Здравейте!
Много е хубаво,че сте описали подробно перипетиите си с агенции и други измамници-така ще предпазите много хора от разочарованието да получат болно кученце,което ще заобичат въпреки всичко-и което ще си отиде в агония...така става!Аз имам кученце от нова година.Никога не съм имала куче преди това.Ето какво се случи.Избрах породата по симпатия,признавам си.И почна голямото четене!Изчетох де що има по родните форуми.Информацията е много,но с времето свикнах да отсявам същественото.След десетките страници разбрах следното:НИКАКВИ БОРСИ,МАГАЗИНИ,ДОСТАВЧИЦИ и тн.Видях какво предлагат БГ развъдниците и тези от чужбина.Прецених,че не ми е по силите куче от чужбина.Бях изградила точен критерий за това какво търся.Исках кучето ми да е ЗДРАВО, родословно и шоу клас.Нямах претенции за цвят и пол.Това не са обувки в края на краищата!Моят развъдник избрах по интуиция,харесаха ми снимките,сайта и всички постове тук на собственичката.Точно спазих инструкциите от хората с опит,които пишат,да са живи и здрави!И не сбърках!Жената се оказа професионалист-с готовност отговаряше на купищата въпроси,които имах.Търпеше неувереността ми,въпреки,че спокойно можеше да не го прави.Стигна се до там,че аз питам за очна патела при родителите(нямам идея какво е това),а тя ми говори с дати на изследвания и термини,тогава реших-това е моя човек,няма да питам повече,ще се доверя.Точно се беше родило кучило.Получих снимки на 4 мишцици,и пак проблем...кое да избера,като не им разбирам?Тогава свалих картите окончателно-казах на жената тя да ми избере кученцето.И тя го направи,като твърдя,че ми даде това,което беше най-близо до моята представа за идеалното куче.Би могла да злоупотреби с доверието ми,но не го стори,има и такъв сценарий.Изчаках кученцето да стане на 3 месеца,като редовно получавах снимки от всеки етап в развитието му.Взех си го,с поставен чип,ваксини паспорт,договор ясно очертаващ моите и на развъдчика права и задължения.Родословното свидетелство получих след около 10 дни,заради новогодишните празници.Ето така се получи при мен!И до момента се допитвам за всичко,дори за най-дребните ежедневни неща,и пак получавам внимание и помощ!
Като обобщение ще кажа,че ако човек е търпелив и подходи сериозно към покупката на куче,може да има прекрасно,здраво и точно в породата куче,което не отстъпва по нищо на "вносните".В този форум има цялата необходима информация!Хора,четете-не си причинявайте болка и драма,за да спестите някой лев,ще загубите много повече!

И накрая,ще спомена,че жената,която ми даде моята госпожица е Светла Колева,а развъдника FOXY NOSE,правя това защото,когато някой е коректен и почтен,трябва да бъде уважаван.Сигурна съм,че има и други БГ развъдници,които работят честно и дават мило и драго за породата и кучетата си.И...Хлебаров постовете Ви са великолепни!Истинско удоволствие е да чета написаното от Вас!