Моля те, сподели историята. Ще е интересно, а и поучително за други стопани, които - не дай Боже ! - биха могли да попаднат в подобна неприятна ситуация.
Съжалявам, чак сега виждам...

Не знам до колко ще е поучително, но се оказа, че е живеел съвсем наблизо до нас - през няколко къщи. Явно се е шмугнал през вратат им навън и при нас дойде след като съседи ни звъннаха и питаха - не е ли някой от нашите. Разхождаше се по нашата улища, където слава богу рядко минават коли. След като го прибрахме, първата ми работа беше да проверя няма ли някъде пусната обява за изгубено куче, обадих се на разни лабрадораджии, напусках обяви из нета, но инаха няколко дни и отникъде нищо. Все пак не всички хора ползват интернет. Тогава реших да разлепя обяви из целия квартал, защото при нас събота и неделя минават много туристи и допуснах, че може да се върнат да го търсят. Всъщност, тъкмо се прибрах залепила и последната обява близо до нас и телефона ми звънна. Оказа се, че съм я залепила точно пред къщата на стопаните ми. Не знам каква би могла да е поуката, но ходихме да го проверяваме за чип, а той нямаше, което затрудни нещата още повече. Ето за такива случаи е много много полезно да има база данни за чипове и собственици.
Най-важното е, че се прибра щастливо у дома си, където вече бяха плакали за него.