Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Покупка на малко куче  (Прочетена 1989 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

anfel4e

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Покупка на малко куче
« -: Февруари 17, 2011, 15:36:07 pm »
Привет на всички  :daisy:
Първо- поздравления за страхотният форум, пълен е с чудесна информация. Преди да пусна темата си,просто не усетих как съм се напъхала в разни интересни теми,и как са се минали повече от 40 мин  :clap: а има още толкова много любопитни за мен нещица  :clap:
По същество:
Почти цял месец вече се сблъсквам с нелоялни продавачи/прекупвачи, с една дума измамници. Какъв е този Пловдив , тоя толкова богат на Ши-Тцу-та град,че всички ги внасят от там  :doh:
Аз имам куче Ши-Тцу (Пуфи Фламенго Акро) , внесено от Чехия, от развъдника Акро. Купих го преди 13 години от Воин Войнов, и отчаяно се опитвам да му намеря координатите,за да си взема ново,но изчетох доста в нета,че той май вече не се занимава с тази порода.
Звънях и до самият развъдник, в момента нямали такива кучета, но имали приятелка в Русия,която продава за 1000 евро . Звънях и до Сърбия,но там цената не пада под 1300 евро  и ще имат малки през април-май.
И в този прекрасен момент , разни разнообразни "вносители" на кучета в България ми обещават куче с родослове за 500 до 700 лв :kez15: И като попитам от къде ги внасят ,или казват Словакия/Сърбия ,или разговорът спира до тук и се изпаряват. По-наглите заобикалят въпроса и кореспонденцията ни спира в момента,в който попитам къде се поставя чипа (там или в България) . Трети пък дърпат снимки от нета на въображаемите родители,но не им стига въображение да измислят имената им.
Не знам дали е коректно да споменавам имена... От 'Х1" дори се накараха на мъжа ми ,как е могъл да им звъни и да ги разпитва,защо не е чел в сайта им ,при положение,че всичко е описано там. Е съжалявам,но там има 3 снимки на рижави пекинези за по 460 лв. От "Х2 " след няколко дни будалкане от тяхна страна ,се възмутиха ,че искам родословие за куче на цена 500 лв. Прави са,но аз изрично казах ,че искам с родословие и те ми го обещаха.
И още много други хубавци ми писаха през този един месец. В момента имам 2 оферти за по 1000 лв,но трябвало да изчакам една седмица ,за да се намери цвета,които търся.
Вариант 1 :
Моята Пуфи беше абсолютно същата на младини и това е най-желаният от мен цвят.
Вариант 2 :
Такова беше любимото ми нейно бебче,което отпътува за Германия  :upset:
Ще изчакам...аз толкова съм изчакала вече...
Та по темата - въобще в България има ли други чисти Ши-Тцу-та, към кого да се обърна за кученце? Или наистина трябва да си продам автомобила и да си взема от развъдник от чужбина  1427
Не искам кутрето,за да ходя по изложби с него,но искам максимално да се доближава до моето куче,за да си подновя породата.Но пък ако ми се отдаде възможност - защо не? Горчиво съжалявам,че не си оставих едно кученце,когато красавицата ми роди преди години  :upset:
Ще съм безкрайно благодарна на всеки,който може да ме насочи към кого да се обърна и какво да направя  :2bl:

Предварително благодаря на отзовалите се  :daisy:
e-mail: anfel4e@abv.bg
GSM: 0883 46 44 97 - Красина Димитрова
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 14:48:01 pm от Hlebarov »

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
Покупка на малко куче
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2011, 08:23:24 am »
Първо, добре дошли !
Второ, успех в търсенето, ако можем ще помагаме.
Трето, ще преместя темата, където й е мястото.
И четвърто - просто не сте попаднали на истински мошеници. Те ще ви обещаят куче с родословие, внос от въ, ще ви вземат парите, ще ви дадат кутрето, а "родословието ще дойде малко по-късно... следващия месец ... следващата седмица..." - с една дума никога.

И последно - хич не се притеснявайте да давате имена. Напротив, казвайте ги в прав текст, така ще предпазите други хора, с по-малко опит или знания за кучетата от лапите на мошениците. В края на краищата и това е една от целите на този форум и обмяната на информация.
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 14:49:59 pm от Hlebarov »

anfel4e

• Новак
  • *
Покупка на малко куче
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2011, 14:41:49 pm »
Възхитена съм от компетенцията Ви и затова ще Ви помоля за малко помощ при подбoра ми на кученце. Вече споменах ,че имам 2 оферти за по 1000 лв. От едната вече ме потърсиха, ето го и текста :

"
Здравейте

Може да ви доставим родословно куче с европаспорт ,микрочип здравен сертификат и цената е 1100 лв.

Ако имате сериозно намерение моля позвънете или заповядайте директно в нашия офис

Поздрави"

Моля, посъветвайте ме какви ясни и директни въпроси да им задам,за да не се окажа поредната жертва.
Предварително Ви благодаря за отделеното време!
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 14:50:16 pm от Hlebarov »

Hlebarov

• Администратор
Покупка на малко куче
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2011, 14:47:19 pm »
"европаспорт, микрочип и здравен сертификат..." - някъде да виждате родословие (всъщност родословно свидетелство е правилното наименование на търсения документ) ? Аз не виждам. Искайте сканирано копие от родословието ПРЕДВАРИТЕЛНО. За да го проверим по номера му там, където е издадено. Защото и много фалшиви родословия съм виждал. Искайте и името на кучето и името на развъдника. Ако искате да бъдете съвсем сериозни, попитайте ги дават ли договор за покупко-продажба, гаранции за кучето, какво става, ако кучето се окаже, че не е точно от тази порода или има здравни проблеми, ако има дисквалифициращи пороци. И дали издават фактура за сумата.

Може да запишете разговора и да го пуснем после за назидание на всички.
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 14:50:39 pm от Hlebarov »

anfel4e

• Новак
  • *
Re:Покупка на малко куче
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2011, 17:44:02 pm »
Свързаха се с мен от нетидогс по телефона. Не успях да отреагирам,защото позвъняха от скрит/ личен номер. Казаха ми ,че искам невъзможни неща, че не съм добре запозната и ,че ако някой ме е посъветвал да имам тези изисквания го прави от злоба и за да ги злепостави. Не желае да търся куче от тях след като им нямам доверие. Толкова бързо говореше ,че почти нищо не разбрах. Непрекъснато споменаваше международен съдия от Белград. Вальо Илиев,за когото са внасяли куче и още едно лице,чието име не запомних,но се занимавал с тунинг на коли. Няма как да ми предостави родословието предварително ,след като кучето не е закупено, а името трябва да си го измисля аз. В България техния ветеринарен лекар щя да подпечати или да гарантира здравословното състояние...нещо такова...не разбрах ... На въпроса за развъдника и родителите се изсмя. Родословието идвало след около 20 дни , а за останалите въпроси - фирмена тайна. Боже,как съжалявам,че не успях да го запиша. Дори не ми даде думата да се изкажа. Постоянно повтаряше, като им нямам доверие да внимавам ,защото има много фалшиви продавачи и ,че те са единствените ,които предоставят качествена стока. Кучетата им били чисти, скъпи, кучета за известни,медиини личности. Едва ли не аз съм никой и да се спасявам както мога.
Бясна съм,не мога да си събера мислите, общо взето това беше разговора 

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #5 -: Февруари 18, 2011, 21:09:06 pm »
Мразя да излизам прав в случаи като този. Е, видяхте ли за какво става дума ? Мошеници, които в нормална държава отдавна да са "пациенти" на ветеринарните власти и икономическа полиция...

Особено нагло е това с името, дето вие ще му го измислите и родословието, дето ще дойде "...ама друг път". Всеки нормален развъдчик в цял свят дава имена на кученцята в момента в който се родят, родословията се вадят веднага и те си вървят цял живот с кучето. Всеки от тях с удоволствие ще ви даде пълна информация за родителите и потеклото на кучето до 4-5 коляно. Това с фирмената тайна е "шменти-капели", както казва един виден кинолог на висок вържавен пост.

А виждам, че и ветеринарен лекар е набъркан в цялата схема.

Единстено се надявам тази темичка да е била поучителна и полезна за всички бъдещи собственици на куче - това беше идеалната илюстрация как НЕ трябва да се купува кученце. Благодаря още веднъж на anfel4e за споделеното и й желая успех в търсенето на ши-тцу  :biggrin:

Libralabra

• Новак
  • *
  • Публикации: 24
« Отговор #6 -: Февруари 18, 2011, 22:06:31 pm »
Бог да ви пази, да си вземете куче от Нетидогс ...

Навремето си взех лабрадор оттам, оказа се, че има вроден порок на сърцето, проблеми със захапката, но въпреки всичко си е лабрадор.
Всичко стана супер случайно:
Търсех си лабрадор преди 4 години, нещо не намерих информацията, която ми трябваше. В България нямаше кучила и така стигнах до въпросната агенция. Отидох на място, за да платя капаро. „Офисът“ е един фургон! Заговорихме се и от дума, на дума стана ясно, че всъщност кучето ще е за баща ми. А точно в този момент Нестор (собственикът беснееше, че отново го плюели по форуми и че искал да ги съди за клевета). Казвам, няма проблем, ще ги съдим, баща ми, за който е кучето, работи в следствената служба, а цялата ми фамилия са юристи. Поговорихме си още малко и аз си тръгнах (оставих 350 лева капаро). Кучето трябваше да дойде след 3 седмици. Минаха два месеца, явно през това време е търсено куче, което все пак да отговаря на стандарта за лабрадор. Наистина, за външния вид на кучето нямам никакви забележки. В последствие и родословието беше проверено и не мога да си кривя душата, оказа се истинско. НО с течение на времето се запознах с различни хора, често съм в Сърбия, разбрах кой е въпросния „съдия“ от Сърбия, който им избира кучетата и им помага да ги внасят и пр. Запознах се и с други хора с кучета от въпросната агенция и се оказа, че аз направо съм късметлийка с моя ...
Така се стигна до там, че реших и аз да се занимавам с развъдна дейност. Не знам как се справям, има хора, който могат да оценят това. НО мога едно да Ви кажа, не взимайте куче от магазин или агенция. НИКОГА!!!
Развъдчикът милее за кучетата си, той няма да Ви откаже съдействие за всичко, което Ви е необходимо, той гледа бебетата като свои деца. Лишава себе си от много неща, за да има за тях. Повярвайте, знам го от собствен опит.

Пожелавам Ви успех с търсенето на Вашето куче. На Ваше място бих разгледала и потърсила в чужбина, ако тук не намирате това, което Ви трябва. Сигурно ще е по-скъпо, но не това е определящото ...

Ако мога да съдействам с нещо, пишете. Всички ще се помъчим да сбъднем Вашата мечта.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #7 -: Февруари 18, 2011, 22:17:59 pm »
"Късметът" ти явно е проработил след като са разбрали къде работи баща ти  :clap:

Libralabra

• Новак
  • *
  • Публикации: 24
« Отговор #8 -: Февруари 19, 2011, 22:42:14 pm »
Точно така беше. Просто, думи нямам ...

Gery

• Новак
  • *
  • Публикации: 46
    • Nylabell Siberian Huskies
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2011, 08:15:15 am »
Никой отговорен развъдчик няма да си даде кучетата на посредници, а още по-малко на подобни на Нети догс. Те всъщност  какви се водят? Фирма? Борса?
Най-сигурно е сама да проучите различни развъдници и да изберете най-доброто за себе си, без значение от времето, в което се разпростира това търсене. Може и отново да се свържете с развъдчика на предното ви куче и да проверите дали има друг развъдник, който развъжда с кучета произведени от него. Но на разни фирми-вносители вяра да нямате.
Успех в начинанието!

Аз минах през тази част с търсенето(без дори да си помислям като опция да използвам подобни и производни на "Нети") и сега се боря с българските представители на авиокомпанията, с която трябва да си транспортирам кученцето, които упорито отказват да се запознаят с текстовете, касаещи транспортирането на кученце. Така че, перипетиите не свършват с избора и чакането!  sunglass

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2011, 09:29:42 am »
Имаше една фирма, която се занимаваше точно с транспорт на животни, вкл. кучета, даже на една от изложбитв в "Локомотив" раздаваха визитки. Трябва да потърся как се казваха, нещо с "карго" беше. Освен това големите куриерски компании като UPS, DHL, TNT също пренасят кучета. От къде до къде трябва да пътува вашето ?

SlaV SlaV

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #11 -: Февруари 20, 2011, 11:18:38 am »
ПРИЯТЕЛИ на КУЧЕТО.
На първи юни миналата година, купих от Емил-куция 0885 984 254 “ Бигъл” на 48 дни.Реших да направя подарък за ПАЗНИКА на ДЕТЕТО на пет годишния си син. Покупката направих от ZOOELIT С тел. 02 483 45 43 zooelit.dir.bg с цел: достоверност на произход, паспорт, ваксини, и всичко необходимо за здравето и регистрация на кученцето. Доставката е направена на място, след уговорка по телефон. Не купувам и гледам за първи път кучета. Така нареченият собственик Емил не пожела да ми покаже “елитния кучкарник”.  Имало е защо!
На третия ден от покупката кучето започна да повръща.Обадих се на бизнесмена за помощ. Овладяхме нещата с 5 инжекции. След още ДВА дни нещата се влошиха. Заведох го във  ветеринарна клиника. Сложиха го ВЕДНАГА на системи. След направените тестове се оказа болеста КОРОНА вирус и дълбоки съмнения за ПАРВОВИРОЗА. Обадих се на бизнесмена Емил. Той отговори,че сме направили голяма грешка, щом “Бигъла” е в клиника...!
“ТАМ ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ ЩЕ ГО УМОРЯТ” - цитат ZOOELIT
Така стана. Кучето умря, но в епикризата пише, че е направено всичко възможно.“Бигъла” е бил заразен и болен в момента на покупката. Инкубационния период на тези болести е до 10-12 дни. Направих доста консултации с ветеринари.Всички питаха, да не би случайно да съм купил “мъника” от ZOOELIT. Тогава мълчах за да не предопределя мнения и събития.
Сега казвам:
НИЩО НЕ КУПУВЙТЕ ОТ ZOOELIT ! ЕЛИТЕН РАЗВЪДНИК НА БОЛЕСТИ !

Gery

• Новак
  • *
« Отговор #12 -: Февруари 20, 2011, 12:28:56 pm »
От Малта към България. Имам намерение да пътувам с него и ми трябва просто ориентировъчно конкретно за компания Еър Малта какви са цените. Но ще изчакам още малко, а имам достатъчно време, и ще се свържа или директно с централния клон в Малта, тъй като в крайна сметка няма да пътува от тук кученцето, а от там, или ще помоля развъдчика да се свърже с тях и да ми каже как стоят нещата. Иначе и аз бях гледала не отдавна фирма, която предлага услуги за транспортиране на кучета, също за съжаление не запомних името, но ставаше въпрос май само са карго без придружител, а в този случай и аз ще пътувам. Просто исках предварително да имам ясна представа какво, как и защо.

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #13 -: Февруари 20, 2011, 13:32:47 pm »
До Малта има и доста чартърни полети...

А между другото, в връзка със случая по-горе, ще потвърдип, че името на кучето, което взимаш и родословието му са ти били изпратени предварително и не са никаква "фирмена тайна" ?

Gery

• Новак
  • *
« Отговор #14 -: Февруари 20, 2011, 15:23:25 pm »
"Фирмена тайна" ще е ако зад тези думи не стои абсолютно нищо. Щом става въпрос за добър развъдчик той трябва да покаже родословието на кучето и името му, ако родословието е издадено вече. Няма защо да ги крие. Въпреки, че се случват и забавяния в издаването на самото родословие или експорта му. Най-вече второто. Ако се случи да е прекрасно лятно или коледно кучило и съответната федерация излезе в почивка по празниците.
В моя случай кучилото все още не е родено. Но имам както родословията на двамата родители, със пресни снимки и видео, така и информация за предишните им кучила. А и аз не исках просто родословно кученце от дадена порода. Харесала съм си конкретна женска с родословие, което ми е както пратено сканирано, така и лично съм се разровила преди това за да проуча линията.