Удоволствие беше да гледам снимките и чета за отношението към кучетата по света, но не и у нас. А за Австрия, мои познати, които в началото на демокрацията поработиха там няколко години, жената като келнерка в кафене, всъщност тя ми разказваше дори без да се учудва, явно беше свикнала и го приела за нормално (каквото си е), че там доста хора идвали с кучетата си. Докато хапват кифли с кафе или четат вестници, кучетата си лежат до масите, няма никакви забрани и протести. И винаги се донася купа с прясна вода за кучето, а ако стопанинът пожелае, и храна. Звучеше ми тогава като нещо почти невероятно. Самата жена сега в България гледа пет кучета, но добре, че е в къща с двор. Докато бяха в апартамент, на глезлата им ротвайлерка се гледаше като на страшен звяр. А в комплект с моя още "по-страшен" лабрадор, и той черен, не ми се ще да си спомням........В плевенските тролеи пък е забранено с кучета, има картинка на шофьорската кабина кученце с две черти на кръст. Уж минавам за оптимист, но не ми се вярва скоро нещо да се промени в това отношение. Май не само на Фандъкова е нужна помощ.