Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: ВАЖНО ЗА СОФИЯНЦИ  (Прочетена 3563 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
Re: ВАЖНО ЗА СОФИЯНЦИ
« Отговор #15 -: Януари 28, 2010, 18:08:32 pm »
Днес бях в БНТ пак по въпроса за таксите на кучетата в София (кликнете върху картинката, за да видите видеото)

Нали чухте добре в прав текст в директен ефир от устата на общинара:

"Членовете на киноложки клубове и организации са освободени от такси !".

Това е.
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 08:49:34 am от Hlebarov »

Hurs and Alex

• Новак
  • *
  • Публикации: 40
« Отговор #16 -: Януари 28, 2010, 20:13:35 pm »
Казва ми, че видеото не съществува unknw

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #17 -: Януари 28, 2010, 20:26:22 pm »

Djeri

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 95
« Отговор #18 -: Януари 28, 2010, 22:50:56 pm »
Щом Директор отдел " Околна среда" към Столична община твърди, не ни остава нищо друго освен  да не плащаме.
При това говори за "мотиви на законодателя"...  1432

Ще си запиша думите му на мобилния си .

Дори беше чудесен със зимното си палто  :biggrin:

Talismani

• Специалист
  • Публикации: 218
  • Talisman de la Fortuna Kennel
    • Kennel Talisman de la Fortuna
« Отговор #19 -: Януари 28, 2010, 22:53:56 pm »
Хаха и аз си мислех да поизрежа клипчето и да си го кача на телефона за доказателство  :doh: :biggrin:

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #20 -: Януари 29, 2010, 08:48:24 am »
Добра идея ! Представяте ли физиономията на инспектора, който ви е спрял на улицата с кучето ви, след като му пуснете на телефона клипчето с интервюто на шефа му  :clap:

Djeri

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 95
« Отговор #21 -: Май 06, 2010, 19:05:58 pm »
Сега като се рових из сайта на Столична община, попаднах на интересно Решение на Общината от 5.11.2009 г. Оказва се, че не са " мотиви на законодателя.. ", но все пак въпросният Директор се позовава именно на това Решение :

http://www.sofia.bg/okolna_sreda.asp?title=Околна%20среда&sub_open=43850

в което има следният текст

" Такса не се заплаща и от развъдчици /собственици, които отглеждат кучета с цел развъждане/ и членове на киноложки клубове, членове на Българската републиканска федерация по кинология или на други български или международни киноложки федерации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета. "

Прав е бил Hlebarov  1432
« Последна редакция: Май 06, 2010, 19:46:04 pm от Djeri »

Hlebarov

• Администратор
Re:ВАЖНО ЗА СОФИЯНЦИ
« Отговор #22 -: Февруари 12, 2011, 19:21:37 pm »
Нови мерки на общината за (или против) домашните кучета:

„24 часа"

500 лв. глоба за куче без чип

Всички домашни кучета в София да бъдат с чип, предвижда проектът на наредбата за отглеждане на домашни животни, научи "24 часа". Собствениците ще трябва да маркират любимците си до 6 месеца от влизането в сила на документа. Те няма да плащат устройството, а общината ще купува чиповете. Вече е пусната поръчка за закупуване на първите 5000 чипа. Освен това стопаните ще бъдат освободени за една година от такса куче. Ако обаче не спазят изискването, ги чака 500 лв. глоба. Освен домашните с чип ще ходят и уличните псета.

Всяко куче в София с чип - тази амбициозна задача за домашните и уличните псета си е поставила Столичната община, за да реши проблема с помиярите. Задължителното маркиране е заложено в проект на наредбата за отглеждане на домашни животни. Който не спази изискването и не постави чип на любимеца си до 6 месеца от влизането й в сила, ще бъде глобен с 500 лв. При повторно нарушение санкцията е двойна.

"Чиповете ще се купуват от общината. Вече сме обявили обществена поръчка за първите 5000. Във всеки район ще има поне по един център за безплатна кастрация и поставяне на чипове. През първата година пък собствениците, които маркират кучето си, ще бъдат освободени от такса", обясни зам.-кметът по екология Мария Бояджийска.

Целта е да се уточни броят на домашните кучета и да се направи електронен регистър.

С две думи - чиповете са задължителни, ако нямате - 500 кинта глоба. И задължително си ги купувате от ... общината (ветеринарните лекари кучета ги яли). Веднага държавана поръчка за доставка на чипове - някой пак ще се нагуши яко. Интересно ми е за колко ще ги продава тия чипове общината.

Аз лично ще бъда пак в казусите - смятам да си взема куче от чужбина с чип от там. Да видим какво ще измислят господа общинарите. Само да не ме карат да махам оня чип и да слагам от техните...

Niki & Zhana

• Специалист
  • Публикации: 167
« Отговор #23 -: Февруари 14, 2011, 12:30:44 pm »
А бе чипа едва ли ще трябв да сменяш, ама на мен при регистрацията ми казаха, че трябва задължително да сменя на Жана чешкия паспорт.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #24 -: Февруари 14, 2011, 16:05:35 pm »
Да бе, ей сега тръгваш да го сменяш. Щото те чехите сигурно са извън ЕС ? Това да не е кола, че да й сменяш номерата ... :rtfm: Да си четат законите господа общинарите и да не се правят на важни !

Niki & Zhana

• Специалист
  • Публикации: 167
« Отговор #25 -: Февруари 15, 2011, 11:45:17 am »
Както правилно се досещаш не съм хукнал да го сменям. А колкото до четенето на законите...

Golden Nicol siberians

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
  • Siberians forever
    • Golden Nicol kennel
« Отговор #26 -: Февруари 18, 2011, 22:59:59 pm »
Привет на всички и от мен тук :connie8: Сега виждам светлина в тунела за какво може да послужат картите на БРФК :doggywalk: Истината за мен обаче е,че проблеми ще има и то най вече от кучкари,аз лично всеки ден се карам с кучкари,които не са и чували за повод и каишка извън кучешката поляна,кучетата им независимо от размера обикалят навсякъде и те ама много се дразнят като друг кучкар им каже хванете су кучето на повод. Е какво странно има в това на бул. България кучето ти да е на повод :NONONO: :NONONO: просто нямат грам съображение с други хора или разгонени кучета или малки страхливи кученца. И ето това са камъни в нашата градина.

fireogi

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 81
« Отговор #27 -: Февруари 19, 2011, 10:52:18 am »
Уви масово явление е!
Последната ни разходка в Северния парк беше провалена от поредния скандал.
Ходи си един млад баща с дата и куче самоед. Самоеда без подов върви на няколко стотин метра то тях.
Моето куче на къса каишка до мен.
Дойде въпросния самоед и започна да ни обикаля и ръмжи.
Провикнах се да си хванат кучето - нямало нужда, то щяло да си дойде  1425
Обясних, че съм с мъжко куче, да си го викнат - нямало аз да му казвам какво да прави :stop:
Е ок, кучето ми е достатъчно сериозно да се оправи с повечето кучета, и аз не съм от страхливите, ще си отнесе и от мене няколко шута, ама така ли се прави?
А тоя човек води и дете на 1-2 години със себе си!
Не могат да осъзнаят, че това какво е кучето, не определя, то безопасно ли е и трябва ли да ходи без повод!
Онзи ден прибирам моя от разходка и по нас ходеше едно бездомниче, много кротко. Разминахме се с едно момиче и бездомничето се спря да я подуши, еми момичето се разплака и развика от ужас! Не всеки обича кучета, съвсем нормално е извън кучешките поляни, кучето да е на повод и явно трябва да се намери, къй да глобява със солидни суми, за да се научат някой хора, че каишката не е за красота!

Hurs and Alex

• Новак
  • *
« Отговор #28 -: Март 30, 2011, 10:32:32 am »
В събота (02.04.2011г.) ще има хайки от Столичен инспекторат за проверка на кучета. За сега съм сигурна единствено за община Средец (свекърва ми работи там), но може би се отнася за целия град. Носете документите на кучетата докато се разхождате 1428

Hurs and Alex

• Новак
  • *
« Отговор #29 -: Март 30, 2011, 21:44:08 pm »
Освен 02, на 10, 16 и 21 април ще има проверка на неизрядни стопани на домашни кучета.