Не мога да ме се похваля - по покана на Чешкия киноложки съюз бях съдия на изложбата в Прага на 7 и 8 ноември. Връщам се пълен с емоции и впечатления. 4500 участващи кучета в 43 ринга, съдени от над 40 съдии от цял свят. Първият ден имах удоволствието да съдя 86 кучета от породите ирландски вълкодава, диирхаунд, малка италианска хрътка и полска хрътка. В края на деня съдих победителя на породата в VIII - Best in group. Вторият ден съдих още 90 кучета от породите брюкселски грифон, белгийски грифон, брабансон, тибетски спаниел. малко лъвско куче и котон де тулеар - доста тежка задача, като се има предвид, че първите три породи предния ден имаха клубна изложба със съдия, специалист на породата, от Англия. На заключителната церемония домакините ми предоставиха правото да отсъдя Best in group. Там дадох първото място на един изключителен котон де тулеар, който малко по-късно беше избран от съдийката от Латвия за победител на втория ден, а накрая, при съдийството на председателя на Словашкия киноложки съдия и един от шефовете на FCI, Стефан Стефик, стана и Res.BIS на цялата изложба.
Имам снимки, имам и видео от богата програма, която бяха подготвили домакините, имам и много неща за разказване, но още не съм се освестил от пътуването ...