Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Масови проверки на собствениците на кучета  (Прочетена 1315 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4867
Масови проверки на собствениците на кучета 03.08.2010, 15:42 (обновена 03.08.2010, 16:17)
news.bg

В деня, в който беше съобщено за поредния инцидент с нахапано от куче дете, столична община започна проверка на собствениците на домашни любимци.

Тя ще има за цел да провери дали се спазва наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на  животните.

От собствениците на домашни любимци ще бъдат изисквани основните документи - ветеринарномедицински паспорт и микрочип, съдържащ идентификационни код на животното.

Собствениците ще бъдат проверявани също така дали разхождат домашните си любимци на определените за това места и дали почистват след дефекация.
На нарушителите ще бъдат налагани санкции по Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни любимци на територията на СО.

Проверките ще бъдат извършвани в ранните сутрешни часове и след 17,00 часа, когато най-често се разхождат домашните любимци.

В проверяващия екип освен инспектори от Столичен инспекторат ще присъстват представители на дирекция „Екология" на Столичната община, на районната администрация, на „Екоравновесие", Районна ветеринарномедицинска служба и на СДВР.
Екипът ще извърши проверка в Борисовата градина.

СДВР приключиха с борбата с престъпността, та се заеха с кучетата. А някой да е виждал инспектор с четец за чип ? Щото аз за такова чудо нито съм чувал, нито пък съм виждал.

Бо1

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
Re:Масови проверки на собствениците на кучета
« Отговор #1 -: Август 07, 2010, 15:25:58 pm »
Живея в Лом ... Имам петгодишна азиатка ... Искам да ви питам - при разходки носите ли винаги със себе си имунизационния паспорт на кучето си ?? !! ... Защото ние се разхождаме извън града , но докато стигнем до поляните , минаваме през целия град ... А когато се гоним и борим на поляната , паспортът лесно се губи ...

За почистване след кучето - да  , но все още не съм решил въпроса при по-рядка консистенция ... Чел съм , че в Европа продават спрейчета с течен азот или амоняк , който , напръскан върху "фецито" , бързо го замразява и втвърдява и е лесно да се вземе ... не знам у нас да има такова нещо ... И друго , в Лом ми се е случвало да нося в ръка ... около 150-200 метра (до първото кошче) ... Така че - кошчетата - малко по-нагъсто ... , за да не мажем ... по лицата на отговарящите за тях !!

А иначе - не им придиряйте много - нали трябва нещо да вършат и (преди всичко) - да отчитат :dance3:  :clap: !!

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #2 -: Август 08, 2010, 19:32:22 pm »
А вие вашата здравна книжка носите ли си я винаги с вас ? Щото аз нямам този навик, камо ли пък за кучето.

Между другото, днес говорих с приятел адвокат - според него всички тези разпоредби са антиконституционни и още по-лошо - нарушават едно от основните човешки права - правото на свободно придвижване. Така че, ако някой бъде санкциониран може и до Страсбург да стигне и тогава жална им майка на "творците" на подобни недомислия.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #3 -: Август 26, 2010, 10:13:29 am »
http://www.19min.bg/news/8/30739.html

Глобяват неизрядните кучкари
Видян 27 пъти | Коментари 0
Гласували 0 

Общо 146 собственици на домашни кучета са проверени този месец в периода 3 - 24 август от специалните междуведомствени комисии, сформирани за целта, съобщиха от Столичната община. Обект на инспекторските проверки са били - наличието на ветеринарномедицински паспорт на кучето, регистрация при ветеринарен лекар, както и има ли намордник домашният любимец.
При проверките значителна част от собствениците на домашните любимци представили необходимите документи, допълват още от общината. Голям процент от стопаните на кучета обаче не били запознати с местата за разхождането им, определени от кмета на района.
Припомняме, че специалните алеи са обявени на интернет страницата на общината. През април при проверки бяха глобени 150 стопани на кучета. При първо нарушение наредбата предвижда глоба от 20 лв, а при повторни до 200 лв. Според текстовете в нея е забранено разхождането на любимците в детски градини и училища, здравни заведения, на детски площадки и в градските паркове за времето от 9.00 до 18.00 ч., като тази забрана не важи за специално определените места.
В резултат на инспекциите сега са съставени общо 26 констативни протокола, 2 акта, наложени са 2 глоби с фиш в размер на 40 лв., отчитат от общината.

Бо1

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Август 26, 2010, 13:40:58 pm »
Нека си припомним едно участие отпреди десетина години на баща и син Слабакови в едно ток шоу ... Предупредени в ефир да не употребяват нецензурирани думи / фрази , на въпроса за едно тяхно пожелание към управляващите , те предложиха единият да започне , а другият да довърши пожеланието ... Та Петър Слабаков каза "Вашата... " , а Андрей допълни "... ма..ка !!"

А иначе - сега очаквам да започнат да ни глобяват за плюене по улиците , за носене на багаж , по-голям от 1200 гр ... и т. н. , и т. н. ... Раздутата администрация трябва да получава заплати , при това  добри заплати , а както е тръгнало - най вероятно ще се провали опитът за някакво сериозно съкращаване на щатовете там ... Така че - да се стягаме  :rtfm: !!

Бо1

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Август 26, 2010, 13:46:15 pm »
Искам да питам всички тук - мога ли някъде (извън собствения си двор )  да пускам кучето си да се "разтичва" без повод и нашийник , или навсякъде в РБ това е наказуемо нарушение на законите ??

Говоря по принцип за цяла България !!

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #6 -: Август 26, 2010, 14:04:24 pm »
Може, на стадион "Васил Левски" ако платиш наема му за няколко часа ...

fireogi

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 81
« Отговор #7 -: Август 26, 2010, 14:36:19 pm »
Къде можем да видим по-точно списък с кучешки алеи, поляни и прочее, защото аз ето тук: http://www.serdika.com/index.php не намирам...
Някой ако знае въпросните места за Банишора ще съм благодарна да ги сподели!  :doggywalk:

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #8 -: Август 31, 2010, 06:38:23 am »
Твърдо вървим по стъпките на аятоласите в Иран:

В Иран издадоха фетва срещу домашните животни
29.08.2010, 02:46 (обновена 29.08.2010, 04:08)
news.bg

Министерството на културата и ислямската ориентация на Иран издаде фетва, забраняваща рекламата на зоомагазини, домашни любимци, храна и други принадлежности за тях с мотива, че "любовта към котките и кучетата може да има дяволски последици".
Това съобщава МИГнюз.
Фетвата е издадена от 86-годишния велик аятоллах Насер Макарем Ширази, привърженик на твърдата линия в мюсюлманската традиция.
В исляма кучето се счита за "нечисто" животно, но въпреки това в последните години все повече богати иранци, противници на режима, отглеждат четириноги любимци.
Аятоллахът осъжда желанието на иранците "сляпо да имитират западните привички". В миналото той е издавал фетви, забраняващи на жените да пушат на обществени места и да посещават футболни мачове
« Последна редакция: Август 31, 2010, 06:40:12 am от Hlebarov »

duchi

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #9 -: Август 31, 2010, 09:04:36 am »
 :biggrin: Явно аятоллаха е засрамен содомит :DDDD. В БГ действителността е съвършенно различна. Според мен корена на цялото това безумие, за което, между другото няма административен ресурс да бъде осъществено, е в българо-селската максима - "на животното мястото му е вързано на двора". Вече от тук можем да гадаем на кои видни селяни им е хрумнало да поощрят софийското население да си държи кучетата вързани в панелките и да ги храни с какалашки (любима селска действителност).

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #10 -: Август 31, 2010, 12:33:45 pm »
Става дума за София ! Или искаш да ме убедиш, че общината ни е пълна със селяни ?

duchi

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #11 -: Септември 01, 2010, 09:16:37 am »
Абсолютно! Според мен трето и повече поколение софиянци са по-малко от половината, а да не говорим за коренните софиянци. На всички останали или родителите им са от прованса или те самите са наскоро придошли. Разбира се, не всички могат да се сложат под един знаменател, но според мен масата от придошлите и първо поколение родени в софия не одобряват да се гледат животни вкъщи, а особенно кучета, които на село са си дворни животни. Йорданка Фандъкова, всъщност е самоковлийка. Не съм наясно откога е в София.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #12 -: Септември 01, 2010, 09:52:28 am »
От скоро. И й личи.
За такива майка ми казваше "първо поколение в обувки".

Бо1

• Новак
  • *
« Отговор #13 -: Септември 02, 2010, 17:55:49 pm »
Ето ломският отговор на аятолаха - куче с тюбетейка :

Бо1

• Новак
  • *