Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: До 31 март 2006 г. се удължава срокът за лов  (Прочетена 2438 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
До 31 март 2006 г. се удължава срокът за лов
« -: Февруари 17, 2006, 19:18:16 pm »
Нещо и от мен за ловците.  :rolleyes:
Понеже получавам "вътрешна" информация,  та, нека и вие да сте едни гърди напред!  ;)  :D
Айде, наслука!  :KSShunter:  :KSShunter:  :KSShunter:

Министерство на земеделието и горите
София - 1040, бул. "Христо Ботев" 55,
Дирекция “Информация и връзки с обществеността”
Тел./факс: 02 980 62 56; 02 985 11 255
e-mail : press@mzgar.government.bg

До 31 март 2006 г. се удължава срокът за групов лов на хищници – вълк, чакал, лисица, скитащи кучета, гласи заповед на министъра на земеделието и горите Нихат Кабил. Мярката е част от превенцията за недопускане разпространението на птичия грипен вирус.    
   Груповото ловуване да се провежда само в 10-километровата ивица около влажните зони на територията на Регионалните управления на горите – Бургас, Варна, Русе и Берковица в присъствието на представител на съответната РВМС, е записано в заповедта. При ловуването да се спазват стриктно Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за приложението му, като се забранява използването на кучета.
   Контролът по изпълнение на заповедта се възлага на зам.-министъра на земеделието и горите доц. Стефан Юруков.

17 февруари 2006 г.                                              

Дирекция
  “Информация и връзки с обществеността”

bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

Конак

• Експерт
  • Публикации: 428
    • http://www.cherni-lom.com
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2006, 19:59:52 pm »
Цитат
се забранява използването на кучета
:KSS-plias: Поредната простотия за неизползването на кучета.Но вече сме свикнали и спрели да се ядосваме на некадърността и простотията.Вече знам какъв ще е ефекта от т.н. групово ловуване на хищници или както ние му казваме - хайки.Не ми се коментира дори. :KSS-kez:  :KSS-kez:
m_dyakova 10х за труда, който си положила ;)
п.п Със сигурност ще дадат инфо по вестиците или в ел. медии за резултати от проведените хайки.Средно аритметично ще бъде по един хищник на дружинка /тя се състои от минимум 20 човека/.Макар, че не ми се вярва да има чак такъв  резултат.И то не защото ще са ги отстреляли на този лов, а измежду тях има хора, които ловуват с непозволени методи и средства.Та те ще се смелят и ще дадат по някой хищник. ;)  Който от хората измислили гореизложената заповед отсреля чакал без куче или примамка през деня, ще направя каквото пожелае и ще го провъзглася за мой ловен кумир :KSS-doggy:  

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2006, 22:51:34 pm »
Точно тази простотия коментираха тази вече по bTV - именно, че без кучета този лов е само отбиване на номера и показни изпълнения

m_dyakova

• Гуру
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2006, 12:10:39 pm »
Да, бе и аз дето кво разбирам от лов бях изумена  - "без кучета"!!! :KSS-plias:
Ама, исках да сте напред с инфото, щото аз получавам "бюлетина с предстоящи новини"  на Министерството още преди медиите да са го получили и отразили...  :KSS-dance:  :KSS-dance:  :KSS-dance:
Както и да е...
Обаче, дали това ограничение не е, за да се предпазат кучетата от птичия грип? Нали точно за това е и този лов, за да се избият хищници, които може би имат вземане даване със заразени птици и да се ограничи заразата?
Аз поне до тоя извод стигнах като мислих, мислих, мислих...  ;)  :D  

А иначе Конак е прав за "хайките" и резултатите... Той Анди на един лов се прибира с 1-2 котака и 1-2 лисици само от една дупка, пък двайсет човека с 1 лисица... хе-хе... ;)  :D
« Последна редакция: Февруари 20, 2006, 00:59:13 am от Sarichka »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."

АНДИ

• Модератор
  • Публикации: 1256
    • http://
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2006, 09:37:54 am »
Понеже усещам някаква нотка на недоверие в поста на Марта мога да кажа,че тази събота от първата дупка на която отидох с бабичката извадихме и отстрелях една женска лисица,а от втората една женска дива котка!Кожите им вече висят на черешата на мястото на първата партида която е на сянка на тавана!

m_dyakova

• Гуру
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2006, 11:11:31 am »
Цитат
Понеже усещам някаква нотка на недоверие в поста на Марта мога да кажа,че тази събота от първата дупка на която отидох с бабичката извадихме и отстрелях една женска лисица,а от втората една женска дива котка!Кожите им вече висят на черешата на мястото на първата партида която е на сянка на тавана!
 ;) Ни най-малко!  :D
Чакаме да разкажеш и за това, а и снимки на трофеите да покажеш!

И още нещо, все забравям да питам... Абе, какво ги правиш тея кожи?! То на жена ти, сигурно и е омръзнало все в кожи да ходи...  :rolleyes:  
bullmastiff.hit.bg

АНДИ

• Модератор
  • Публикации: 1256
    • http://
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2006, 11:41:35 am »
Жена ми има кожух от лисичи кожи и една лисича яка която е слагала няколко пъти,тъй като кожуха е с висока яка и не може да се носи с лисича яка!Сестра ми има яка,другите жени около мен също!Между другото тази последната лисица е прекрасна за яка поради това,че освен че е с разкошен тъмен цвят е и по-малка по размер!Другите лисици до сега бяха грамадни, а за грамадните яки трябват и грамадни жени! :D
Ще дам да ги извадят,ще направя няколко яки за близки хора,а надявам се и да продам някоя яка.Засега има доста излишни/за подаряване и продаване/!А за котешките се чудя-дали да не взема да ги събирам и да направя някой кожух от диви котки? ;)
Един съвет към всички които купуват кожи-не ги купувайте от случайни хора!Най-добре е да ги купите от специалист,като по-възможност вижте кожите преди да са"извадени" и зашити!Много ловци отстрелват да кажем лисиците рано-примерно месец октомври!Тогава кожата е тънка,тулата отвътре е зелена,луковичката на косъма е навън и при обработка се наранява,особенно когато майстора който "вади" кожата я"шмиргели"!Резултата-косъма след време започва да пада и лъскавата кожа става евтин парцал!Има много тънкости,които и 95 процента от ловците не знаят!Е, това за нивото на българските ловци пък е друга тема, :D мога да кажа че не съм очарован! ;)
Хайде чао,ако нещо Ви интересува-на линия съм!

m_dyakova

• Гуру
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2006, 13:18:24 pm »
Цитат
Има много тънкости,които и 95 процента от ловците не знаят!

:KSS-plias: Истина е, има много неща дето май и "кожухарите" не ги знаят!  :mad

Блазе на жените около тебе!  ;)  :D

И да не забравиш снимките и разказа от вчерашния лов, ама в другата тема...  ;)  :)  
bullmastiff.hit.bg

m_dyakova

• Гуру
« Отговор #8 -: Март 02, 2006, 17:05:25 pm »
Цитат
п.п Със сигурност ще дадат инфо по вестиците или в ел. медии за резултати от проведените хайки.Средно аритметично ще бъде по един хищник на дружинка /тя се състои от минимум 20 човека/.Макар, че не ми се вярва да има чак такъв  резултат.[/i]
А специално за Конак  първите резултати от лова на 18-19 и 25-26.02.:
Министерство на земеделието и горите
София - 1040, бул. "Христо Ботев" 55,
Дирекция “Информация и връзки с обществеността”
Тел./факс: 02 980 62 56; 02 985 11 255
e-mail : press@mzgar.government.bg

138 чакала, 107 скитащи кучета и 68 лисици са отстреляни по време на хайките за хищници в 10-километровите ивици около влажните зони в районите на Бургас, Варна, Берковица и Русе. Това сочи справка на Националното управление по горите за резултатите от проведените досега четири ловни излета.
   Груповият лов на хищници бе удължен до 31 март т.г. със заповед на министъра на земеделието и горите, като част от превантивните мерки за недопускане разпространението на птичия грипен вирус.
   Над 1400 ловци са участвали в хайката на 18 и 19 февруари, при която са били намерени мъртви птици. Те са били прибрани от служителите на Регионалните ветеринарно-медицински служби за установяване на причината за смъртта им. Не са намерени мъртви птици по време на груповото ловуване на хищници на 25 и 26 февруари, се посочва в информацията на НУГ.

2 март 2006 г.                                                        
Дирекция
"Информация и връзки с обществеността”

Или иначе казано на една дружинка (20 човека) се падат по 4.47 хищника, от които близо 2 чакала, 1.5 кучета ( :KSS-plias: ) и 1 лисица.  :KSS-BG:  :KSS-drunk:
Както се казва - евала на ловците!   :KSS-dance:  :KSS-dance:  :KSS-dance:

П.С.: Абе, само Анди ли ловува и котараци?  :KSShunter:  Дружинките на стрелят ли и те?  :rolleyes: Или едно е да стрелят, друго е да уцелят...  :lol:
« Последна редакция: Март 02, 2006, 17:08:40 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

Конак

• Експерт
  • Публикации: 428
    • http://www.cherni-lom.com
« Отговор #9 -: Март 02, 2006, 21:27:56 pm »
Оппааа!
Тя аритметиката е  ясна.Кучетата няма да броим, това е най лесното нещо.Остават по 3бр на дружина според твоите изчисления ;) /не ми се смята в момента ама хич/. Ами всяка дружина има по един, двама ловджии :D /добрите ловци са ловджии/. Та те навярно са отстреляли нещо в нерегламентирано време и за да го озаконят, са го отчели на въпросната дата и хайка ;)  НЕ ВЯРВАМ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ВСИЧКО ТОВА ДА Е ИСТИНА.Имам предвид, че ще излязат без кучета 1400 ловци и като знам, че повече от половината са пълни "фишеци", а от останалат половина незнаят къде да застанат и как да изчакат хищника и ще отстрелят еди колко си хищника.Заблуда от Министерството за да оправдаят гласуваната простотия.
НА ТОВА НИТО ЕДИН ЛОВДЖИЯ НЯМА ДА ПОВЯРВА :KSShunter:  

m_dyakova

• Гуру
« Отговор #10 -: Март 03, 2006, 08:25:13 am »
Цитат
138 чакала, 107 скитащи кучета и 68 лисици са отстреляни по време на хайките .... Това сочи справка на Националното управление по горите за резултатите от проведените досега четири ловни излета.[/i]
...........
Над 1400 ловци са участвали в хайката на 18 и 19 февруари,[/i] при която са били намерени мъртви птици.
:unsure: Упс! Конак, май си прав...  :KSS-10x:
Сега на второ четене виждам, че 1400 човека са били само на 18-19.02., а резултатите от 313 хищника е за четирите ловни дни!?! :KSS-plias:
Т.е. ако предположим, че и на 25-26.02. е имало около 1400 човека, резултата следва да се раздели на 2 и както каза, ако махнем кучетата, остават по 1 хищник на дружинка...  :KSS-kez:  :KSS-kez: :KSS-kez:
« Последна редакция: Март 03, 2006, 12:16:00 pm от Sarichka »
bullmastiff.hit.bg