Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Господарите на ринга  (Прочетена 35967 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
Господарите на ринга
« -: Декември 03, 2005, 13:32:11 pm »

« Последна редакция: Юни 18, 2006, 07:58:57 am от Hlebarov »

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
Господарите на ринга
« Отговор #1 -: Декември 03, 2005, 13:52:02 pm »
Тичащата афтанска хрътка,за мен е най-красивата гледка в кучешкия свят!!!!...Е,ако в краката и се търкаля и едно френско булдоче...става шедьовър!!! :lol:  :lol:  :lol:  
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

tedi

• Специалист
  • Публикации: 141
    • http://www.fyrex.com/carrie
Господарите на ринга
« Отговор #2 -: Декември 03, 2005, 17:59:06 pm »
Афганските хрътки са много красива порода!Една от любимите ми:)
А дългата копринена козина ги прави да изглеждат величествени  :wub:
« Последна редакция: Декември 03, 2005, 18:39:29 pm от Sarichka »

RozaLiq

• Специалист
  • Публикации: 202
    • http://photobucket.com/albums/d117/RozaLiq/
Господарите на ринга
« Отговор #3 -: Декември 10, 2005, 20:19:21 pm »
Цитат
Тичащата афтанска хрътка,за мен е най-красивата гледка в кучешкия свят!!!!...Е,ако в краката и се търкаля и едно френско булдоче...става шедьовър!!! :lol:  :lol:  :lol:
За моя радост и аз съм виждала този шедьовър!!! :P
Афганските Хрътки са изключително красиви!  :)  
Лорд Морти(мър) :

Hlebarov

• Администратор
Господарите на ринга
« Отговор #4 -: Март 03, 2006, 13:41:27 pm »
Всичко, което трябва да знаете за тази порода, можете да намерикте в този филм на Американския Кемел Клуб:

THE AFGHAN HOUNDpowered by Aeva

RozaLiq

• Специалист
  • Публикации: 202
    • http://photobucket.com/albums/d117/RozaLiq/
Господарите на ринга
« Отговор #5 -: Април 09, 2006, 19:20:38 pm »
Дори :wub:

« Последна редакция: Юни 18, 2006, 08:02:58 am от Hlebarov »
Лорд Морти(мър) :

moonriver

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 58
    • http://www.egipts-temptation.wz.cz
Господарите на ринга
« Отговор #6 -: Юни 10, 2006, 22:00:37 pm »
:wub:  :wub:  :KSS-Gold: Винаги съм се възхищавала на афгите за тахната козина,и как с добро поддържане и  усилия от страна на собственика за кратко време може да се постигне наистина страхотен резултат!А както всички знаем,козината е един от отличитекните белези на тази порода.А и най-малкото,при наличие на богата козина опитния грумър може да скрие някои недостатъци така,че само съдия с дългогодишен опит в тази порода да може да открие!
Пример за това колко бързо им расте козината като се полагат необходимите грижи-една от любимите ми афги,
S.Fin.N.Ch, SLCCh    Khaos Zingoalla

Кучето е родено 2002,снимката е правена юни 2005!Значи само 3 години,даже две и нещо!И каква козина...

Hlebarov

• Администратор
Господарите на ринга
« Отговор #7 -: Юни 18, 2006, 08:02:30 am »
Победителите от International Dog Show European Winner 2006 Helsinki

участвали -  78 кучета
Съдия - Carlos Fernandez Renau

BOB
WW-05 FR & ES & POR & GIB  & AM & LUX CH C Khafka's Exotic Spice (Philippe Gallardo & Felix Duque, Riudarenes)

Junior Winner dog
Khafka's Champagne-Cocktail (Matveeva Elena, Podolsk)

Junior Winner bitch
Sheralji Dream Of Dreams (Ängeslevä Satu, Oulu)

CACIB  dog
Khafka's Exotic Spice (Philippe Gallardo & Felix Duque, Riudarenes)

CACIB bitch
Agha Djari's Per Jj (Boieck Stefan, Oberursel)

Champion class dog
Khafka's Exotic Spice (Philippe Gallardo & Felix Duque, Riudarenes)

Champion class bitch
Agha Djari's Per Jj (Boieck Stefan, Oberursel)

BOB Veteran
Boanne's Rosenthorn (Linnér Marc, Bromma)

BOB  Puppy
Khafka's El Tocayo (Philippe Gallardo & Felix Duque, Riudarenes)
« Последна редакция: Юни 18, 2006, 08:03:30 am от Hlebarov »

Hlebarov

• Администратор
Господарите на ринга
« Отговор #8 -: Юни 19, 2006, 21:06:21 pm »
Цитат
:wub:  :wub:  :KSS-Gold: Винаги съм се възхищавала на афгите за тахната козина,и как с добро поддържане и  усилия от страна на собственика за кратко време може да се постигне наистина страхотен резултат!А както всички знаем,козината е един от отличитекните белези на тази порода.А и най-малкото,при наличие на богата козина опитния грумър може да скрие някои недостатъци така,че само съдия с дългогодишен опит в тази порода да може да открие!
Много хора мислят, че тази порода е само и единствено козина. В последно време тази тенденция взима застрашителни за породата размери и на изложбите печелят кучета които са с метър уши и по метър козина, но ... това са кучета, които по признанията на собствениците им са яко тъпкани с лекарства и синтетика върху козината, кучета които не знаят какво е разходка и свободно тичане, които са непрекъснато в олио, навити на ролки, и за които единствено движение са са минутите и часовете върху бягащата пътечка... Ако за едно йорки или малтезер това е нормално - това са декортативни кучета, отглеждани в буквалния смисъл върху възглавница - за една хрътка това е меко казано неестествено.

Естествено, съществува и доста силно мнение против тази тенденция. Все пак това е хрътка - куче предназначено за лов в пресечена местност - и красотата му е в движенията, и то в пълна скорост. В някои страни - Франция например - куче номер едно на породата за годината се избира от породния клуб на базата на т.нар. рейтинг система, в която освен точките от екстериорните изложби се взимат под внимание и точките от състезанията по надбягвания (coursing) и преследване на изкуствен заек (luring). тази система отдавна е наложена и приета в Канада, а се ползва с все по-голяма популярност и в САЩ.

Лично аз очаквам в следващите години тази тенденция да се наложи и на изложбите на FCI и в ринга да виждаме истински хрътки, а не изложбени куклички. А и да не забравяме, че в края на краищата в стандарта на породата пише ясно и точно за козината:

HAIR : Long and very fine texture on ribs, fore and hindquarters and flanks. In mature dogs from shoulder backwards and along the saddle, hair short and close.  Hair long from forehead backwards, with a distinct silky « top-knot ».  On foreface hair short.  Ears and legs well coated.  Pasterns can be bare.  Coat must develop naturally. [/size]

Hlebarov

• Администратор
Господарите на ринга
« Отговор #9 -: Юни 20, 2006, 06:36:16 am »
Ето някоко примера на такива кучета, което по моето скромно мнение, олицетворяват истинската същност на породата:

« Последна редакция: Юни 20, 2006, 06:37:22 am от Hlebarov »

Zorry

• Експерт
  • Публикации: 309
    • http://
Господарите на ринга
« Отговор #10 -: Юни 20, 2006, 10:28:00 am »
хм...хрътка и статичност са две неща , които за мен не се вързват...а точно такива кучета , които показваш на снимките гледах в Русия преди години
Представата за себе си е равнището, до което ще се издигнете или до което ще паднете!!!!

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
Господарите на ринга
« Отговор #11 -: Юни 22, 2006, 10:33:26 am »
Цитат

Много хора мислят, че тази порода е само и единствено козина. В последно време тази тенденция взима застрашителни за породата размери и на изложбите печелят кучета които са с метър уши и по метър козина, но ... това са кучета, които по признанията на собствениците им са яко тъпкани с лекарства и синтетика върху козината, кучета които не знаят какво е разходка и свободно тичане, които са непрекъснато в олио, навити на ролки, и за които единствено движение са са минутите и часовете върху бягащата пътечка... Ако за едно йорки или малтезер това е нормално - това са декортативни кучета, отглеждани в буквалния смисъл върху възглавница - за една хрътка това е меко казано неестествено.

Напълно съм съгласна. Това си е мъчение за животното! Какви ролки, какви химикали - изобщо тормоз отвсякъде!
За мен е абсурдно това дори и за декоративните йоркита! И те са живи душички, сигурна съм че не им е голям кеф да ги завиват с ролки, да им правят пандифлюшки и т.н... това не са играчки!  :mad  

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

maradark

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
    • http://maradark
Господарите на ринга
« Отговор #12 -: Юли 10, 2006, 23:20:50 pm »
Моля ви,приятели,помогнете ми да си намеря афганистанска хрътка!Не,нямам средства да я платя на цената на лек автомобил,просто ако някой не може да я гледа или я продава на символична цена или я подарява на манияк като мене.
Благодаря ви предварително!

Zorry

• Експерт
  • Публикации: 309
    • http://
Господарите на ринга
« Отговор #13 -: Юли 11, 2006, 14:13:53 pm »
Цитат
Моля ви,приятели,помогнете ми да си намеря афганистанска хрътка!Не,нямам средства да я платя на цената на лек автомобил,просто ако някой не може да я гледа или я продава на символична цена или я подарява на манияк като мене.
Благодаря ви предварително!
сори ама това ми звучи като " моля Ви подарете ми яхта !! Толкова обичам морето!! Обещавам редовно да я мия!!" :D  :D  :D  
Представата за себе си е равнището, до което ще се издигнете или до което ще паднете!!!!

Нерегистриран гост maradark

• Гост
Господарите на ринга
« Отговор #14 -: Юли 11, 2006, 14:32:37 pm »
Ако искаш да знаеш,имала съм афганска хрътка!