Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: ima li rodoslovie moeto ku4e???  (Прочетена 5537 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tsveti

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 79
ima li rodoslovie moeto ku4e???
« -: Март 09, 2006, 23:31:53 pm »
И така-далго време прегла6тах обиди,далго време се опитвах да бада лоялна кам 4овек,които сам мислила за приятел...
Запо4вам така,за6тото ситуацията,в която сам поставена не ми позволява да подходя по друг на4ин-моля админа да не изтрива поста,преди да сам полу4ила отговор на моите вапроси,относно едно от ку4етата ми и относно това-доколко може да се доверим,когато купуваме ку4е от известен развад4ик,а насре6та не полу4аваме това,за което сме платили?!Кам кого да се обарнем,за да потарсим правата си на купува4и и изоб6то-има ли такова не6то в БГ като "права на купува4а"?!
Интересува ме и дали моето ку4е изоб6то има родословие или ми е показано фал6иво такова?!
И така ,слу4ката е следната:
преди близо 6 години купих ку4е от небезиизестнииа в киноложките среди развад4ик Жана Столинова.Ку4ето е пекинез,женски.Платих доста "солени4ка"за времето си сума за ку4е клас 6оу.Жана Столинова ли4но ми достави ку4ето в ка6ти,но донесе сас себе си само неговииа паспорт.В момента на "доставката"цитира цена с 50 лева в пове4е от договорената...Не се поколебах да кажа "да",за6тото исках това ку4е!Но в момента не бях подготвена за новата сума-договорихме се на другата седмица да отида ли4но до тях и да и занеса вапросните 50 лева.
Два дни преди деня на новата сре6та,Жана ми се обади по тел. с предложение или ,ако трябва да бада по-то4на:с молба да ми подари и аз да взема при себе си и сестри4ката на това ку4е.Не е таина,4е разполагам с отли4ни условия за отглеждане на животни и особено на ку4ета!Това,са4етано с перфектните грижи по тях вероятно ме е направило избраница и за това ку4е...Отказах,за6тото подготвях заминаване за 4ужбина за неопределен период от време и не можех да натоваря семеиството си с грижа за о6те едно ку4е.В стремежа си да ме убеди,Жана ми каза,4е не иска да и допла6там остава6тата сума от 50 лева,каза ми ,4е е размислила и 4е не ги иска!В интерес на истината-не сам настоявала пове4е и аз за тези пари-в краина сметка ре6их,4е и така трябва,за6тото такава бе6е и без друго парвона4алната уговорка.
Каде е проблемат оба4е години наред не успях да разбера,за да не полу4а вапросното родословие...Ве4е по4ти 6 години и пак 6те попитам: ИМА ЛИ изоб6то РОДОСЛОВИЕ моето 6оу клас ку4е?!В краина сметка-аз сам си го платила!!!

Каква бе6е изненадата и огор4ението ми,kогато разбрах,4е Жана Столинова разказва преина4ено тази история и 4е се сети за тези уж "опростени и неискани"50лева,едва когато разбра,4е и се обаждам от Америка...!!!Но интересно-от мен НЕ ГИ ИСКА,дума не казва за това пред мен по тел.---разказва го на киноложките среди!
Сажалявам,4е използвам този форум за това,но наистина нямам друг избор-Жана непрекаснато си сменя тел.(не зная за6то) и няма комп.,тоест:
МНОГО ВИ моля,вси4ки ВАС-кинолози,които сте 4аст от тази грозна интрига-предаите и,4е аз даржа да и платя тези 50 лева,ако трябва и с лихвите!Никога не сам искала да не ги пла6там-единствената ми вина е,4е не настоях тогава,когато тя се отказа от тях...А наи-голямата ми вина е,4е досега мал4ах за това и и вярвах!!!

И отново:ИМА ЛИ РОДОСЛОВИЕ МОЕТО КУ4Е,КАК ДА го полу4а,след като сам си го платила и имам ли някакви права като купува4!!!

С уважение кам админа,ако наистина прояви разбиране и НЕ ИЗТРИЕ поста ми!!!За6тото това е единственият на4ин за сега,по които да за6титя или поне да потарся правата си!
p.s.ako pak vse pak re6i da go iztrie,ni6to drugo ne mi ostava,osven da si pomislya,4e v BG niama loyalna kinologiya!!!
« Последна редакция: Март 09, 2006, 23:36:19 pm от tsveti »

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
« Отговор #1 -: Март 10, 2006, 00:02:57 am »
Споко ! Тази тема няма да бъде изтрита !

А сама по себе си е добър повод за едно сериозно обсъждане.
Аз имам мнение по въпроса, но за сега ще се въздържа - нека чуем първо другите мнения

Zlati_husky

• Специалист
  • Публикации: 179
    • http://www.goldennicol.dog.bg
« Отговор #2 -: Март 10, 2006, 08:39:06 am »
Здрасти Цвети
обади се в БРФК или им пиши мейл с данните,които имаш на кучето те да го проверят в племенната им книга...като за начало
siberians forever

july

• Специалист
  • Публикации: 240
    • http://http://img131.imageshack.us/my.php?image=imgp01562td.jpg
« Отговор #3 -: Март 10, 2006, 10:51:52 am »
Цвети,Жана всички кучета регистрира при Милена от киноложкото дружество и можеш направо нея да попиташ. Телефона й е 8666 404, 0887370115  много е мила жената и всичко ще ти обясни. То и мойто родословие е още при нея и ако ти не си се свързала,аз мога да я попитам като го взимам.
И спокойно ,всичко ще се изясни  ;)  

tsveti

• Напредващ
  • **
« Отговор #4 -: Март 10, 2006, 11:33:37 am »
Голямата ми ме4та-да имам собствен развадник-ве4е е на път да се осъ6тестви и именно поради това и наи-ве4е заради това,не желая някои,които и да е тои, "да спряга"името ми по този на4ин и за такава сме6на сума!

Всъ6тност забравих да добавя,4е едва сега(през лятото)имам възможност да взема това си ку4е при мен,имам намерение да го регистрирам  тук,евентуално-да посетим и изложба(тъкмо и да проверя  4рез оценката на съдиите какво ку4е ми е продадено за 6оу клас).
И в тази връзка-JULY,има6 много красиво ку4е,брат на моето по ба6тина линия,ЗА6ТО не го показва6 на изложби:
не иска6,не може6 или...?!

п.с.единственото,което знам за моето ку4е е,4е негов ба6та е Били,маиката ми е неизвестна-само Жана може да каже коя е!Това ку4е се нари4а6е Ну6а,докато ми бе6е продадено-дали това е името му по родословие,съ6то не мога да съм сигурна!Приех вси4ко на доверие до един определен момент...

tsveti

• Напредващ
  • **
« Отговор #5 -: Март 10, 2006, 11:35:41 am »
Цитат
Здрасти Цвети
обади се в БРФК или им пиши мейл с данните,които имаш на кучето те да го проверят в племенната им книга...като за начало
Благодаря!!!

tsveti

• Напредващ
  • **
« Отговор #6 -: Март 10, 2006, 11:40:32 am »
Цитат
Споко ! Тази тема няма да бъде изтрита !

А сама по себе си е добър повод за едно сериозно обсъждане.
Аз имам мнение по въпроса, но за сега ще се въздържа - нека чуем първо другите мнения
 Независимо какво 6те е мнението ти,искрено благодаря наи-ве4е за вазможността и правото да говоря открито,без страх,4е постат ми 6те баде изтрит или 6те ми баде забранен достап до форума...Както се казва:"Парен ка6а духа!"(в другия форум по са6тите при4ини,многократно ми бе6е забраняван достап-радвам се,4е тук е разли4но...Не желая да обиждам никого,просто даржа на свободата на словото!)

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #7 -: Март 10, 2006, 12:22:27 pm »
Когато тази свобода на словото се използва правилно и с нея не се злоупотребява - няма никакъв проблем. Поне тук. Иначе в едни друг форум, с претенции да бъде "киноложки", на мен, Саричка и доста наши приятели им е забранено дори да четат, камо ли пък да пишат. Не че не можем, де ...  ;) аз все пак съм пред монитор повече от 25 години.

Сега разбирам, че и ти си имала проблеми.

AnastasiaYork

• Специалист
  • Публикации: 203
« Отговор #8 -: Март 10, 2006, 16:52:48 pm »
Не искам да се впускам в интриги и излишни постове но версията тук в Бг защо нямаш родословие е съвсем друга ....незнам просто ми я разказаха мен лично не ме интересуваше ....и второ мисля че 6 години са много време и едно родословие или го има или не !!! относно оценката на кучето от съдии също доста дълго време си чакала за да прецениш дали е шоу клас!!! н-р кучетата продадени от мен още на 6 месеца ги подкарват по ринговете, родословието им се дава още при покупката особено на шоу клас подчертавам плюс договор за покупко продажба където е упоменат класа на кучето и има подпис и печат и върху стикера на микрочипа....

а твойта покупка още от самото начало е малко как да кажа ....без адрес и телефон!!!
« Последна редакция: Март 10, 2006, 16:53:09 pm от AnastasiaYork »

tsveti

• Напредващ
  • **
« Отговор #9 -: Март 10, 2006, 23:22:53 pm »
Цитат
Не искам да се впускам в интриги и излишни постове но версията тук в Бг защо нямаш родословие е съвсем друга ....незнам просто ми я разказаха мен лично не ме интересуваше ....и второ мисля че 6 години са много време и едно родословие или го има или не !!! относно оценката на кучето от съдии също доста дълго време си чакала за да прецениш дали е шоу клас!!! н-р кучетата продадени от мен още на 6 месеца ги подкарват по ринговете, родословието им се дава още при покупката особено на шоу клас подчертавам плюс договор за покупко продажба където е упоменат класа на кучето и има подпис и печат и върху стикера на микрочипа....

а твойта покупка още от самото начало е малко как да кажа ....без адрес и телефон!!!
Не ми пречи,а вече НЕ ме и впечатлява твоето мнение-очаквах да се включиш и то точно в този типичен стил "ще ти го върна за стари неща",защото доста хора прочетоха за нашите спорове в другия форум, по друга тема...Съгласна сам с мнението на Хлебаров-уважавам свободата на словото, НО когато се използва правилно и именно няма да ти позволя да превърнеш и тук проблема в интрига...ако все пак държиш, моля-заповядай на личната ми поща или си дай дом.тел.да се уточним. Но не използваи интриганство тук,не и в този форум,аз няма да се поддам този път на провокацията ти и,колкото и да опитваш-НЯМА да дам отговор на така зададени въпроси.
Че коя си ти,за да ми държиш сметка защо и как?! Не мислиш ли, че си има начин и подход-ако наистина питаш от любопитство-ок.,но аз знам защо питаш и именно поради това-няма да получиш отговори на "остроумните"си питания!
Ако продалжаваш с опитите да интриганстваш - ще публикувам тук онова твое писмо, адресирано до мен - за да разберат всички за какво става въпрос, какъв тон държиш, когато пишеш на лични бележки...Нека видят другото ти лице, онова, което аз познах!
Толкова-каквото и да ми отговориш от тук нататък-аз повече няма да ти обръщам внимание!

аз не "подкарвам" кучетата си, защтото за мен те не са говеда! Държа много на тях и това в голяма степен обяснява много неща-ако прочетеш внимателно написаното по-горе от мен, ще си отговориш сама на въпросите, но...отговорите им всъщност не те интересуват, твоята цел е друга.
p.s.
« Последна редакция: Март 11, 2006, 00:19:25 am от Hlebarov »

tsveti

• Напредващ
  • **
« Отговор #10 -: Март 10, 2006, 23:33:11 pm »
"върху стикера на микрочипа...."

Хаиде ти ми кажи-от кога в БГ се поставя микрочип на животните-кучета или котки?!(аз знам отговора,но искам да те чуя и теб)?!
И друго ми кажи-знаеш ли колко от елитните кучета на Жана Столинова имат микрочипове?!(отново знам отговора и отново искам теб да чуя)?!
А какво мислиш за купуване на "елитно"куче от зоомагазин и пускането му в разплодна "селекция"?!(знам отговора-кучето се казва Марти,купено е от зоомагазина при ЦУМ,навремето)...
Предизвикаи ме и ще продължа с примерите...но има ли смисъл-ти ми кажи?!
Поставих вапроса по друг начин,именно защото не искам да става интрига,мога и този път да преглътна за други истини...искам си родословието,за което съм платила и да не се плюе варху името ми-толкоз!
« Последна редакция: Март 11, 2006, 00:32:29 am от Hlebarov »

tsveti

• Напредващ
  • **
« Отговор #11 -: Март 10, 2006, 23:42:03 pm »
Цитат
Когато тази свобода на словото се използва правилно и с нея не се злоупотребява - няма никакъв проблем. Поне тук. Иначе в едни друг форум, с претенции да бъде "киноложки", на мен, Саричка и доста наши приятели им е забранено дори да четат, камо ли пък да пишат. Не че не можем, де ...  ;) аз все пак съм пред монитор повече от 25 години.

Сега разбирам, че и ти си имала проблеми.
Ами да,аз дори разговарях с админа на личния му тел.,за да го попитам какво точно в моите постинги го заплашва-него или форума...Отговорът беше само едно потвърждение на интригата:
личната непоносимост към мен на един, по-скоро на една от модераторките му-Фурия! И заради това ми беше забраняван достъпът!

И до ден днешен не разбрах - онзи форум само за избраници ли е или има място и за простосмъртни като мен!? :lol:
« Последна редакция: Март 11, 2006, 00:34:30 am от Hlebarov »

tsveti

• Напредващ
  • **
« Отговор #12 -: Март 10, 2006, 23:53:55 pm »
July-аз мога да я попитам като го взимам.

Не,благодаря, ще си реша проблема сама! Така преди време york анастася предложи да попита нещо за моето куче от Америка, а пък сега виж какви постове ми пише!

Благодаря - ще бъда лоялна само към хора, които знаят какво значи лоялност!
Още веднъж ти благодаря!
« Последна редакция: Март 11, 2006, 00:09:34 am от Hlebarov »

AnastasiaYork

• Специалист
  • Публикации: 203
« Отговор #13 -: Март 11, 2006, 10:51:35 am »
В интерес на истината ти го написах съвсем добронамерено !!!  :KSS-pet:  

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #14 -: Март 11, 2006, 17:00:32 pm »
Не мога да разбера защо tsveti реагира така остро на запитването на AnastasiaYork - явно има и някакъв личен елемент във взаимоотношенията ви и ще ви помоля да не ги изяснявате по този начн - за целта има лични бележки. AnastasiaYork обаче е права, че 6 години са доста дълъг период за да изясните дали това куче има родословие или не. От постинга не става ясно дали такива опити са правени за времето от 6 години и дали Жана е отказала да го даде. Аз лично познавам Жана и кучетата й, знам че всичите те са с нормални документи и не виждам никакви логични причини да не иска да даде родословието. Единствено някакви неизяснени финансови претенции по продажбата може да са причина за това.

А иначе адресът и телефонът и на двете страни - купувач и продавач - са абсолютно задължителни реквизити в писания договор за продажбата на малкото кученце.