Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Новата игра за наградите на Purina Pro Plan и КС "София"  (Прочетена 18070 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4865
Както вече сте забелязали от известно време имаме нов спонсор - водещия производител на храните за кучета Purina, част от световния гигант Nestle. Като част от това сътрудничество започва новата игра по нови правила, с нови въпроси и награди всяка седмица.

В играта могат да участват всички регистрирани потребители на Форума „Кучешката говорилня”. Ако нямате регистрация, можете да го направите по всяко време и да се включите в играта.

Всеки месец в сайта на dogbg.com и във форума (forum.dogbg.com) ще се публикува една загадка с няколко въпроса. Регистрираните потребители могат да се включат с отговор в свободен текст. Отговорите на загадките НЕ ТРЯБВА да се публикуват във форума, а да се изпращат на IGRA@DOGBG.COM от същия мейл адрес, с който сте регистрирани във форума и подписани с ника от там. Краен срок за получаване на отговорите е последният ден от месеца. В същото време се разрешават всякакви дискусии и коментари по загадката във форума.

В края на всеки месец измежду всички участници с верни отговори чрез жребий ще се разпределят 3 награди, осигурени от нашия спонсор Purina: една голяма награда - 3 кг Pro Plan куче и две поощрителни награди - 800 гр. Pro Plan куче. Печелившите ще се обявяват в сайта на dogbg.com. Моля, спечелилите да изпратят данните си за доставка (име, точен адрес и телефон) на IGRA@DOGBG.COM.
Наградите ще бъдат доставяни на посочения адрес.

А специално за всички редовни участници на всеки 3 месеца, както и в края на годината, измежду всички дали верни отговори ще се определят чрез жребий печелившите за Големите награди на Purina.

Повече за продуктите на Nestle Purina можете да видите тук www.purina.bg
« Последна редакция: Май 29, 2009, 18:34:00 pm от Hlebarov »

Hlebarov

• Администратор

ВЪПРОСИТЕ ЗА МЕСЕЦ МАЙ:

1. Колко пъти на ден трябва да се храни подрастващо кученце между 6 и 9 месеца ?

2. Какво е основното предимство на прясното пред дехидратираното месо в храната за домашни любимци ?

3. Кога и къде е проведена първата в България киноложка изложба с ранг CACIB по правилата на междунарoдната федерация по кинология FCI ?

4. Как се казва и от каква порода е сегашното "първо на куче на Америка" ?

Успех на всички участници !

« Последна редакция: Май 01, 2009, 10:37:45 am от Hlebarov »

suzanka

• Експерт
  • Публикации: 763
  • Betty
    • Сайтът на Бети
Знам кога да намеря време за форума  1432

Hlebarov

• Администратор
Чакам отговорите ти !  :clap:

Както и на другите участници ...

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
Поздравления за новата игра! Това си е запазена марка на този форум!  :ns23:

Обаче въпрос 3 ме затруднява...  1427 Някой да даде жокер?  :gamer:  1428
« Последна редакция: Май 04, 2009, 14:32:23 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

m_dyakova

• Гуру
Докато чакам за жокера, взех че открих отговора...  1432
Ето ви го: http://forum.dogbg.com/index.php/topic,2132.msg33450.html#msg33450  1428
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."

Hlebarov

• Администратор
Не лъжи хората  :biggrin: доста по-рано е !

sa6ik

• Експерт
  • Публикации: 403
Еее ти ни изкара доста изостанали :D

m_dyakova

• Гуру
Дали съм първа?
« Отговор #8 -: Май 05, 2009, 09:09:59 am »
 :dance3: Изпратих отговорите, а дали съм първа?   И ще има ли наградки за най-бърз и верен отговор?   

Въпрос 1 не ме затрудни изобщо!  Но така е, който има куче на 9 мес. знае как го храни... макар че кокера  :doggy: не знам дали е точно куче...  1432
А пък, който има гугъл :gamer: ще намери и другите отговори... но е достатъчно и да чете "горещите" новини из форума също... 1428
Само въпрос 2 - за прясното и дехидратираното месо нещо...   1427, ако измисля по-умен отговор ще го изпратя пак...
Ако админа не ме санкционира за подсказване преди това...   :biggrin:

Успех на всички!  :luck: Не е толкова страшно...    sunglass
bullmastiff.hit.bg

Hlebarov

• Администратор
Остават само два дни до края на месеца и първите награди в играта - желаещи да спечелят награди ???  1427

Hlebarov

• Администратор
Приключи първият етап на играта на Киноложко сдружение "София" и форума "Кучешката говорилня" за наградите на Pro Plan. Явно въпросите са ви затруднили, но така и трябва да бъде – наградите са хубави и не се печелят лесно , а и целта ни е да ви даваме повече нова и интересна информация.

Eто   и  верните отговори:

1. Колко пъти на ден трябва да се храни подрастващо кученце между 6 и 9 месеца ?

Представям ви отговора на един от участниците: „По принцип режимът на храненето и самото меню се подбират в зависимост от конкретната порода на кучето, активността му, наследствените предразположености и пр. Ако трябва да се абстрахираме от всички тези условия и условности, кучетата от тази възрастова група е хубаво да ядат 3 пъти на ден, като към 9-10 месеца постепенно се минава на 2-частно хранене или пък 3 -частно, но да се намалят порциите (последното се отнася почти за всички малки породи кучета, при които храносмилателният процес протича по-активно). Разбира се храната трябва да е разнообразна, допълнена с витамини и микроелементи , както и количеството й да е съобразено с масата на животното.”

2. Какво е основното предимство на прясното пред дехидратираното месо в храната за домашни любимци ?

Най-краткия т  отговор на този въпрос е:

- Протеините в храната се запазват  в  близко до естествто си състояние
- Полезна е за сърцето
- Съдържа повече вода

А ето и още малко информация от спонсора по този въпрос:
Purina създаде категорията Super Premium с пускането на пазара на Pro Plan през 1986  г .
Когато Pro Plan бе пуснат, използването на цяло пиле беше нововъведение на пазара  на храни за домашни любимци. Пилето в Pro Plan е сготвено само веднъж, чрез екструдиране /пресоване на нагрят материал/, което означава, че процентно загубата на аминокиселини е по-малка.

Предимството на комбинацията от истинско месо и месно брашно или истинско пиле и пиле на прах е в по-малката загуба на аминокиселини чрез карамелизация ,  отколкото при употребата само на протеинов източник на месно брашно или протеинов източник на пилешко брашно.

Осигуряването на прясно, а не дехидратирано месо беше иновация при сухата храна.
Собствениците получават едновременно концентрирано хранене чрез сухата храна плюс качеството на свежо месо, което не е преминало процес на обработване, при който месното брашно се произвежда от свежо месо.
С Pro Plan собствениците автоматично получават две предимства – няма нужда да допълват храненето с мокра храна, свежо пиле или други храни.

3. Кога и къде е проведена първата в България киноложка изложба с ранг CACIB по правилата на междунарoдната федерация по кинология FCI ?

Началото на организираната изложбена дейност в България е поставено през 1994 г. Тогава, през месец май, на стадион „Българска армия” се  провежда първата международна киноложка изложба с ранг CACIB. Тя е организирана от Българската републиканска федерация по кинология (БРФК) по правилата на Международната федерация по кинология (FCI). Поканени са редица известни за времето си съдии от Чехия, Унгария и др., а победител (Best in Show) става американски кокер спанел от Гърция.

4. Как се казва и от каква порода е сегашното "първо на куче на Америка" ?

„Първо куче на Америка”  наричат кучето на президента на САЩ (по аналогия с „първа дама на Америка” – съпругата на президента). Кучето на сегашния президент Барак Обама е от рядката порода португалско водно куче, нарича се Бо и е подарено на децата на президента – Саша и Малия, от сенатора Едуард Кенеди, който е известен любител на породата. Кучето Бо има собствен сайт - http://obama-dog.com/blog/about-bo-obama.html - в който можете да намерите много интересни материали.

Получихме доста отговори, но за съжаление нито един напълно верен. Някои бяха отговорили много пълно и изчерпателно на първите, но с грешки в 3 -ти  и 4 -ти  въпрос. Все пак най-близко бяха 4 участника – това са форумните  ни приятели с никове

suzanka
doxies_fan
m_dyakova
и
lara

Заедно със спонсора взехме компромисно решение – с цел да поощрим участниците и като оценка за тяхното усилие и четиримата ще получат по една поощрителна награда – пакет от 800 г. Pro Plan. Честито на победителите и ще ги помоля да изпратят на igra@dogbg.com имената и адресите си, на които да получат наградите си!

А играта продължава – с нови въпроси и нови още-по интересни награди!

А сега

ВЪПРОСИТЕ ЗА ЮНИ

1. Коя е най-едрата порода куче в света?

2. Има няколко разпространени човешки храни, с които храносмилателната система на кучето не може да се справи. Моля, посочете някои от тях, които знаете.

3. Каква е разликата между хранителен и диетичен режим за домашни любимци?

4. Какво е необходимо на едно куче за да стане Шампион по красота на България ? А за Международен шампион по красота ?

Този месец наградите, предоставени ни от Purina Pro-Plan са:

Първа награда - 3 кг Pro Plan куче + брандирана раница или чанта
Втора и Трета награди - 800 гр. Pro Plan куче + "Наръчник за отглеждане на кученцето".

Успех на всички !
« Последна редакция: Юни 03, 2009, 10:54:20 am от Hlebarov »

suzanka

• Експерт
  • Betty
    • Сайтът на Бети
 :kez15: Не очаквах да съм от наградените, благодаря на организаторите на играта  :biggrin:

m_dyakova

• Гуру
 :doh: И аз съм сред печелившите...  макар и с не много изчерпателни отговори...  :biggrin:
Да се надяваме, че следващия път ще се справя по-добре...   1428

Поздрави на спечелилите и успех на всички в играта през Юни!  :ns23:
bullmastiff.hit.bg

lara

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
  • канадско ескимо куче
 :blagodaria:Благодарим, успех и от мен на всички.  :2bl:, макар при мен май не е толкова успешно.
http://en.wikipedia.org/wiki/Canadian_Eskimo_Dog

Не всяко злато сияе, не всеки скиталец е враг, здрав старец не вехне до края, не жари слана корен як.
Из " Властелинът на пръстените"

suzanka

• Експерт
  • Betty
    • Сайтът на Бети
Днес си получихме пакета, много сме доволни, но най-вече Бети  :biggrin:
« Последна редакция: Юни 13, 2009, 20:53:08 pm от suzanka »