Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Вижте какво правят сърбите!!! ДЪРЖАВА  (Прочетена 2823 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Konak

• Новак
  • *
  • Публикации: 38
    • http://www.cherni-lom.com/main.php?lang=bg
Вижте какво правят сърбите!!! ДЪРЖАВА
« -: Октомври 08, 2008, 18:53:41 pm »
Вижте как Сърбите стимулират раждаемостта.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
Re: Вижте какво правят сърбите!!! ДЪРЖАВА
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2008, 19:53:03 pm »
200 евро при раждане и по 200 евро на месец за всяко четвърто дете ??? Ще намажат сръбските цигани !

totschica

• Експерт
  • Публикации: 333
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2008, 09:27:51 am »
200 евро при раждане и по 200 евро на месец за всяко четвърто дете ??? Ще намажат сръбските цигани !
Така е! А аз три дена се редих по опашки, за да си взема полагаемите се 250 лева( еднократно) за първо дете....

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
« Отговор #3 -: Октомври 09, 2008, 09:36:12 am »
Бреййййй, точице, това много пара. Ще имаш даааже и в колеж да го пратиш бебока  1432 1432
Ужас, то не е за говорене просто. Подигравка с хората!!!

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

totschica

• Експерт
« Отговор #4 -: Октомври 09, 2008, 09:39:32 am »
Бреййййй, точице, това много пара. Ще имаш даааже и в колеж да го пратиш бебока  1432 1432
Ужас, то не е за говорене просто. Подигравка с хората!!!
Мани- мани...още не съм ги похарчила! То толкоз пара де да я харча.... 1432

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #5 -: Октомври 09, 2008, 21:31:34 pm »
Какво беше удивлението ми, когато наскоро разбрах, че тук - в Несебър, общината дава 2000лв. за всяко новородено несебърлийче!!! 1425 :ns23: пак - !!!!!!!!  1425
Да не ви разправям пък за безплатната, общинска детска градина, с храна от кетъринг фирма 1425...за засилената охрана на детските площадки през ваканциите, с циркулираща целодневно медицинска група и т.н. "небивалици"...факт - има и такива места в България слава Богу! Съответно - несебърлии имат по минимум две деца във всяко семейство, а училището работи на две смени, като само първолаците са над 100 деца тази година :doh: :party:...

« Последна редакция: Октомври 09, 2008, 21:34:54 pm от Ели »
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

totschica

• Експерт
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2008, 10:36:54 am »
Ели, шегуваш ли се?

HERZLE

• Гуру
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2008, 10:47:18 am »
И аз това щях да я питам или да не би да живее в някоя друга България?  1425
Винаги съм харесвала Несебър, ама това надминава очакванията ми ... разбира се, ако е вярно.

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #8 -: Октомври 10, 2008, 22:19:32 pm »
Не се шегувам момичета!
За двете хиляди за новородено прочетох в сайта на Община Несебър и после питах една несебърлийка, която го потвърди. А безплатната детска градина ползвахме лично с дъщеря ми миналата година - тя тук завърши предучилищна. Сега пък е първи клас в несебърското училище и знам със сигурност колко деца са 5-те паралелки - 110! :doh:
Темата е безкрайна...например, училището има филиал в стария град за децата до четвърти клас, за да не им се налага да пътуват" 1 спирка по провлака от стария до новия град (за всички софиянци тези разстояния са безкрайно относителни :doh:).
Друго - децата от една паралелка в училището се познават от детската градина, защото всяка предучилищна група образува един клас и това спестява на децата стреса да започнат у-ще с непознати съученици...Когато, миналата година по това време, подавахме документи в детската градина за прехвърляне от София, директорката буквално ни шашна с думите: "Тук градината не стачкува, никога не е стачкувала и е безплатна за жителите на града. Нали знаете, че Несебър е държава в държвата." 1425...тогава беше разгара на учителската стачка...

Такива ми ти работи.
Единствения проблем на Несебър е подобен на софийския - прекалено бързо се разраства и вече има прекалено много новодошли, което рано или късно, според мен поне, ще се отрази неблагоприятно на нещата. Но засега все още е в пъти по-добре и по-човешко място от родната София :ssaadd:...стига, разбира се човек да има работа тук.

totschica

• Експерт
« Отговор #9 -: Октомври 10, 2008, 22:27:36 pm »
Е това е направо невероятно! Браво на управниците на Несебър :ns23:
А защо до сега никъде не се е дало гласност на всичкото това?
Шубе ги е( някои си там) да не " гракнем" , че и ние искаме така?
Ами искаме, ама НЯМА 1432

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2008, 22:47:57 pm »
Верче...темата е дълга-предълга...тук е особено място. Скоро става година време откакто живеем тук и вече мога смело да кажа, че няма нищо общо да си турист и да живееш в Несебър. Имаме вече немалко приятели сред местните...ами по-различни са някак - обичат си града много, остават в него, отглеждат децата си тук и после и децата им остават тук. Не ги вълнува никак миграцията към София - просто не виждат смисъл в нея (и според мен са прави). Плащат скъпи местни данъци и такси, роптаят срещу това, но всичките си обявяват колите и имотите си в общината и им плащат данъка, а колко хиляди има придошли в София, които се водят жители на други градове и не плащат данъци ни тук, ни там :mad:...и много още неща има странни тук...Например, касиерките в магазина ти се усмихват винаги, питат те как си и ти опаковат продуктите още докато ги маркират 1425
Хубаво е, но за повечето хора има работа само през сезона (когато пък е такава лудница, че аз изпитах усещане за deja vu от София :mad:)...
Хайде спирам, че темата не е "Несебър" все пак 1428...ако на някой му е интересно, ще разправям с удоволствие като се видим на някоя изложба 1428

HERZLE

• Гуру
« Отговор #11 -: Октомври 11, 2008, 10:19:25 am »
Интересно и още как! Все си знаех, че има места из родната мила БГ, където неща са си нормални, нооо тоя Несебър ... евала!!! Дано не се променят нещата! За съжаление става така, че в България започват да се разграничават само два вида места за живеене. Едните, където условията са много добри и другите, където всичко е много зле. Средно ниво май вече няма. Доста жалко. Това принуждава хората мигрират и затова се получава такова "натрупване" и пренаселване. Кофти работа.

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #12 -: Юли 23, 2009, 23:14:57 pm »
Темата отдавна не е активна, но ви бях обещала доказателства за общинското стимулиране на раждаемостта 1428...ето сега пак излезе информация тук - http://www.nessebar-news.com/news/index.php?action=show&type=news&id=11004...продължават да дават по 2000лв. на всяко новородено, но детската градина вече не е безплатна. Както се казва - хубава работа, ама българска 1432.

totschica

• Експерт
« Отговор #13 -: Август 08, 2009, 13:08:46 pm »
Цитат
...  детската градина вече не е безплатна. Както се казва - хубава работа, ама българска .

Платена, ама има места, нали? А тук трябва да ги записваме от новородени и пак става бой за място :mad: