Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: НОВ "ПОДАРЪК" ЗА СОФИЯНЦИ  (Прочетена 2167 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
НОВ "ПОДАРЪК" ЗА СОФИЯНЦИ
« -: Февруари 11, 2010, 20:11:57 pm »
Бесен съм ! Предварително се извинявам на всички подръжници на ГЕРБ и всички, които избраха кметицата, но безумията й нямат край !

Днес, след като успешно се справи със снега в София, след като реши проблема с боклуците, след оправи градския транспорт, след като оправи дупките по платната и тротоарите, след като се справи с паркирането в центъра, след като се пребори с недостига на места в детските градини, след като изгради спортната база и новата спортната зала, след като ограничи а популацията на бездомните кучета,  след като озелени и изчисти София ... с една дума, след като реши ВСИЧКИ проблеми на столицата ни, великата самоковска даскалица стигна до върха на своя творчески гений, напъна се и роди следното:

Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа
11 февруари 2010 / News.dir.bg
Районните кметове да определят места за разходка на домашни любимци, разпореди кметът на София Йорданка Фандъкова.

Местата трябва да са съобразени с изискванията на Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни в Столичната община, съобщи БТА по информация от Столична община.

Забранено е разхождането на животни на територията на детски градини и училища, здравни заведения, както и на детски площадки. Забранено е разхождането на домашни любимци в градските паркове и градини за времето от 9.00 до 18.00 часа. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района.

Информацията за предложените места за разходка на домашните любимци ще бъде предложена за обсъждане от гражданите, във всяка районна администрация за период от 14 дни, след което ще се издаде заповед от кмета на съответния район, за утвърждаване на алеите за разходка.
Всички граждани могат да дадат своите предложения в указания от районната администрация срок.

След утвърждаването на алеите за разходки, ще започнат регулярни проверки, при които ще се изискват паспорта на домашния любимец за проверка на регистрацията му и документ за платена годишна такса в размер на 24 лева. Натрупаните средства ще  бъдат използвани, за да се създадат специални алеи за разходка, регистър на домашните любимци и други.

По неофициални данни в София има около 200 000 домашни кучета, а  хората, които са регистрирали домашния си любимец, са много малко.

Очаквам вашите коментари по темата - май е крайно време да престанем да си мълчим !

maradark

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
    • http://maradark
Re: НОВ "ПОДАРЪК" ЗА СОФИЯНЦИ
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2010, 21:18:36 pm »
 Да се занимаваш с градските животинки - за мене това е първият симптом на слабия и безпомощен управник!

Talismani

• Специалист
  • Публикации: 218
  • Talisman de la Fortuna Kennel
    • Kennel Talisman de la Fortuna
« Отговор #2 -: Февруари 11, 2010, 23:19:24 pm »
Аз просто нямам думи,съгласна съм че е време да направиме нещо и престанеме да си мълчиме.
Тази жена е толкова некадърна та това очевидно и най-лесното  :NONONO:

« Последна редакция: Февруари 11, 2010, 23:21:13 pm от Кара »

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2010, 07:03:39 am »
Много интересно как ще си разхождаш кучето в парка след 19 ч. зимно време в компанията на наркомани, цигани и клошари ??? Освен ако кучето ти не е специално обучено за персонална охрана и тежи не по-малко от 40-50 килограма.

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2010, 09:37:55 am »
На човек му иде след прочитане на този материал да направи едно цветущо възклицание ....
Тия добре ли са????
Става банално да се повтаря, ама аджеба - Нали сме уж в Европа вече???????
Нищо против обособени места за разходка на любимците, но нека първо ги направят пък после да издават подобни заповеди!!!
И какво ако реша през деня да пресека парка с кучето си, което е на каишка, какво ще ме глобят ли? Че те що не издадат заповед изобщо да не си изваждаме кучетата. Нека си седят в къщи в клетки!
..........

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

Talismani

• Специалист
  • Публикации: 218
  • Talisman de la Fortuna Kennel
    • Kennel Talisman de la Fortuna
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2010, 09:43:24 am »
Да видиме какви алеи ще ни направят и къде  1427 до колкото разбрирам това нещо ще влезне в сила едва тогава.

duchi

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2010, 09:50:25 am »
Явно парите в бюджета съвсема са опоскани. Тая сутрин слушах как общината щяла да вземе назаем от незнам-си-кой фонд 10 милиона лева. Явно се търсят алтернативни приходи. Само не знам дали имат достатъчно персонал и администрация да гонят кучкарите, че и да ги глобяват. И ако не дадеш пари - какво - ще ти вземат кучето? Къде ще го денат?

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #7 -: Февруари 12, 2010, 10:46:45 am »
Да бе - Европа ! Коя Европа - оная, в която във всяка градинка има специално място не само за разхождане на кучета, но и съоръжения за тренировки, аджилити и т.н. ? Онази,  в която се продават специални билети за кучета за градския транспорт и метрото (справка - Виена, Прага, Братислава) ?  Онази, в която като влезеш в заведение с куче, първо на него носят купата с вода и чак след това изслушват твоята поръчка ...

Или онази, "самоковската" Европа, селската, в която кучето се държи на синджир на двора и само нощно време се пуска свободно да хойка по улиците.

Явно кметицата е свикнала със втората. Прави са хората - можеш да изкараш селянина от селото, но никога не можеш да изкараш селото от селяндура.

Niki & Zhana

• Специалист
  • Публикации: 167
« Отговор #8 -: Февруари 12, 2010, 12:15:24 pm »
Аз мосля, че сега е времето БРФК да покаже, че има тежест и да поиска среща със сътветните фактори в Столична община, на която да тропне по масата. А ако се наложи и да организира някакъв по- сериозен протест, на който да се изтупкаме с животинките на "Московска" и да си търсим правата. Не може само да ни щавят и после да се чудят как да ни наритат.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #9 -: Февруари 12, 2010, 12:25:04 pm »
Ами те май точно това целят - демонстрации на кучкарите, после на анти-кучкарите ... с една дума перфектната тактика "разделяй и насъсквай" за отвличане на вниманието от къде-къде по-важни проблеми. Цялата държава е в лайна, те за кучешките се сетили.

duchi

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #10 -: Февруари 12, 2010, 12:53:15 pm »
Тази простотия не е ли дискриминация? Не може ли да се пусне до ЕС една жалба?

hubavajena6

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 66
  • моето калпазанче
« Отговор #11 -: Февруари 12, 2010, 12:54:17 pm »
Бързам да споделя, внезапно  ме  връхлетя  налудничавата идея да се замъкна до изолатора в Сеславци
да спася една малка обречена душичка,да я изкъпя,обезпаразитя да я ваксинирам, да й направя паспорт.След което ще извикам две три телевизии и в красива кошничка ще връча официално "кучешки" подарък на госпо"д"жа даскалицата-да видим дали ще й стиска да ми откаже скромния но за сметка на това от сърце подарък!Ще й го връча с думите-Честито ви подарък-той е скромен но пък за сметка на това е от сърце-всъщност от има,няма 200000 хиляди  сърца!Пожелаваме ви много весели мигове и дълги години съвместен живот-грубо казано поне 15г. 1428Кученцето е ваксинирано и обезпаразитено,на вас оставяме задачата като един буден,съвестен гражданин на тази държава да се разходите до общината,да го регистрирате,а като порасте ако не ви се плаща данък и да го  кастрирате.Знаем че сте много натоварена с кметски дела затова сега в началото ще ви бъде малко трудничко да извеждате малката душичка в парка рано сутрин и в по късна доба вечер-но не се притеснявайте това е само времено положение-докато кмета на вашия район определи къде аджаба ще можете свободно да си разхождате кучето на воля без ограничения!Да ви е честит и добре дошъл най новия член на семейството! tost
Сори че звучи иронично ама наистина се замислям дали да не го направя? 1427
Като оставим настрана безсилието и недоволството си,наистина ще бъде хубаво ако "някой слънчев ден,когато слънцето пече и мухите хапят"и ние като останалите европейци да си имаме обособените места за разходка или така наречените-кучешки полянки,които  Хлебаров по горе спомена.Във Виена сециално са разположени почти винаги в близост до детски площадки,заградени и обезопасени са,имат си и вход който се затваря с цел -безопастност на кучетата.Много често ми се е случвало да виждам майки с детски колички които са и с куче,да оставят кучето да тича на воля на кучешката полянка заедно с другите кучовци а тя отива с дечицата в съседната детска лощадка-без да се страхува нито за кучето си нито за децата си!Да не споменавам и факта че до всяка врата има миниатюрна кутия закачена на място което е видно,а  самата кутийка е заредена с ролка  малки торбички за събиране и съответно изхвърляне на отпадъците които оставя след себе си домашния любимец!Много от площадките са снабдени със специално заградени пясъчници където кучовците спокйно могат да си свършат нуждите,без да ги е страх другите че ще настъпят ненадейно някоя прясно заредена бомбичка, отделно фирмите които почистват-един път в седмицата сменят пясъка и на три дена зареждат с торбички-(торбичките ги зареждат толко често щото и там има апаши дето си ги крадат  за други цели освен за кучешките акита 1432)!И там като тука си има собственици на кучета които не почистват след домашния си любимец-нямам предвид обособените градинки и полянки а местата където свободно си разхождат кучетата когато се стъмни-примерно предблоковото пространство-а там пред блоковете и залесените площи на всякъде има табелки-на които е изобразен джак ръсел териер и до него една купчинка акита се мъдрят като "виенер вурстчета" 1432-и пише-а вие почистихте ли след вашето куче?И от долу- за несъбиране на кучешки отпадъци при остановяване на нарушение собственика се глобява от общината-36евро глоба.Като на всякъде обаче и там си има черни овци които не спазват закона,но повечето са съвестни и се съобразяват с него,имат всички тези привилегии абсолютно безплатно и никой не ги принуждава кога и как да си разхождат кучетата!
Последно бих добавила-кога ще ги стигнем "Виенчаните"? 
« Последна редакция: Февруари 12, 2010, 13:10:47 pm от hubavajena6 »

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #12 -: Февруари 12, 2010, 13:07:45 pm »
Ха-ха-ха, това с подаръка за кметицата е добра идея. Дали да не пуснем фитила на "господарите на ефира" ?

hubavajena6

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 66
  • моето калпазанче
« Отговор #13 -: Февруари 12, 2010, 13:32:23 pm »
С две ръце съм за!!! :ns23:
Може и да се организираме  и да го направим-стига да има и желаещи,иначе  сама не знам дали ще хване "дикиш" 1427,лично аз реално погледнато за момента пряко не съм засегната от всичко това имам предвид ограниченията-живея твърде далече от всякакви паркове и детски градини-високо,високо в гората където-"Господ е високо а Царят е далеко"-разхождам си ги на воля когато си поискам в близкото необработваемо поле,но като ми се наложи да слезна към центъра с двете малки дяволчета,примерно на кучешкото училище и някой ми ти общинар се появи с двама полицаи и ми кажат вие тука нямате право да си разхождате кучетата-да не говорим че сте нарушили и -"ограничителния вечерен час"ще трябва да се глобяваме-и при условие че аз съм ди платила всичко каквото се сетиш отностно привилегията и желанието си да имам домашен любимец,те ще ми кажат че ще ме глобяват-ей богу вервайте ми иде ми с един полк - БТРи да ги срина със земята и община и кметство и народно събрание!Какво ли не направиха за да ни вгорчат живота,какви ли не данаци измислиха,каквили не правила ни поставиха-остана вече някой мъдър човечец от ония там на площад народно събрание 1-да измислят такса-въздух-че видиш ли кучето ми като "пръдне"на обществено място и замърсява въздуха с изпускането на вредни емисии 1432 Тюф да им се невиди и некадърниците малоумни-не всъщност те не са малоумни но се изказват неподготвени,първо трябваше да имат изготвен план и проект който да одобрен,да направят тези обособени места и тогава нямаше да им се налага да бращулевят тия глупости за времевия пояс в който да си разхождаме кучетата!

arizona

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #14 -: Февруари 12, 2010, 14:12:44 pm »
Ха-ха-ха, това с подаръка за кметицата е добра идея. Дали да не пуснем фитила на "господарите на ефира" ?
az sam za podaraka i vaobshte vsjakakva podkrepa mislja ce dosta sme pooobikolili vece pocti vsicki  ama takava glupost njama.I da popitame  kade otidoha hubavite snimki t,e ne snimkite a obeshtanijata i podrazkata na Seslavci ,zashto stoi zatvoren priuta v Gorni Bogorov!!!!!Kojto be trazestveno otkrit mionalata godina kade e tozi v Gorana banaja.Verno ce MIOnister predssedatelaj ot drugi "shturotii" deto se varshat v milata ni darzave ne vizda porednite bezumija s kucetata da imenno nasaskavaj edni sreshtu drugi zqa da im otvlecesh vnimanieto.I katopredlozenie Toni ti se v US saberete se i reshete  edna sreshta s kmeticata.Zshtoto si spomnjam predi 12 godini kato ziveeh na Krasno selo edni pak bezumni kmetski umnici beha reshili ce trajabva kucetata dase razhozdat dolu v kanala.I za podaraka saahto podkrepjam,Izvinjavam se za latinicata na vsicki no neshto kompa zajade anjama vreme i gospodari na efira i  hoshten trud i vsicki zalti presi a az shtese obadaja na MIglena Angelova i Rosi ako reshite