Еееееееее Бони, прекалено много се кахъриш... за съжаление основателно...

Има още един куп въпроси и недоизкусурени неща и в трите Наредби, но аз лично се опитвам вече да не се вживявам в тези работи, щото... няма оправия...
Всичките ни закони са такива - да защитават интересите първо на държавата, после на всички възможни държавни институции, на определени лобита, но само не и на обикновенния гражданин...
(преди няколко години в отговор на наше писмо относно неясноти в стария Семеен кодекс, ни отговориха от президенството, че "това е тържество на закона над гражданина"
) Истината е, че хората, които имат човешките и професионални качествата и знанията да направят нещо по законодателството на България, не са в Парламента и изобщо не ги питат (даже и като експерти)... а и то май не останаха много такива качествени хора в България...
Наистина не искам да се ядосвам повече за тези неща...
Добър или лош - закон е! Аз не мога да го променя, мога само да се опитам да се съобразя с него. И поне аз да се опитам да съм изрядна...

...защото след толкова години, закони и говорене, продължават да ме гледат като извънземна, когато в парка, около блока или на улицата, прибирам изпражненията на лудата си кокерка и ги изхвърлям в кошчето! А България продължава да е най-мръсната страна, която съм виждала и с ужасно много бездомни кучета и котки...

Проблема не е в законите, а в нас... Ако ние имахме разбирането, че трябва да живеем така, че да не пречим по никакъв начин на останалите хора и да се грижим за животните и природата, ами нямаше да има нужда от тези закони, нали?
С тези закони се опитват да накарат хората да правят неща, които се подразбират от само себе си (например: да заведеш животното на лекар като е болно или да му осигуриш храна, място за спане и движение

) и които мисля, всеки един уважаващ себе си собсвеник на куче и развъдчик прави отдавна... Опитват се да ни "възпитат", да ни направят поне малко по-отговорни хора...
Друг е въпроса, че за нас, които чрез клубовете сме членовете на БРФК (и FCI) развъждането не
(би трябвало да) е с цел търговия, а с цел запазване качеството и популяризиране на дадена порода... нали това е кинологията?
Та, тогава дали тази "НАРЕДБА № 41 ОТ 10 ДЕКЕМВРИ 2008 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ
ОБЕКТИ, В КОИТО СЕ ОТГЛЕЖДАТ, РАЗВЪЖДАТ И/ИЛИ ПРЕДЛАГАТ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ С ЦЕЛ ТЪРГОВИЯ, КЪМ ПАНСИОНИ И ПРИЮТИ ЗА ЖИВОТНИ" въобще ни засяга...

В заключение ще кажа, че самия факт, че вече имаме такива закони е важна крачка в нашето развитие (надявам се и "възпитание")! Нищо, че и това се прави под натиск отвън...