Привет на всички

Първо- поздравления за страхотният форум, пълен е с чудесна информация. Преди да пусна темата си,просто не усетих как съм се напъхала в разни интересни теми,и как са се минали повече от 40 мин

а има още толкова много любопитни за мен нещица

По същество:
Почти цял месец вече се сблъсквам с нелоялни продавачи/прекупвачи, с една дума измамници. Какъв е този Пловдив , тоя толкова богат на Ши-Тцу-та град,че всички ги внасят от там

Аз имам куче Ши-Тцу (Пуфи Фламенго Акро) , внесено от Чехия, от развъдника Акро. Купих го преди 13 години от Воин Войнов, и отчаяно се опитвам да му намеря координатите,за да си взема ново,но изчетох доста в нета,че той май вече не се занимава с тази порода.
Звънях и до самият развъдник, в момента нямали такива кучета, но имали приятелка в Русия,която продава за 1000 евро . Звънях и до Сърбия,но там цената не пада под 1300 евро и ще имат малки през април-май.
И в този прекрасен момент , разни разнообразни "вносители" на кучета в България ми обещават куче с родослове за 500 до 700 лв

И като попитам от къде ги внасят ,или казват Словакия/Сърбия ,или разговорът спира до тук и се изпаряват. По-наглите заобикалят въпроса и кореспонденцията ни спира в момента,в който попитам къде се поставя чипа (там или в България) . Трети пък дърпат снимки от нета на въображаемите родители,но не им стига въображение да измислят имената им.
Не знам дали е коректно да споменавам имена... От 'Х1" дори се накараха на мъжа ми ,как е могъл да им звъни и да ги разпитва,защо не е чел в сайта им ,при положение,че всичко е описано там. Е съжалявам,но там има 3 снимки на рижави пекинези за по 460 лв. От "Х2 " след няколко дни будалкане от тяхна страна ,се възмутиха ,че искам родословие за куче на цена 500 лв. Прави са,но аз изрично казах ,че искам с родословие и те ми го обещаха.
И още много други хубавци ми писаха през този един месец. В момента имам 2 оферти за по 1000 лв,но трябвало да изчакам една седмица ,за да се намери цвета,които търся.
Вариант 1 :

Моята Пуфи беше абсолютно същата на младини и това е най-желаният от мен цвят.
Вариант 2 :

Такова беше любимото ми нейно бебче,което отпътува за Германия

Ще изчакам...аз толкова съм изчакала вече...
Та по темата - въобще в България има ли други чисти Ши-Тцу-та, към кого да се обърна за кученце? Или наистина трябва да си продам автомобила и да си взема от развъдник от чужбина

Не искам кутрето,за да ходя по изложби с него,но искам максимално да се доближава до моето куче,за да си подновя породата.Но пък ако ми се отдаде възможност - защо не? Горчиво съжалявам,че не си оставих едно кученце,когато красавицата ми роди преди години

Ще съм безкрайно благодарна на всеки,който може да ме насочи към кого да се обърна и какво да направя

Предварително благодаря на отзовалите се

e-mail:
anfel4e@abv.bgGSM: 0883 46 44 97 - Красина Димитрова