Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Когато купувате кученце  (Прочетена 5897 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

EaSTar

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
    • http://
Когато купувате кученце
« Отговор #15 -: Януари 29, 2007, 12:03:07 pm »
Аз си избрах кученце със различни очички и не намирам нищо лошо в това, той ще е моят домашен любимец и за мен ще е най хубав.Няма да го подготвям за изложби, а просто искам да го гледам добре и да си имам другарче и верен приятел.Мисля че то ще ме обича каквато и да съм, стига да го обичам и ще го усеща.Ако аз бях с различни очи какво щеше да е ?
Проверих в интернет и първо попаднах на Спотманиак от там бях насочена към Варна където скоро се бяха родили кутретата с кафяви петна.И ми беше достатъчно.Не съм търсила повече.
« Последна редакция: Януари 29, 2007, 12:04:44 pm от EaSTar »

sheltie

• Специалист
  • Публикации: 105
    • http://www.sheltiebg.com
Когато купувате кученце
« Отговор #16 -: Януари 29, 2007, 12:20:50 pm »
Да ти е честит домашния любимец!Жалко че не си поискала куче,което освен домашен любимец да е и изложбен екземпляр.Защото това синеоко куче никога няма да влезне в разплод и ще се наложи да го кастрираш.Надявам се че всичко това ти е обяснено от собственика на развъдника.А това че ти ще го обичаш е повече от ясно.Изводът е че когато човек търси хубаво и здраво куче,трябва първо да разпита и да се поинтересува.И по-добре не казвай другаде че си си купила куче със сини очи от развъдник,защото това не е добра реклама за самия развъдник.

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
Когато купувате кученце
« Отговор #17 -: Януари 29, 2007, 13:16:00 pm »
Shelti, защо реагираш така? Не, че не си прав!
НО сам знаеш, че има и хора, за които търсят "просто домашен любимец" и за тях са важни други неща, а не дали е изложбен екземпляр...
И какво да правят развъдчиците с бебетата, които не са изложбени екземпляри? Да, ги убият ли?!? Не е ли по-добре да намерят хора, които да ги отглеждат с любов?
Аз също се надявам и вярвам, че Митко е обяснил на момичето как стоят нещата според стандарата на породата и тя САМА си е преценила кое кученце да си вземе, според нейните желания и възможности...
Ролята на този форум не е да я обезсърчим и тя да захвърли кучето си, а да я насърчим да може да го отгледа и възпита добре, за да изпита радост от съвместното им съжителство, както и разбира се, да и обясним принципите на кинологията...  :)
Определено е похвално, че тя е взела кучето от развъдник, а не от зооборса - защото тогава можеше да бъде много по-зле положението!
Освен това знам и съм виждала по изложби кучета на Митко и бяха хубави кучета и с титли.
Мислиш ли, че на други развъждачи не са им се раждали кученца, които да са само за "домашни любимци"? В едно кучило може да има и кучета и шоу-клас и клас-домашен любимец, нали? Това дали си го признават е съвсем отделен въпрос...  За това си има и различни класове и съответно различни цени, нали?
Не защитавам никого и нямам желания да се меся в "клубни" разправии на далматините, просто не ми се иска да нападате едно момиче, което явно с огромно желание си е взело това кученце...  :)  
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

sheltie

• Специалист
  • Публикации: 105
    • http://www.sheltiebg.com
Когато купувате кученце
« Отговор #18 -: Януари 29, 2007, 13:38:34 pm »
Марта,първо искам да ти благодаря затова че казваш че съм прав!!!
Надявам се да е било обяснено на момичето какво куче взима,защото може би тя се е обърнала точно към развъдник с надеждата,че точно в развъдниците се произвеждат кучета отговарящи на стандарта.Разбира се ако се родят кучета не отговарящи на стандарта те не се убиват,а просто се подаряват.А отговорността за производството на нестандартни кучета носи развъдника и купувача няма никаква вина,също така той не е длъжен да знае и стандарта. Нали затова е развъдчика,да обясни на купувача.Ти говориш за принципите в кинологията и в тази връзка не виждам нищо обезсърчаващо и лошо да се обясни на човек,че стандарта на породата далматин не допуска куче със сини очи.Кучетата на този развъдчик може и да имат титли( аз само мога да кажа че моята далматина не веднъж е побеждавала негови кучета,обратния вариант не ми се е случвал) , но тук говорим за развъждане на качествени и стандартни кучета.Нали все пак целта на всеки форум е чрез нас,хората занимаващи се с развъждане и селекция,да повишаваме киноложката култура на хората.
Поздрави! :)  

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
Когато купувате кученце
« Отговор #19 -: Януари 29, 2007, 14:35:02 pm »
Хайде и админа да се намеси - мисля, че темата е приключена и всякакви спорове по-нататък са неуместни. Подкрепям напълно написаното от Марта. Всеки има право на избор. Да му е честито на момичето новото кутре, да му е живо и здраво, да си го гледа с много любов.

Целта на този форум, както и на КС "София" като организация са отдавна уточнени и изяснени, и се стараем да ги изпълняваме. Както се вижда от резултатите до сега - добре.
« Последна редакция: Януари 29, 2007, 14:37:55 pm от Hlebarov »

камелия

• Гост
Когато купувате кученце
« Отговор #20 -: Март 28, 2007, 08:23:26 am »
Здравейте
предтсой ми днес да купя едно куче - нямам инфо къде мога да проверя т.нар. борса за кучета. пращам ви линка - ако можете да помогнете.
благодаря
[size=8](*** името и линка към борсата са изтрити от админа ***)[/size]
« Последна редакция: Март 28, 2007, 09:32:48 am от Hlebarov »

АНДИ

• Гуру
  • Публикации: 1256
Когато купувате кученце
« Отговор #21 -: Март 28, 2007, 09:15:44 am »
:D  :lol:Хайде отговорете на Камелия!

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
Когато купувате кученце
« Отговор #22 -: Март 28, 2007, 09:31:11 am »
Цитат
Здравейте
предтсой ми днес да купя едно куче - нямам инфо къде мога да проверя т.нар. борса за кучета. пращам ви линка - ако можете да помогнете.
благодаря
Просто забрави за тази "борса". По-скоро сподели каква порода ще купуваш и ще получиш съвет от къде и как да се сдобиеш с такова куче.

И не е лошо да се регистрираш - иначе излиза, че анонимно правиш реклама на търгашите.
« Последна редакция: Март 28, 2007, 09:31:51 am от Hlebarov »

kamelia

• Гост
Когато купувате кученце
« Отговор #23 -: Март 28, 2007, 09:36:31 am »
Искаш да кажеш, че няма смисъл да ходя в тази борса?
търся кокер шпаньол, мъжки на около 40-50 дни, бежов цвят.
Търся го спешно, защото искам да ми е подарък за именния ден - 1 април :-)

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
Когато купувате кученце
« Отговор #24 -: Март 28, 2007, 15:30:40 pm »
По добре се обърни към "БЪЛГАРКСИ КЛУБ КОКЕРИ - БКК"
Председател: Георги Ефтимов 0899 194889
Отг. по развъдна дейност: Елена Никитович
София, р-н Красно Село,ж.к. "Хиподрума" бл.139, вх.Б, ап.60
(информацията е от сайта на БРФК : http://brfk.org/tshlenove.php)
И търси Елена или Душко.

За първи април най-вероятно няма да намериш кученце, но ако не бързаш и потърсиш спокойно, сигурна съм, че ще намериш здраво и красиво бебе на разумна цена от сериозен развъдчик, който е положил всички необходими грижи за майката и малките!
Не се подлъгвай по цените в борсите! Тук във форума има много хора, които са вземали кученца от зоомагазини, борси и случайни развъдчици и после са съжалявали горчиво...  :(

И най-добре прочти началото на тази тема...  ;)

Желая ти успех!  KSS-thumbup
« Последна редакция: Март 28, 2007, 15:37:18 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

Diyana Char

• Специалист
  • Публикации: 215
    • http://corablondfell.hit.bg/
Когато купувате кученце
« Отговор #25 -: Март 28, 2007, 17:29:03 pm »
Цитат
Искаш да кажеш, че няма смисъл да ходя в тази борса?
търся кокер шпаньол, мъжки на около 40-50 дни, бежов цвят.
Търся го спешно, защото искам да ми е подарък за именния ден - 1 април :-)
Здравей, Камелия. Хихи - спешно!. Май всеки от нас като стигне до решение за кученце му става спешно. Но наистина разумът и търпението са от особено  голямо значение, когато ще си взимаш другарче за дай Боже близо 15-ина години. Забрави за зоомагазини или борси. Потърси контакти на хора, които развъждат или внасят от утвърдени развъдници. Те разбират повече, имат опит и т.н. Кокерите са брилянтни същества. Хубаво е, че си избрала тази порода. Изключително темпераментни, емоционални, влюбчиви и кипящи от живот (и лакомия, която много трябва да се ограничава). Красиви и много схватливи. Абе - великолепен другар. Успех в търсенето. Сърцето ти казва, че е спешно, но потърпи и потърси по-внимателно :D  

kamelia

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Когато купувате кученце
« Отговор #26 -: Март 29, 2007, 07:43:57 am »
Blagodaria na vsichki koito mi otgovoriha i pomognaha s info. VEche se svurzah s g-n Eftimov...jalko nai-rano sled okolo 2 mesetsa.
Speshno....kogato si izgubil ..nikogo s kogoto si bil 10 godini....i sled oshte 7 si reshil da vzemesh nikoi drug....razbira se, che e speshno...everybody needs to love..:-)