Най-после успях да обработя снимките, а и да пооткрадна някоя и друга снимка от фейсбук страниците на приятели (специални блаgoдорности на Мелина) ...
В събота при най-малките хендлери Любена Златева имаше доста сериозна конкуренция, главно в лицето на мoмчето от Сърбия. Решаващо за крайното (ми) решение беше справянето на двамата с чуждите кучета след размяната им. Любена се справи отлично и взе първото място

Изненадващо добре се представи и Сияна, с взет "назаем" кингс чарлз спаниел, която е най-новия член на нашата група, а вече успя да се пребори за третото място на стълбичката.
В следващата група хендлерките направиха страхотно шоу, изпълнявайки всички фигури от "висшия пилотаж". Бях поставен в много неудобната ситуация да отсъждам момичетата от групата, която водя. Първото място отиде за Лили Спасова - единствената, която не е част от тази група. Втора остана Елизабет Босилкова с любимия си померан Ранди, а трета - Александра Хадриян с брадато коли.

Супер конкуренция беше и при старшите хендлери. Тук беше събран цветът на състезателките в тази дисциплина. Този път победи Мелина Михайлова с подгласници Анелия Шанкова и Светла Величкова.

Мелина заслужи победата си, но имаше и предимството да води собственото си куче, докато Ани и Светлето бяха с чужди. За мен като съдия остана удоволствието да оценявам такива професионалисти, а награда ми бяха техните усмивки.

При конкурсите силно присъствие показаха кучетата кане корсо на Димитър и Диана Русеви в състезанието за развъдна група, отново водени от младите хендлери

Лично на мен особено силно впечатление ми направи кучето от сравнително непознатите у нас малки лъвски кучета - един разкошен представител на породата, на когото присъдих победата в 9 породна група.

При младите кучета победител и Junior BIS този ден стана амстафа на Антоанета Попантонова

а победител на цялата изложба стана победителят в първа породна група - една изключителна немска овчарка, произведена в Германия и намираща се сега в ръцете на собственик от Турция:

с подгласници йорки и хъски

Още снимки и всички резултати можете да намерите на страницата на БРФК -
www.brfk.org.