03, 2008, 06:11:44 am »
Защо не се обърнете към клуб "Мопс"? Те най-добре биха ви насочили:

КЛУБ МОПС

Председател : Светлана Конова : 888 815 669
Отг. по развъдна дейност : Маргарита Христова

psiharche_93

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Септември 03, 2008, 11:51:38 am »
Благодаря ви много за отговоритееее!!  :slunce:
Значи все пак съм се била насочила към по-правилния избор - мопс :)
И още веднъш бладогаря, mora, за информацията, която си ми дала и Hlebarov, за отговора :heart  :2bl:

А извинявам се за може би глупавия въпрос, но какво точно трябва да попитам в този клуб? Там трябва да попитам за развъдници или направо за кученца?? И ако отида направо на въпросния адрес, какво трябва да търся? Сграда, къща, апартамент? .. съжалявам за нелепите въпроси, но съм гола и боса по тази тема..  unknw
« Последна редакция: Септември 03, 2008, 12:25:52 pm от psiharche_93 »

mora

• Гуру
  • Публикации: 974
  • Mora's Land
    • Mora's Land
« Отговор #5 -: Септември 03, 2008, 13:06:57 pm »
Най-добре да се обадите на посочения телефон, да кажете, че си търсите кученце и от там ще ви окажат съдействие.

psiharche_93

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Септември 03, 2008, 16:00:52 pm »
Благодаря отново!  :2bl: