Жена ми има кожух от лисичи кожи и една лисича яка която е слагала няколко пъти,тъй като кожуха е с висока яка и не може да се носи с лисича яка!Сестра ми има яка,другите жени около мен също!Между другото тази последната лисица е прекрасна за яка поради това,че освен че е с разкошен тъмен цвят е и по-малка по размер!Другите лисици до сега бяха грамадни, а за грамадните яки трябват и грамадни жени! :D
Ще дам да ги извадят,ще направя няколко яки за близки хора,а надявам се и да продам някоя яка.Засега има доста излишни/за подаряване и продаване/!А за котешките се чудя-дали да не взема да ги събирам и да направя някой кожух от диви котки? ;)
Един съвет към всички които купуват кожи-не ги купувайте от случайни хора!Най-добре е да ги купите от специалист,като по-възможност вижте кожите преди да са"извадени" и зашити!Много ловци отстрелват да кажем лисиците рано-примерно месец октомври!Тогава кожата е тънка,тулата отвътре е зелена,луковичката на косъма е навън и при обработка се наранява,особенно когато майстора който "вади" кожата я"шмиргели"!Резултата-косъма след време започва да пада и лъскавата кожа става евтин парцал!Има много тънкости,които и 95 процента от ловците не знаят!Е, това за нивото на българските ловци пък е друга тема, :D мога да кажа че не съм очарован! ;)
Хайде чао,ако нещо Ви интересува-на линия съм!