Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Въпроси за обучението ???  (Прочетена 12473 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Talismani

• Специалист
  • Публикации: 218
  • Talisman de la Fortuna Kennel
    • Kennel Talisman de la Fortuna
Въпроси за обучението ???
« Отговор #30 -: Март 02, 2007, 19:49:40 pm »
Здравейте,незнам дали тук е мястото за въпроса ми,но........... Мойта палавница скоро ще стане на 6мес. от малка я научих на седни,легни,на място,дай лапа,но незнам защо колкото повече пораства толкова повече не слуша и не испълнява.Когато я карам да легне започва да скача,лае и да се заиграва,все по рядко ми испълнява командите.Наказание,в какво се състой то?Моля ви дайте ми съвет какво да правя и как да възпитам кучинка  :KSS-pet:   :rolleyes:

Apso

• Специалист
  • Публикации: 220
    • http://apso.boom.ru/bg.html
« Отговор #31 -: Март 02, 2007, 20:14:46 pm »
Цитат
Здравейте,незнам дали тук е мястото за въпроса ми,но........... Мойта палавница скоро ще стане на 6мес. от малка я научих на седни,легни,на място,дай лапа,но незнам защо колкото повече пораства толкова повече не слуша и не испълнява.Когато я карам да легне започва да скача,лае и да се заиграва,все по рядко ми испълнява командите.Наказание,в какво се състой то?Моля ви дайте ми съвет какво да правя и как да възпитам кучинка  :KSS-pet:   :rolleyes:
Значи кога тя исполни дай на нея това кое тя иска - в твоят случай игра. Ако не исполнява -игнорираш нея.
ФРИСТАЙЛ- ТАНЦИ С КУЧЕ! информация са тук
Видео ТАНЦ С КУЧЕ!   Фристайл!!!!!!
Никога не е твърде късно, за да станеш онова, което си можел да бъдеш.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
« Отговор #32 -: Март 02, 2007, 22:48:34 pm »
Kara, влез в сайта www.dogbg.com, изгледай всички филмчета за обучение на кучето и ако после пак имаш въпроси - дай ги тук  :D  

Talismani

• Специалист
« Отговор #33 -: Март 02, 2007, 22:57:52 pm »
Ще го направя,благодаря  

Talismani

• Специалист
« Отговор #34 -: Март 02, 2007, 23:07:27 pm »
Но все пак ако някой има съвет................

suzanka

• Модератор
  • Публикации: 763
  • Betty
    • Сайтът на Бети
« Отговор #35 -: Март 03, 2007, 07:43:57 am »
A давате ли наградки за добро изпълнение? Ако знае, че след като изпълни ще има нещо вкусно, ще има по-голямо желание да изпълнява.
Друго, може след разходка, когато вече е по-спокойна. Тогава няма да има чак такова желание да скача.
Трето...ами ако не стане с това - корекции.  

Talismani

• Специалист
« Отговор #36 -: Март 03, 2007, 20:57:29 pm »
Извини ме за вероятно глупавия въпрос,но в какво се състой корекцията  :KSS-plias:  

suzanka

• Модератор
  • Публикации: 763
  • Betty
    • Сайтът на Бети
« Отговор #37 -: Март 04, 2007, 12:05:48 pm »
Цитат
Извини ме за вероятно глупавия въпрос,но в какво се състой корекцията  :KSS-plias:
За корекция се счита всяко нещо, което кара кучето да спре да върши някакво действие или поне да намали честотата му. Може да бъде дръпване на повода, пръскане с вода, пляскане с ръце и т.н.
Вида на корекцията зависи от темперамента на кучето и от действието. Не може по един и същ начин да се коригира куче, което лае по котка, примерно и куче, което иска да се качи на леглото.
Надявам се, че вече е ясно  ;) А въпросът изобщо не е глупав, винаги е по-добре да се пита.  KSS-thumbup  

Talismani

• Специалист
« Отговор #38 -: Март 04, 2007, 17:11:56 pm »
Много благодаря  :D  

Niki & Zhana

• Специалист
  • Публикации: 167
« Отговор #39 -: Март 05, 2007, 15:53:35 pm »
Цитат
а,но незнам защо колкото повече пораства толкова повече не слуша и не испълнява.
По принцип не трябва да се забравя, че и кучетата, както и тийнейджърите минават през пубертет и в тази възраст стават по-неупраляеми. Важно е да не и се дава възможност да не изпълнява командите. Добре е да се редуват различни команди и игра, за да не и доскучава-все пак тя е още дете. Важно е и да разберете какви са важните позитивни стимули за нея-за някои е храна, за други игра, за трети галене. Пробвайте различни варианти и вижте какво работи.

dimi_

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
« Отговор #40 -: Март 06, 2007, 16:42:48 pm »
Здравейте,
Имам 3 месечен американски кокер:) голям палавник ! Научих го да сяда, да идва, да носи, но сега когато започнаха разходките имаме два много големи проблема. Единият е, че ходи при всички хора да се гали, а това е опасно, как да го коригирам?
Другият проблем е, че се опитва да бяга. Дори го набих малко единия път, но това май влоши ситуацията.
Много е лаком и го примамвам с храна, но това малко ме притеснява, че не изпълнява, защото трябва, а защотото получава награда.
Дайте ми насоки, моля, какво да го правя:)
« Последна редакция: Март 06, 2007, 16:43:32 pm от dimi_ »

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
« Отговор #41 -: Март 06, 2007, 16:54:52 pm »
Цитат
Здравейте,
Имам 3 месечен американски кокер:) голям палавник ! Научих го да сяда, да идва, да носи....

Tи си истински герой - на 3 мес. и вече си успял да го научиш толкова неща!  :KSS-clap:
Не ме разбирай погрешно, ама за куче с такава емоционалност и енергия си е направо постижение...  ;)  :D
Прочети тук за опитите на други опитни съфорумници (ловци при това  :rolleyes:  ) да обучават кокери: http://www.dogbg.com/forum/index.php?showtopic=13&st=15  :lol:   :lol:  :lol:  
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

dimi_

• Новак
  • *
« Отговор #42 -: Март 06, 2007, 21:24:05 pm »
хаха, тези луди кокери:)
Благодаря:) Ние със съпруга ми се занимаваме с Бари от малък.
За една вечер го научихме да се води с повод и всичко благодарение на безграничната му лакомия.
Но малко ме притеснява това, че той изпълнява само защото знае, че ще има награда.
Как е с вашите кутрета?
« Последна редакция: Март 06, 2007, 21:24:26 pm от dimi_ »

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
« Отговор #43 -: Март 06, 2007, 22:03:40 pm »
А бе, хора - четете темите назад. И идете във видеотеката да видите отново и отново видео-курса на д-р Дънбар, там има отговор на всичките ви въпроси.

dimi_

• Новак
  • *
« Отговор #44 -: Март 07, 2007, 16:22:35 pm »
Изгледала съм няколко пъти филмчетата и прочетох чудесните преводи на suzanka, но едно е като четеш, съвсем различно е на практика, когато трябва да се съобразиш и с емоционалността на кучето.
Но борбата продължава:)
« Последна редакция: Март 07, 2007, 16:23:19 pm от dimi_ »