Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Помооощ  (Прочетена 716 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

katrin

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Помооощ
« -: Май 19, 2010, 18:33:03 pm »
Много ще съм благодарна,ако някой ми помогне.Преди около 1 седмица си взех бигъл,мъжки(ако това има значение) на 2месеца и малко.Ясно ми беше,че ще чистя хигиенниете му отпадъци като луда,и че няма да е супер послушно,защото е много малко.Е-примирих се,той се изхожда където му падне и аз чистя ли чистя.Но тва се пак са неогви физически нужди,не му се сърдя,нито му се карам като го направи,опитвам се да го науча да ходи на балкона,давам му награда като се изпишка там ит.н.Както и да е-проблема е друг-той постоянно иска да дъвче нещо,и лошото е че освен играчките си(и обувките разбира се), аз съм му острилката за зъби!! :ssaadd: Не че ме хапе постоянно и със злоба,но като си играе ме хапе ,и то понякога мн лошо-вчера даже ми пусна малко кръв на гърба!!! :upset: Побеснях и излязох от стаята,понеже имах чувствотто че ще го пребия!До сега не съм го удряла нито веднъж,защото съм против този метод,за някои неща разбира като му казвам "не" но това с хапането ме побурква,не искам да стане агресивен и да ме е страх да го пипна,но не искам и да го бия и него да го е страх от мене.Другия и проблем е ,че само да изляза от стаята и почва да вие,не заспива ако не е в мен(или поне креватчето му да е в краката ми) и аз не мога да си позволя нищо друго освен да се занимавам с него! unknw Много моля някой да ми каже какво да правя,има ли надежда с този начин на възпитание,или трябва от време на време да го пошляпвам с вестника..? Никак не искам,дори нз дали ще мога да го ударя,но все пак искам тои да се съобразява с мен,не само аз с него.Предварително благодаря на тези които ще се отзоват  :blagodaria:

mimi_i_kaira

• Специалист
  • Публикации: 128
  • I Love My Dog!! < 333
Re: Помооощ
« Отговор #1 -: Май 19, 2010, 21:54:49 pm »
За хигиената-Натриваш му носа и с вестник или списание леко го удряш по-добето...
За хапането-(него го сърби венеца и затова те хапе,иска да се чеше)Взимаш пръчка и я му даваш да я дъвче..
За спането-Трябва за тича мнооогоо за да се преумори и да заспи... :doggy:
За спането при теб-Не му е зор.Нека спи.
За виенето-Ако завие, веднага отиваш при него и му се караш.(няма да виеш, ти лошо куче, непуслушно)
- Не копирайте, ако обичате!!! :}}

katrin

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Май 20, 2010, 00:06:35 am »
благодаря все пак ,но няма да бия кучето си за това,че е освободило физическите си нужди,и да му трия носа в собствената му пикня!едва ли на някой би му било приятно...Все пак аз не искам да спре да пишка и да ака,а да го прави точно на определено място,и не виждам как това ще стане по този начин...Извинявам се ако прозвучах грубо,но във въпроса си питам за метод без бой,било то леко или силно...Може да не съм права,и това да не е начин,но предпочитам да ми отнеме повече време,отколкото кучето ми да изпитва стрха от мен и от това да се изходи.Никога не съм възприемала това с натриването на муцунката,дори да върши работа unknw

mimi_i_kaira

• Специалист
  • I Love My Dog!! < 333
« Отговор #3 -: Май 20, 2010, 10:20:41 am »
ТОГАВА НЕКА ТИ ПИКАЕ И АКА НАВСЯКЪДЕ.НАЛИ ЗНАЕШ,ЧЕ КАТО СЕ ИЗАГА И МИРИШЕ, Е ТАКА И НА НЕГО ЩЕ МУ МИРИШЕ.ДРУГИЯТ НАЧИН Е ДА СИ КУПИШ КЛЕТКА ЗА 128 лв.(ТАМ НЯКЪДЕ) И ДА СИ МУ ПУСТЯЛА ВЕСТНИК И ТО ЩЕ СВИКНЕ ДА ПИКА И АКА НА НЕГО, И ТАКА ЩЕ ГО ЗАВЕДЕШ НА БАЛКОНА. (НЕ ВЕДНАГА!!!)

katrin

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Май 20, 2010, 11:19:55 am »
ти най ми се ядоса,а?Не съм искала да прозвучи така...това си е твоя начин и аз го приеамам,дори съм абсолютно съгласна,че е много по-ефикасен,ако не и най-ефикасния.Но не мисли че съм толкова невежа,това не е първото ми куче,имала съм още 5/6 кучета от всякакви породи-от болонка,през далматинец,та до доберман.Първото за мен при това куче е,че освен далматинеца,то е единственото куче което лично аз обучавам и отглеждам самостоятелно.За жалост с далматинеца нямах възможността да довърша започнатото,понеже маика ми забременя и искаше да го продадем,така че се разделих с него преди да успея да го възпитам напълно.Гледала съм как възпитават всичките ми кучета по този начин,и може би от там идва проблема,че съм била значително малка,и съм намирала тези метдо за жестоки и нечовечни заради децката ми псика.Дори съм плакал при удар с вестник в/у някое от кучетата.Може и да не съм права за теб,но за себе си съм.Все пак ако кучето е най-добрия приятел на човека,то човека трябва да е такъв към него.Изцяло против съм това да оставиш кучето да прави каквото си иска,и то да е началника.Но все пак то е живо същество със своите си желания,характер,удоволствия и тн,и не виждам причина да променям тези неща в него,освен ако са не приятни (като акането и пишкането в къщи) или опасни за околните.Мисля,че с доброта,търпение и разбиране на животното се постига много повече от колкото с вестника и изолирането.Не искам кучето ми да ме слуша,заради страх от вестника,а защото иска да ми носи радост от действията си,защото аз му отвръщам със същото,и вярвам и ЗНАМ че кучетата са достатъчно интелигентни същества за да се постигне този ефект.Ако не съм права,защо тогава далматинеца,който се смята за една от най-глупавите породи,за крактоко време от 4 месеца през което беше при мен,с търпение и НЕнасилствено обучение,слушаше единствено мен,при положение че другите прилага широко разпространения метод с вестника и наказанията.Той показваше разбиране и послушание единствено към мен,а другите не само не слушаше,ами пренебрегваше.Както и да е,не искам подобно отношение към кучето ми и това е,но искрено разбирам тези които нямат търпение и подхождат друго яче.

mimi_i_kaira

• Специалист
  • I Love My Dog!! < 333
« Отговор #5 -: Май 20, 2010, 11:30:25 am »
 :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:

katrin

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Май 20, 2010, 12:01:01 pm »
нямам представа какво значи отговора ти  1427 но искрено се надявам да си ме разбрала каво се опитва да каже вече,4естно казано,изморения ми от игри и повтаряне на думичката "не",мозък  1432 от така търпеливото ми държание към кучето скоро мога да премина към много по среиозни от твоите мерки -  :hunter:
тогав аще ти кажа,за да можеш да ме нахраниш и да ми се посмееш  :biggrin:

mimi_i_kaira

• Специалист
  • I Love My Dog!! < 333
« Отговор #7 -: Юни 20, 2010, 00:31:47 am »
Копи клетка и му сложи вестник,ще се научи да пика не него и после само и на вън! 1428