Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Всичко за изложбата  (Прочетена 29261 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

didi

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
Всичко за изложбата
« Отговор #60 -: Ноември 06, 2006, 14:09:22 pm »
Освен за мястото на плащане, ако може бих искала да знам ще има ли експертни оценки, има ли такси за тях и колко е за чуждестранно куче. Бихте ли казали къде да Ви донесем копие от педигрето на кучето.  

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
Всичко за изложбата
« Отговор #61 -: Ноември 06, 2006, 14:19:14 pm »
Плащането е на място, в дена на изложбата, но е желателно да сте предварително записани в каталога. Експертната оценка ще е на масто, след завършване работата на съдията с кучетата в ринга. Цената ще е 10 лв.

Markus

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
    • http://
Всичко за изложбата
« Отговор #62 -: Ноември 06, 2006, 14:39:50 pm »
Благодаря

Djeri

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 95
Всичко за изложбата
« Отговор #63 -: Ноември 06, 2006, 14:41:20 pm »
А списъкът със съдиите остава ли същия като обявения на 15 октомври ?

:mad Явно няма кой да ми отговори ...... :KSS-10x:  
« Последна редакция: Ноември 06, 2006, 20:16:03 pm от Djeri »

Hlebarov

• Администратор
Всичко за изложбата
« Отговор #64 -: Ноември 06, 2006, 21:24:02 pm »
Какво имаш предвид за съдиите ?

Djeri

• Напредващ
  • **
Всичко за изложбата
« Отговор #65 -: Ноември 06, 2006, 21:42:35 pm »
В смисъл дали има промяна / не че искам/. Останах с впечатление, че предстои да се утвърждава, но може и да съм в заблуждение.

kaliya

• Гост
Всичко за изложбата
« Отговор #66 -: Ноември 06, 2006, 23:47:12 pm »
Много моля някой да ми отговори дали имаме право да се явим на изложбата при положение че: кученцето ще бъде на 5 м. и 18 дни; не съм член на клуб; родословието му е на сръбски и не е регистрирано в РБ; и аз не съм регистрирана като собственик на кучето. С 2 думи - кученцето го взех преди 1 месец и още нищо не ми е ясно. Моля Ви за съвети.

Hlebarov

• Администратор
Всичко за изложбата
« Отговор #67 -: Ноември 07, 2006, 02:14:30 am »
може, в клас бебе. Ако имате само редовно сръбско родословие, ще платите като чужденец. А до тогава имате време и да го регистрирате в БРФК и да участвате като българи.

didi

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
Всичко за изложбата
« Отговор #68 -: Ноември 07, 2006, 09:45:55 am »
Бих искала да питам дали има смисъл да се явяваме на изложбата като чужденци, след като кучето така или иначе ще е на 9 мес. и някъде пишеше, че така или иначе не  получава САС. В същото време ако дойдем и се включим само за експертна оценка, може би пак ще добия представа за какво става реч, как се провеждат тези изложби и изобщо как ще се държи кученце при преглед от съдията.
Честно казано, доста нервна се чувствам, тъй като ще ми бъде за първи път и незнам какво се прави.

Hlebarov

• Администратор
Всичко за изложбата
« Отговор #69 -: Ноември 07, 2006, 10:35:08 am »
Има смисъл - най-малкото за да чуете мнението на съдията, съвети какво да правите за развитието му, да погледате как се водят другите и кучета и - най-важното - кучето да свиква с изложбената атмосфера.

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
Всичко за изложбата
« Отговор #70 -: Ноември 07, 2006, 11:50:06 am »
didi, аз също смятам, че има логика просто да доведете кученцето на изложбата и ако пожелаете на място да минете една експертна оценка...Елате, вижте как е стуктурирана изложбата, какво се прави на нея и как, поговорете с хората и тогава, тепърва от следващия изложбен сезон ще можете да водите кучето по изложби без да се притеснявате толкова :rolleyes: ...
Но каквото и да решите, моя съвет е да се обърнете към клуба по порода (ако има такъв за Вашата порода), или към киноложко дружество, за да може родословието на Вашето куче да се впише в ПК на БРФК.

Успех и заповядайте на изложбата! KSS-thumbup  
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

Djeri

• Напредващ
  • **
Всичко за изложбата
« Отговор #71 -: Ноември 07, 2006, 12:29:40 pm »
Между Сърбия и България не съществува ли споразумение, според което гражданите на двете страни / съответно и кучетата със сръбско родословие, собственост на българи/ плащат реципрочно ниските такси ? , т.е. в случая на didi би следвало да се плати такса като българин.

Поне на българите на изложби в Сърбия ни признават това споразумение.

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
Всичко за изложбата
« Отговор #72 -: Ноември 07, 2006, 12:58:24 pm »
Честно казано , аз лично не съм изложител (не, че нямам куче :lol: )...така, че най-добре е да се звънне в канцеларията на БРФК и да се пита как точно стои въпроса - не искам да подвеждам никой, щото може и да греша :KSS-plias:  
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

АНДИ

• Гуру
  • Публикации: 1256
    • http://
Всичко за изложбата
« Отговор #73 -: Ноември 07, 2006, 15:54:10 pm »
Те моите бебета ще са на 4 месеца, ама сменят зъбките и не знам дали да ги водя!А и родословията им още не са готови!
  А таксата за бебетата? :unsure:  

kaliya

• Гост
Всичко за изложбата
« Отговор #74 -: Ноември 07, 2006, 23:00:22 pm »
Днес се обадих в офиса на БРФК и ми казаха, че таксата за сръбските кучета е като за българските. Мойто не е регистрирано още тук и доколкото разбрах от тях няма достатъчно време за регистрация. Дано съм полезна с тази информация.