Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Избиване на бездомни кученца ???  (Прочетена 870 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nanininanini

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Избиване на бездомни кученца ???
« -: Февруари 16, 2010, 10:48:44 am »
Здравейте приятели.Прочетох изказване по Дарик на шефа на Екоравновесие Петър Петров че е взето решение  да се избиват кучета до 6 месеца за овладяване на популацията.Смятам че трябва да защитим малките бездомници.Нали уж е приет закон за защита на животните.А и дайте да организираме шествие пред общинат а заедно с животните ни срещу абсурдната забрана за извеждане между 6 и 18  часа.
« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 11:25:57 am от Hlebarov »

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
Re: Избиване на бездомни кученца ???
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2010, 11:31:56 am »
Тия са пълни бездарници и ненормалници - само с тази заповед нарушават Закона за защита на животните и Европейската конвенция за защита на животните, която е подписана и от България. Жална им майка, ако я приемат - Зелените в ЕС ще им скъсат задника.

Изобщо действа се по най-лесния начин. Почти се върнахме в соц. времената, няма да се учудя ако следващата им стъпка бъде мобилизиране на ловните дружинки за избиване на дворните кучета... А още по-следващата по същата логика може да бъде ликвидране на клошарите или пенсионерите. Така де "има куче/човек - има проблем, няма куче/човек - няма проблем".  :NONONO:

nanininanini

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2010, 11:39:23 am »
Нека да информираме чужди организации за защита на животните какво смята да прави държавната фирма Екоравновесие.Имате ли адреси?Да пуснем мейли.

animalprograms

• Новак
  • *
  • Публикации: 33
    • Българската инициатива за хуманно управление на домашните любимци
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2010, 22:46:16 pm »
Вълнението ти е разбираемо. Но емоциите могат единствено да ни мотивират, без да ни водят към изхода от този батак. И за да не блъскаш глава там, където аз блъсках преди 10 години, ще ти предложа малко по-обективна гледна точка.

По отношение на София темата "избиване или алтернативата - кастрация" е превърната в абсолютно манипулативна бутафория, защото тези два подхода не третират проблема. Просто ВСЯКА ГОДИНА местната двестахилядна популация от домашни любимци възпроизвежда по няколко десетки хиляди излишни кучета. Това подхранва ДЕБЕЛ търговски интерес. На първо време можем да започнем да избираме подходящи ключови думи и да търсим в Гугъл. Все пак мнозина от нас назнайват английски, а и аз вече преведох доста подобни публикации. Можем да започнем с ключови фрази като "Daniel Shonka", "Class B Dealers", "Pound Seizure" и т. н. Ето един директен линк:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1505740/Cheaper-than-mink-or-sable-fur-coats-made-from-dogs-that-were-skinned-alive.html

Колкото до международната защита на животните, там отдавна са наясно с тоталната трагедия у нас. Но те вероятно се и питат как нашите тъй наречени "НПО" все пропускат да посочат на властта кой точно е проблемът на тоталната популация от кучета; и какво точно трябва да бъде предприето за нейното хуманно управление.
« Последна редакция: Февруари 18, 2010, 13:36:47 pm от animalprograms »
Домашните любимци в България също заслужават човечно отношение. http://animalprograms.org

someone

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
« Отговор #4 -: Април 29, 2010, 15:52:37 pm »
Това, което ще напиша вероятно няма да се приеме добре от вас, но ще споделя мнението си.
Бездомните кучета трябва да се унищожат. Дали чрез инжекции, дали чрез отстрелване...просто не трябва да ги има. Знам, че кучетата не са виновни,че някой идиот ги е изхвърлил на улицата, но след като вече са се озовали там и са в конфликт с хората не трябва да си кривим душата ами трябва да вземем мерки. Сега много от вас ще ме нападнат и ще кажат, че кученцата са безобидни, и не вредят или пък някой ще даде пример с кучето Х, което храни пред блока и е най-миловидното създание. Реалността обаче е друга. Кучетата развъждат паразити, пренасят болести, търкалят се във всякакви нечистотии, сформират глутници, нападат хората.
И аз предпочитам да има механизъм по който да се отриват и подвеждат под отговорност хората, които изхвърлят кучетата, обаче на този етап това е невъзможно. Единствения начин е да премахнем бездомните кучета и да решим проблема поне временно.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #5 -: Април 30, 2010, 23:03:34 pm »
Така де. След бездомните кучета ще избием и ромите, турците, педерасите ... После пенсионерите. После всички несъгласни с официалната линия.

И докъде ще я докараме ???

someone

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Май 01, 2010, 09:53:51 am »
Не сравнявайте кучетата с хората. Това е някаква криворазбрана любов към животните. Дори ги поставяте над хората. Представете си вместо бездомните кучета пред блока ви да имаше група бездомници, които да се въргалят цял ден по земята, да спят във входа ви, да се събират на групи по улиците,да вият под прозореца ви посред нощ, да нападат жените и децата ви, да вървят след вас и да просят храна, да разнасят нечистотии и зарази... Кажете ми бихте ли били толкова либерални и състрадателни и към тях?
Факт е, че бездомните кучета са проблем, а когато има проблем той трябва да се реши. Ако знаете по-добър вариант за решаването му - кажете. Ако ги натъпчем в приюти ще ги убият там. Просто няма кой да ги осинови, защото всички сме супер суетни. Всичко трябва да ни е марково, включително и кучетата.
Във форума 100% има ловци. Нека те да кажат какво се случва с бездомните кучета и овчарските без спънки, когато ги срещнат в гората или полето. ЗАДЪЛЖЕНИЕ(по закон) на ловеца е да ги убие, защото преследват и безпокоят дивеча. Убиваме кучетата, за да осигурим спокойствие и сигурност за заека в полето, а когато го искаме за децата си сме изроди и варвари...аз това не го разбирам.
Споделете вашия вариант за решаване на проблема.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #7 -: Май 01, 2010, 19:10:59 pm »
Моят вариант е, че почваш да дразниш много хора тук.  :NONONO: Много скоро може да се наложи да си потърсиш друго място за изява.

someone

• Новак
  • *
« Отговор #8 -: Май 01, 2010, 20:03:15 pm »
Хах...с какво пък заслужих това отношение?
Не съм обидил или нападал никой. С какво съм раздразнил хората? Та аз имам 5-6 поста...
Хлебаров, прати ми поне едно ЛС и кажи какво ми е прегрешението.  Ако в този форум е престъпление да имаш собствено мнение - ОК, не ме банвай, аз сам ще спра да пиша.