Оххх, Владо, почваме да си говорим едно и също и малко почвам да :KSS-sleeping:
Първо - темата повдигната от Bender беше
за развъждането на кучета без документи, а не за кастрирането! Кастрирането се яви като под тема и мисля беше обяснено на доста високо дори научно ниво (нямащо нищо общо със свръх естествени способности!) какви са предимствата му.
Всички тук изказаха своето мнение и разказаха за своите подбуди да помогнат по този начин на своите кучета. ТАКА ТЕ РАЗБИРАТ НЕЩАТА!
Второ (ще го повторя) - това, че говорим и обсъждаме тази тема не означава, че принуждаваме някого да кастрира кучето си или не или пък да го развъжда или не! Мисля всички сме единодушни - ТОВА Е ВЪПРОС НА СВОБОДНА ВОЛЯ!
Освен това забележи - тук говорим за кастриране не само на неродословни кучета, а и на родословни такива!!! Така че, обвиненият ти в "дискриминация" са абсолютно неоснователни! :mad
ВСИЧКИ вече разбрахме какво е твоето мнение за кастрирането, но май не разбрахме какво е мнението ти по доста други зададени въпроси относно "развъждането"... :rolleyes:
За това, мисля, изказвания (с ирония) от рода на:
Така че извинявам се на всички засегнати и им пожелавам успехи в развитието им :KSS-plias:
не допринасят изобщо за тази дикусия!
ТИ самият си пример за "развитието" в мисленето, вземайки си "родословно" куче след много дълго търсене и претенции към не един развъдник/развъдчик!
Кучетата без родословие не са вещ която да бъде захвърлена когато вече не удоволетворятват някои наши претенции. :KSS-pet:
Не на последно място ще кажа, не мисля, че тук в този форум има хора, които биха "захвърлили" кучетата си - родословни или не!Това, че някой е кастрирал кучето си не означава, че го е "захвърлил" - дори напротив!
P.P. Ако в спора се ражда истината ,а вие игнорирате всички които спорят с вас то тогава ми е чудно какво толкова ще се обсъжда :rolleyes:
Никой не игнорира "спорещите", ако спора е под формата на "дискусия в рамките на добрия тон" и с цел да се обменят мнения...
Аз лично мисля, че някой от твоите изказвание цитирани от мен по-горе могат да засегнат (даже и обидят) хора от форума...
Забележи! Не твоето не съгласие с тяхната теза, а обобщенията направени от теб и дадените примери! Пак ще кажа - АЗ НЕ ПОЗНАВАМ ТАКИВА ХОРА във форума, за който ти говориш! :unsure: