Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: В помощ на г-жа Фандъкова  (Прочетена 3950 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
В помощ на г-жа Фандъкова
« -: Октомври 07, 2010, 21:56:31 pm »
Покрай Euro Dog Show 2010 в Словения попътувахме малко по Европа. С кучето.

Първо бяхме в Словения. Едан невероятно красива, изключително чиста и подредена държавица, с множество културни и исторически забележителности. Като например този замък в столицата Любляна.

Свикнали с порядките в родната ни майковина и наплашени от последните мерки и разпоредби на софийските общинари бая се чудехме дали ще ни пуснат с кучето вътре. Дали ?

На входа на замъка имаше някакви табелки със забрани и пояснения какво е разрешено и какво не вътре

Яяяя, май пускат с куче, стига да е на каишка. Ама нещо не ни се вярваше...

За да няма никакви съмнения вътре имаше втора табелка

Няма грешка - пускат !

(очаквайте продължението ...)
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 21:59:45 pm от Hlebarov »

Hlebarov

• Администратор
Re:В помощ на г-жа Фандъкова
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2010, 09:31:47 am »
Така беше в Словения. След това решихме да се поразходим до Австрия. Един от най-известните туристически обекти там е градът на Моцарт - Залцбург. В центъра на стария град се извисява този замък:

Тук май може и да стане по-сложно с кучето. Да видим.

Плащаме си билета за вход, никой нищо не казва за кучето, даже питат каква порода е, от къде сме и т,н,

В замъка е приятно, тревичката е добре подържана и удобна за полягване

На влизане в замъка минахме покрай една бирария, пред която туристите кротко пийваха биричка. На връщане отново минаваме оттам и за огромно изумление точно до вратат виждаме поставена лъскава метална кучешка купа, пълна с прясна вода. Хората са ни видели и са се погрижили.  :clap: Направо не вярвам на очите си, но Дори не се замисля и приема това като нещо съвсем нормално и естествено,

Започвам да си мисля, колко са прави онези, които твърдят, че за развитостта на едно общество може да се съди по отношението към децата, инвалидите, старите хора и животните.

очаквайте и следващото продължение - има и още снимки ...

Елен

• Експерт
  • Публикации: 303
    • http://brt.hit.bg
« Отговор #2 -: Октомври 08, 2010, 17:10:03 pm »
Супер!

Djeri

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 95
« Отговор #3 -: Октомври 08, 2010, 18:23:04 pm »
Изключително красив репортаж ! Укални архитектури паметници!  :clap: :clap: :clap:
И наистина поучителен! Човекът с ума и интелекта си трябва да допълва хармонията на природата, а не да търси начин да я ограничава...

Prisi

• Специалист
  • Публикации: 156
    • http://schnauzer-bg.com
« Отговор #4 -: Октомври 08, 2010, 21:09:48 pm »
Нищо чудно - като в Самоков и околностите му. :ns23:

totschica

• Експерт
  • Публикации: 333
« Отговор #5 -: Октомври 08, 2010, 22:24:05 pm »
Страхотно!

Zin

• Специалист
  • Публикации: 137
« Отговор #6 -: Октомври 09, 2010, 19:27:54 pm »
Новият проекто на Столична община е безумие. Той е синвол за безсилието, некомпетентността и болната амбиция на общината. Как си представят да се водят кучета на повод 80 см и с наморник?????? Да - съгласна съм - че има кучета, които трябва да се гледат в определени условия, но това са кучетата по улиците и къде е общината??? Значи - ние ще си слагаме наморници и бездомните кучета ще разкъсат и нас и нашите кучета??? Общината как ще защити нашите кучета на нас редовните и честни данекоплатци??

residentevil

• Специалист
  • Публикации: 124
    • http://www.revolution-store.com
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2010, 19:36:39 pm »
Браво, много хубав репортаж. :ns23: Дано някой ден доживеем и ние да виждаме такива табелки в БГ.

residentevil

• Специалист
  • Публикации: 124
    • http://www.revolution-store.com
« Отговор #8 -: Октомври 09, 2010, 19:45:44 pm »
Новият проекто на Столична община е безумие. Той е синвол за безсилието, некомпетентността и болната амбиция на общината. Как си представят да се водят кучета на повод 80 см и с наморник?????? Да - съгласна съм - че има кучета, които трябва да се гледат в определени условия, но това са кучетата по улиците и къде е общината??? Значи - ние ще си слагаме наморници и бездомните кучета ще разкъсат и нас и нашите кучета??? Общината как ще защити нашите кучета на нас редовните и честни данекоплатци??
Те бездомните не са виновни, кучетата не се раждат зли. Според мен първо трябва да се приеме закон който да разреши проблема с появата на бездомните, т.е. да се забрани на хора които не са регистрирани в киноложки клубове да гледат кучета за разплод. Демек всеки който иска да си гледа куче за домашен любимец задължително да го кастрира, а не след това ама тя мойта се разгони и едно куче я заплоди, и като няма на кой да продадат малките айде на улицата. Според мен кучета годни за разплод трябва да се отглеждат само от хора занимаващи се с развъждане и кинология, не от тези занимаващи се с кинтология. Но за съжаление едва ли някой ще приеме такъв закон и по скоро след това няма да има кой да съблюдава за спазването му.

maradark

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
    • http://maradark
« Отговор #9 -: Октомври 09, 2010, 21:57:19 pm »
ЖЕСТОКИ КОНТРАСТИ!Тони се разхожда с Дорадо из Европа и  навсякъде го посрещат любезно.Знаете в европейските стпрани можеш да си влезеш  с куче в сладкарница и в магазин за хранителни стоки дори.А тук омразата и компексите намират отдушник в кучетата.
По дяволите!Не се ли разбра,че всеики инцидент на ухапан човек е дело на домашно куче!!!Отнасят го горките бездомници.
Това лято спасихме от Калотинското шосе едно кученце/по порода нещо като мъничка лисичка/.На това шосе газят куче на всеки километър.Но моят Златин/вече си е мой/ има късмет.Обаче в нашия тъп панелен вход без официално решение домоуправятелят събиро по 3 лв.за куче.Било "споразумение на съседи".Имам общо три кучета.Марков пудел и две лисички,две "загубен души".Не съм най-гежкият случ
ай,знам,че има хора,коието гледат спасени мнвого повече кучета.И какво?По новата наредба трябвало да ги кастрираме.В 21 век нима ще влизат в дома ми и ще проверяват тестисите на моя красив,снажен,умен,КАФЯВ и скъпо струващ пудел???Не,

maradark

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
    • http://maradark
« Отговор #10 -: Октомври 09, 2010, 22:05:18 pm »
Извинете за буквените грешки!Мнението ми "ФФФФръкна"неочаквано.Та да продължа.
Според мене трябва да се БОРИМ непрестанно за правата на животните!Съобщавайте,когато се организират протести.Винаги ще идвам/както съм ходила и досега/,ще крещя,ще се подписвам.Особено за крещенето - разчитайте на мене,имам глас за петима.Не е шега,нека да се борим!!!

lozev

• Новак
  • *
  • Публикации: 13
« Отговор #11 -: Октомври 09, 2010, 22:12:05 pm »
 :doggywalk:
Страхотен репортаж!
Поздравления , дали някога ще  е така и тук ! :upset:

zahir

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #12 -: Октомври 10, 2010, 01:10:32 am »
Репортажа е страхотен  :doggywalk:!
За мен показва добро и интелигентно възпитание на нормални хора,в държави,на чиито жители им пука за света извън "техния апартамент".За съжаление в България ще бъде трудно постижимо това,или поне докато родителите не спрат да възпитават децата си,че кучето се гледа вързано на село,че то е страшно и "ако не слушаш ще те дам на бау-бау!".Това е една тъпа народопсихология,която години наред се шири и възпитава в държавата ни,чиито възпитаници днес пишат проектонаредби и равностно се борят с "врага" от детството си.
Във всеки случай промяната трябва да е двустранна,и както винаги трябва да започне от "виновните"-в случая ние собствениците на кучета.Ние трябва да променим мнението,че кучето само лае и хапе,трябва да покажем на хората какво ни дават взаимоотношенията с него,как то може да помага на хора в нужда,колко важен е контакта с куче за детето.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2010, 09:04:30 am »
Аз да си продължа фоторепортажа...

Едни от най-красивите елементи от градската и парковете в европейските градове са фонтаните. Като този например, в центъра на Залцбург

Сетих се за табелките по (и вътре във) фонтаните в центъра на София. Те не позволяват дори да се приближиш с кучето си в близост. А тук ?

Малко по-надолу - друг фонтан.

И пак същата ситуация

Така беше и в градините на двореца  Мирабел - едно приказно красиво място

(очakвайте продължението)

И една молба - ако имате и вие подобни снимки, документиращи отношението към кучетата в Европа и света, моля публикувайте ги тук. Или ги изпратете на cac.sofia@gmail.com. Нека наистина да помогнем на г-жа Фандъкова ! Предварително благодаря на всички.

Eni

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2010, 21:07:43 pm »
Удоволствие беше да гледам снимките и чета за отношението към кучетата по света, но не и у нас. А за Австрия, мои познати, които в началото на демокрацията поработиха там няколко години, жената като келнерка в кафене, всъщност тя ми разказваше дори без да се учудва, явно беше свикнала и го приела за нормално (каквото си е), че там доста хора идвали с кучетата си. Докато хапват кифли с кафе или четат вестници, кучетата си лежат до масите, няма никакви забрани и протести. И винаги се донася купа с прясна вода за кучето, а ако стопанинът пожелае, и храна. Звучеше ми тогава като нещо почти невероятно. Самата жена сега в България гледа пет кучета, но добре, че е в къща с двор. Докато бяха в апартамент, на глезлата им ротвайлерка се гледаше като на страшен звяр. А в комплект с моя още "по-страшен" лабрадор, и той черен, не ми се ще да си спомням........В плевенските тролеи пък е забранено с кучета, има картинка на шофьорската кабина кученце с две черти на кръст. Уж минавам за оптимист, но не ми се вярва скоро нещо да се промени в това отношение. Май не само на Фандъкова е нужна помощ.
Кто говорит, что счастье нельзя купить - никогда не покупал щенка.