Не се шегувам момичета!
За двете хиляди за новородено прочетох в сайта на Община Несебър и после питах една несебърлийка, която го потвърди. А безплатната детска градина ползвахме лично с дъщеря ми миналата година - тя тук завърши предучилищна. Сега пък е първи клас в несебърското училище и знам със сигурност колко деца са 5-те паралелки - 110!

Темата е безкрайна...например, училището има филиал в стария град за децата до четвърти клас, за да не им се налага да пътуват" 1 спирка по провлака от стария до новия град (за всички софиянци тези разстояния са безкрайно относителни

).
Друго - децата от една паралелка в училището се познават от детската градина, защото всяка предучилищна група образува един клас и това спестява на децата стреса да започнат у-ще с непознати съученици...Когато, миналата година по това време, подавахме документи в детската градина за прехвърляне от София, директорката буквално ни шашна с думите: "Тук градината не стачкува, никога не е стачкувала и е безплатна за жителите на града. Нали знаете, че Несебър е държава в държвата."

...тогава беше разгара на учителската стачка...
Такива ми ти работи.
Единствения проблем на Несебър е подобен на софийския - прекалено бързо се разраства и вече има прекалено много новодошли, което рано или късно, според мен поне, ще се отрази неблагоприятно на нещата. Но засега все още е в пъти по-добре и по-човешко място от родната София

...стига, разбира се човек да има работа тук.