Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Въпроси за обучението ???  (Прочетена 12482 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Apso

• Специалист
  • Публикации: 220
    • http://apso.boom.ru/bg.html
Въпроси за обучението ???
« Отговор #45 -: Март 07, 2007, 20:09:27 pm »
Цитат
хаха, тези луди кокери:)
Благодаря:) Ние със съпруга ми се занимаваме с Бари от малък.
За една вечер го научихме да се води с повод и всичко благодарение на безграничната му лакомия.
Но малко ме притеснява това, че той изпълнява само защото знае, че ще има награда.
Как е с вашите кутрета?
куче не е човек, но има и общи черти с нас. Отговори честно, ти ще правиш ли нещо ако не получаваш за това нещо в замяна? Пари за работа, някоя благодарность за услуга... Можеби и направиш, един-два пъти, след това... ;)  
ФРИСТАЙЛ- ТАНЦИ С КУЧЕ! информация са тук
Видео ТАНЦ С КУЧЕ!   Фристайл!!!!!!
Никога не е твърде късно, за да станеш онова, което си можел да бъдеш.

dimi_

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
« Отговор #46 -: Март 08, 2007, 09:54:24 am »
Цитат
Отговори честно, ти ще правиш ли нещо ако не получаваш за това нещо в замяна? Пари за работа, някоя благодарность за услуга... Можеби и направиш, един-два пъти, след това... ;)
мда, много си прав:) а моето куче, даже изпълнява повече от мен :KSS-pet:  

Talismani

• Специалист
  • Публикации: 218
  • Talisman de la Fortuna Kennel
    • Kennel Talisman de la Fortuna
« Отговор #47 -: Март 15, 2007, 23:11:51 pm »
тези филмчета ми бяха много полезни,препоръчвам ги на всички с малки кученца  KSS-thumbup  :KSS-clap:  :KSS-clap:  :KSS-clap:  

Gi4

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 75
Re: Въпроси за обучението ???
« Отговор #48 -: Септември 18, 2007, 11:21:35 am »
Имам въпрос към всички които се занимават с обучение на кучета. Моят Кори не пропуска нищо което става ( и нестава) за ядене навън. Яде всякакви боклуци. За сега няма проблем а и го обезпаразитявам вътрешно редовно но не се знае кога ще налапа нещо отровно. Това много ме дразни и искам да го науча да не го прави. Дадоха ми съвет (непрофесионалисти) да разхвърлям подлютени лакомства по полянката и в гората но исках първо да се консултирам с вас а и с останалите собственици на кучета да споделите вашия опит по проблема. Много се надявам да ми съдействате защото това ми е голям проблем и много ме притеснява. За тези които не знаят Кори е 8м бийгъл.

trenertg

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 84
    • http://www.trenertg.dir.bg
« Отговор #49 -: Декември 08, 2007, 09:59:03 am »
здравей , води го на дълъг повод кученце  и схемата ,която прилагам при мойте е следната и  работи .
намира си някакъв  буклук   :doggy:  викаш го при теб и  разменяте   това което има кучо в устата за нещо  вкусно или за играчка .  по- важно е  да изградите  правилен контакт и доверие първо  а след това  всичко останало

Gi4

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #50 -: Декември 19, 2007, 23:55:58 pm »
Благодаря на trenertg, но ми се иска повече информация по темата. Публикувах въпроса си и в темата Бийгъл и там не получих никаква информация. Според мен е важно да обсъдим този проблем!!! Мисля че много собственици на кучета се сблъскват с него!!!

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
« Отговор #51 -: Ноември 27, 2008, 22:35:09 pm »
Нещо ново - вижте ТУК  :hunter:

mimi_i_kaira

• Специалист
  • Публикации: 128
  • I Love My Dog!! < 333
« Отговор #52 -: Февруари 06, 2010, 14:43:29 pm »
Как да я науча да дава лапа ?
- Не копирайте, ако обичате!!! :}}

Hurs and Alex

• Новак
  • *
  • Публикации: 40
« Отговор #53 -: Февруари 06, 2010, 22:00:24 pm »
Сега ще ти кажа ние как се научихме. Вземам някаква наградка, показвам я на кучето, казвам "дай лапа" и му вземам лапата с ръка. След 2-3 пъти така сами започват да дават лапа и като го направи давам наградката. При нас и двете кучета за 10 мин се научиха. После ги научих и другата да дават и сега ги редуват -  "дай лапа"-дава едната, "дай другата лапа"-дава другата. Хърс само като види наградка и започва да дава ту едната, ту другата :biggrin: След известно време и без наградка го правят всеки път.
Направих едно кратко клипче да видиш.
http://vbox7.com/play:b786d46a
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 22:19:41 pm от Hurs and Alex »

mimi_i_kaira

• Специалист
  • I Love My Dog!! < 333
« Отговор #54 -: Февруари 14, 2010, 00:30:17 am »
Ние така се учим, но никога не дава лапа... :doh:

mimi_i_kaira

• Специалист
  • I Love My Dog!! < 333
« Отговор #55 -: Юни 20, 2010, 00:28:44 am »
Научихмесе да даваме по-друг начин! Завързвам я и и казвам "Кайра ела тук!",и тя се изправя на задни крака и аз си подавам ръцете към лапите и така...