Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Първата киноложка изложба в България  (Прочетена 3519 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
Попаднах на тази статия, докато търсех из нета информация по въпросите от новата игра на КСС и Purina и разбира се, не мога да не споделя "откритието" си с вас...  1428  :biggrin:

Ще си позволя да маркирам някой от "основните" моменти от журналистическата мисъл...  За мен тази статия е  :first:  - направо трябва да се изучава в университета!  1432

Откриха първата в България киноложка изложба   :ns23:

25 юни 2008 14:46

Над 100 кучета от 20 породи взеха участие Международната киноложка изложба в Бургас. За събитието, което се провежда за първи път в България :doh: пристигнаха участници от Молдова, Русия, Латвия, Украйна като страни членки на Междунардната организация по кинология.

Куче от специална селектирана порода, по случай 300-годишнината на Санкт-Петербург участва в надпреварата за златната купа. Невската орхидея е шампиона на Санкт-Петербург, въпреки миниатюрните й размери.  1432 
(каква е тази специално селектирана порода поне на мен така и не ми става ясно  1427  1428 )

Сред най-атрактивните участници в първия ден на изложбата с конкурсен характер бяха българските овчарски кучета. „Това са кучета, които се гледат по-трудно от бебе, на едно хранене изяждат до чувал моркови, но за сметка на това няма по-добри пазачи от тях ”:ns23: разказа стопанката на 50-килограмовата овчарка Пепа. От първият кръг на конкурса – „дете и куче” с медал си тръгна 13-месечният джинджър, от породата Чихуа–Хуа, който се оказа и най-малкият по размери участник.
(мисля, че при този конкурс е важно детето и неговите хендлерски умения, ама що ли да го споменат... 1427)

„Решението ни е да направим международната изложба традиционна, вече имаме и разрешение и за европейско киноложко първенство, което също ще се проведе в Бургас”, каза председателят на Националния киноложки клуб за българско овчарско куче Аврам Петков.

На събитието присъстваха още представителят на Международната организация по кинология Станислав Новални и общинският съветник Стоян Гюзелев, който е регионален председател на киноложкия клуб за българско овчарско куче в Бургас. Събитието се провежда под егидата и със съдействието на Община Бургас и ръководството на университет „Проф. д-р Асен Златаров”.

„Киноложката изложба ще е допълнителна атракция за туристите в Бургас. Вече сме изпратили покани към 134 туроператори, за да включат събитието в пакета услуги, който предлагат на летовниците”, каза нач.-отдел „Туризъм” в община Бургас Диана Колчева.

Статията е от Dariknews.bg

Просто уникално! Браво и за на колегите PR-и, отговарящи за подаваната информация към медиите!!!  :doh:
« Последна редакция: Май 04, 2009, 14:41:26 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
Re: Първата киноложка изложба в България
« Отговор #1 -: Май 04, 2009, 15:03:21 pm »
Mдааа, първата изложба е. Ама за алтернативната, непризната от никого, освен от себе си "киноложка" организация. То за това и такива бисери раждат.

Горан

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
Re: Първата киноложка изложба в България
« Отговор #2 -: Май 09, 2009, 22:35:18 pm »
За голямо съжаление неграмотноста на българите относно кинологията е тотална и не е чудно,че се пишат такива статии :rtfm:.Лично аз в един разговор с PR-а на известна фирма за развлечения от София,която организира доста популярно мероприятие в Банско,останах втрещена когато ме попита дали кинология има нещо общо с киното :hunter:,след като в процеса на разговора ни казах ,че организираме киноложки изложби в Банско.Хората идея си нямат от кинология ,камо ли от легитимни и алтернативни киноложки организации.И в този ред на мисли,познавам членове на алтернативната организация на Аврам Петков,които не членуват в НК БОК,като израз на протест срещу напълно провалилото се ръководството на легитимният клуб.Почти няма медийна информация за това какво става с кинологията в България!От тук насетне може да очакваме всякакви безумни писания.Гледах  предаване по TV7, където Аврам Петков беше поканен като гост и темата беше Българско Овчарско Куче.И тъй като темата беше БОК,обикновеният зрител фен на тази порда ,нищо неразбиращ от легитимен и алтернативен ,ще стане член на по-известният и организиран клуб,естествено.Легитимният клуб като спи и бездейства ще губи членове в полза на алтернативните, а киноложките ни изложби ще са с начало 2008год. :kez15:.
« Последна редакция: Май 09, 2009, 22:39:38 pm от Горан »