Shelti, защо реагираш така? Не, че не си прав!
НО сам знаеш, че има и хора, за които търсят "просто домашен любимец" и за тях са важни други неща, а не дали е изложбен екземпляр...
И какво да правят развъдчиците с бебетата, които не са изложбени екземпляри? Да, ги убият ли?!? Не е ли по-добре да намерят хора, които да ги отглеждат с любов?
Аз също се надявам и вярвам, че Митко е обяснил на момичето как стоят нещата според стандарата на породата и тя САМА си е преценила кое кученце да си вземе, според нейните желания и възможности...
Ролята на този форум не е да я обезсърчим и тя да захвърли кучето си, а да я насърчим да може да го отгледа и възпита добре, за да изпита радост от съвместното им съжителство, както и разбира се, да и обясним принципите на кинологията... :)
Определено е похвално, че тя е взела кучето от развъдник, а не от зооборса - защото тогава можеше да бъде много по-зле положението!
Освен това знам и съм виждала по изложби кучета на Митко и бяха хубави кучета и с титли.
Мислиш ли, че на други развъждачи не са им се раждали кученца, които да са само за "домашни любимци"? В едно кучило може да има и кучета и шоу-клас и клас-домашен любимец, нали? Това дали си го признават е съвсем отделен въпрос... За това си има и различни класове и съответно различни цени, нали?
Не защитавам никого и нямам желания да се меся в "клубни" разправии на далматините, просто не ми се иска да нападате едно момиче, което явно с огромно желание си е взело това кученце... :)