Привет на всички!
Имам приятел ловец, който отглежда мъжко и женско куче заедно в специална стая на вилата си.Често пътува зад граница и за тях се грижат съпругата му и децата. Днес ми се обади доста разтревожен. Женското му куче - пойнтер според него било бременно. Но въпроса е там, че тя е нямала достъп до други мъжки кучета освен неговото, което е английски сетер на около 8 месеца /не се знае с точност/ в момента. Винаги е изкарвана на повод, защото е по темпераментна и непокорна. Не са и разбрали дори, че е била разгонена.Та въпроса ми е възможно ли е мъжко куче на 7 месеца да покрие възрастна кучка и как ще се отрази това на развитието на мъжкото куче от тук нататък.По принцип не говоря за унаследяване на гени, а за физическото развитие на мъжкаря.Ще изостане ли в развитието си? Известо ми е че не се отразява добре на породата и дава отражение на развитието на кучето.Но сами разбирате, че не става въпрос за развъждане, а на случайна връзка от две породи.Мисля, че за повечето от нас ще е интерсно да научим нещо повече за това - на каква възраст мъжкото куче е възможно да запложда? :KSShunter: