Здравейте ! Много се надявам тук да намеря подходящият съвет и подкрепа. Имаме у дома мъжки красавец - на 9 май става на 4 г. Гледаме го от 2 - килограмов, сега е 30 кг. Преди 4 г. синът ми си го купи с уговорката да се грижи за него и финансово и физически, а преди 3 месеца се изнесе от дома и остави кучето на грижите на сестра си и на мен - майка му. Доста ни е трудно с него, две жени - много е буен, той не ходи, а тегли неимоверно и ни влачи, игрив и ужасно силен, едва го удържаме, а е и поразглезен не ни слуша много. Ужасно човеколюбив - мре някой да му обръща внимание, да се занимава с него - игри, дърпане, галене.За жалост дъщеря ми няма много желание да се занимава с него - прави му разходки едва по 10 мин., аз нямам време и финансово се затруднявам. Много го обичам, отгледан е с любов, като мое трето дете, но смятам че така се мъчи - кратки разходки, не си изразходва безумната енергия, дълго стои сам и когато се прибереме у дома винаги е "минирал" - пишкал и акал където си искал. Честно казано вече не се издържа - по един час чистя и дезинфекцирам всеки ден. Има достъп навсякъде не го ограничаваме. Много мислих да му потърся други стопани - които да имат време, желание и възможности да се грижат добре за него и да го обичат. Не посмях да пусна обява в интернет, че го подаряваме - страхувам се от недобросъвестни хора да не го пускат да се бие. Смятате ли, че би свикнал да живее с други хора, без да ги застрашава слад като вече е почти на 4 г. ? Много съм объркана и притеснена - зная, че трудно би се съгласил някой да вземе точно такава порода и то на такава възраст, а си е и голяма отговорност. Но ние у дома вече се изпокарахме съвсем , атмосферата е напрегната. Благодаря !