И така-далго време прегла6тах обиди,далго време се опитвах да бада лоялна кам 4овек,които сам мислила за приятел...
Запо4вам така,за6тото ситуацията,в която сам поставена не ми позволява да подходя по друг на4ин-моля админа да не изтрива поста,преди да сам полу4ила отговор на моите вапроси,относно едно от ку4етата ми и относно това-доколко може да се доверим,когато купуваме ку4е от известен развад4ик,а насре6та не полу4аваме това,за което сме платили?!Кам кого да се обарнем,за да потарсим правата си на купува4и и изоб6то-има ли такова не6то в БГ като "права на купува4а"?!
Интересува ме и дали моето ку4е изоб6то има родословие или ми е показано фал6иво такова?!
И така ,слу4ката е следната:
преди близо 6 години купих ку4е от небезиизестнииа в киноложките среди развад4ик Жана Столинова.Ку4ето е пекинез,женски.Платих доста "солени4ка"за времето си сума за ку4е клас 6оу.Жана Столинова ли4но ми достави ку4ето в ка6ти,но донесе сас себе си само неговииа паспорт.В момента на "доставката"цитира цена с 50 лева в пове4е от договорената...Не се поколебах да кажа "да",за6тото исках това ку4е!Но в момента не бях подготвена за новата сума-договорихме се на другата седмица да отида ли4но до тях и да и занеса вапросните 50 лева.
Два дни преди деня на новата сре6та,Жана ми се обади по тел. с предложение или ,ако трябва да бада по-то4на:с молба да ми подари и аз да взема при себе си и сестри4ката на това ку4е.Не е таина,4е разполагам с отли4ни условия за отглеждане на животни и особено на ку4ета!Това,са4етано с перфектните грижи по тях вероятно ме е направило избраница и за това ку4е...Отказах,за6тото подготвях заминаване за 4ужбина за неопределен период от време и не можех да натоваря семеиството си с грижа за о6те едно ку4е.В стремежа си да ме убеди,Жана ми каза,4е не иска да и допла6там остава6тата сума от 50 лева,каза ми ,4е е размислила и 4е не ги иска!В интерес на истината-не сам настоявала пове4е и аз за тези пари-в краина сметка ре6их,4е и така трябва,за6тото такава бе6е и без друго парвона4алната уговорка.
Каде е проблемат оба4е години наред не успях да разбера,за да не полу4а вапросното родословие...Ве4е по4ти 6 години и пак 6те попитам: ИМА ЛИ изоб6то РОДОСЛОВИЕ моето 6оу клас ку4е?!В краина сметка-аз сам си го платила!!!
Каква бе6е изненадата и огор4ението ми,kогато разбрах,4е Жана Столинова разказва преина4ено тази история и 4е се сети за тези уж "опростени и неискани"50лева,едва когато разбра,4е и се обаждам от Америка...!!!Но интересно-от мен НЕ ГИ ИСКА,дума не казва за това пред мен по тел.---разказва го на киноложките среди!
Сажалявам,4е използвам този форум за това,но наистина нямам друг избор-Жана непрекаснато си сменя тел.(не зная за6то) и няма комп.,тоест:
МНОГО ВИ моля,вси4ки ВАС-кинолози,които сте 4аст от тази грозна интрига-предаите и,4е аз даржа да и платя тези 50 лева,ако трябва и с лихвите!Никога не сам искала да не ги пла6там-единствената ми вина е,4е не настоях тогава,когато тя се отказа от тях...А наи-голямата ми вина е,4е досега мал4ах за това и и вярвах!!!
И отново:ИМА ЛИ РОДОСЛОВИЕ МОЕТО КУ4Е,КАК ДА го полу4а,след като сам си го платила и имам ли някакви права като купува4!!!
С уважение кам админа,ако наистина прояви разбиране и НЕ ИЗТРИЕ поста ми!!!За6тото това е единственият на4ин за сега,по които да за6титя или поне да потарся правата си!
p.s.ako pak vse pak re6i da go iztrie,ni6to drugo ne mi ostava,osven da si pomislya,4e v BG niama loyalna kinologiya!!!