Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: С молба за момощ и съвет  (Прочетена 548 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sdk

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
С молба за момощ и съвет
« -: Март 18, 2010, 17:32:32 pm »
Здравейте ! Много се надявам тук да намеря подходящият съвет и подкрепа. Имаме у дома  мъжки красавец - на 9 май става на 4 г. Гледаме го от 2 - килограмов, сега е 30 кг. Преди 4 г. синът ми си го купи с уговорката да се грижи за него и финансово и физически, а преди 3 месеца се изнесе от дома и остави кучето на грижите на сестра си и на мен -  майка му. Доста ни е трудно с него, две жени - много е буен, той не ходи, а тегли неимоверно и ни влачи, игрив и ужасно силен, едва го удържаме, а е и поразглезен не ни слуша много. Ужасно човеколюбив - мре някой да му обръща внимание, да се занимава с него - игри, дърпане, галене.За жалост дъщеря ми няма много желание да се занимава с него - прави му разходки едва по 10 мин., аз нямам време и финансово се затруднявам. Много го обичам, отгледан е с любов, като мое трето дете, но смятам че така се мъчи - кратки разходки, не си изразходва безумната енергия, дълго стои сам и когато се прибереме у дома винаги е "минирал" - пишкал и акал където си искал. Честно казано вече не се издържа - по един час чистя и дезинфекцирам всеки ден. Има достъп навсякъде не го ограничаваме. Много мислих да му потърся други стопани - които да имат време, желание и възможности да се грижат добре за него и да го обичат. Не посмях да пусна обява в интернет, че го подаряваме - страхувам се от недобросъвестни хора да не го пускат да се бие. Смятате ли, че би свикнал да живее с други хора, без да ги застрашава слад като вече е почти на 4 г. ? Много съм объркана и притеснена - зная, че трудно би се съгласил някой да вземе точно такава порода и то на такава възраст, а си е и голяма отговорност. Но ние у дома вече се изпокарахме съвсем , атмосферата е напрегната. Благодаря !
« Последна редакция: Март 19, 2010, 09:54:10 am от ATINA FOR ANGEL`S STAFF »

ATINA FOR ANGEL`S STAFF

• Експерт
  • Публикации: 399
    • http://www.angelsstaff.com
Re: С молба за момощ и съвет
« Отговор #1 -: Март 19, 2010, 09:17:59 am »
Здравейте ,
Преди да ви отговоря на въпроса , моля да ни кажете това куче дали има родословие за АСТ ?
Ако има моля да го качите тук във форума или изпратите на ел .поща . Ако кучето няма родословие , ще помоля админа да премести темата в общия раздел , като се коригира определението за породата .
« Последна редакция: Март 19, 2010, 10:03:34 am от ATINA FOR ANGEL`S STAFF »

Сбогом мои бебета!!!Мъката ми е безумна!!!

sdk

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #2 -: Март 19, 2010, 09:31:55 am »
Извинете ме, но съм нова тук - вчера се регистрирах. Кучето не е взето от развъдник и за съжаление нямам родословие за него, но е великолепен - Арес. Какво ме съветвате да направя, къде да изпратя e-mail ?
« Последна редакция: Март 19, 2010, 10:03:47 am от ATINA FOR ANGEL`S STAFF »

ATINA FOR ANGEL`S STAFF

• Експерт
  • Публикации: 399
    • http://www.angelsstaff.com
« Отговор #3 -: Март 19, 2010, 10:01:14 am »
  По строга ръка , защото явно е много разглезен и въобще не ви слуша . Малко повече време за разходки. Хигиените навици се възприемат и създават в по-ранна възраст. Отклонения са допустими при неразположение на кучето .
Не можем да ви съдействаме при намирането на нов и подходящ собственик . Ако му намерите нов собственик не му го давайте / не му определяайте порода , тъй като това не би било коректно / като куче от породата АСТ .

Моля Админа да премести темата в общия раздел.

Сбогом мои бебета!!!Мъката ми е безумна!!!