Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Чл.29./1/ Стопаните на кучета са длъжни:  (Прочетена 5140 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Guest

• Гост
Чл.29./1/ Стопаните на кучета са длъжни:
« Отговор #15 -: Юли 06, 2006, 23:11:31 pm »
документите са ясни,ама това с торби4ките и лопатките не ми е много ясно как ще стане,защото тук кощ4етата за боклук са рядкост,може би трябва да си нося фекалиите(извинявам се ама се ядосвам) до нас за да ги изхвърля?Да в Европа така правят,но вси4ко им е осигурено,даже плик4етата са специално направени.Ок ние имаме задължения когато вземем ку4е,а какви са ни правата,не трябва ли,когато искат нещо все пак да помислят и за условията дали може да се изпълни?

bonboni

• Експерт
  • Публикации: 581
    • Masterpiece of Balkan newfoundland kennel
« Отговор #16 -: Юли 06, 2006, 23:12:32 pm »
guest-това бях аз забравих да се логна

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
« Отговор #17 -: Юли 07, 2006, 08:54:03 am »
Bonboni, права си...  :rolleyes: НО това ни е задължението и това си е...  :unsure:
В интерес на истината, когато бяхме в Норвегия (град Кристиянсунд), установихме, че също няма кошчета по улиците в кварталите... :unsure:
Значи нашите приятели имаха нещо като хъски  ;)  и когато го разхождаха и то свършеше нещо, си го прибираха и си го носиха или до вкъщи или ако случайно намерят кошче - го изхвърляха... Проблема беше, че те основно живеят в къщи, рядко ходят пеша и освен в централната част на града (пешеходната) и по спирките, които са много на рядко - няма кошчета!   :)
И те какво правеха?  Минаваха покрай много кофи за боклук по време на разходката, но те бяха на съседите им, а не върви някак си да си изхвърлиш "тортичката" в кофата на комшията, нали?  :rolleyes:  :D

Така че, не е само в БГ (или Морската градина или другаде...) имаме проблем с кошчетата...
Имаме и една случка от преди години.... Бяхме на разходка в центъра на Варна (Фестивалния комплекс), пълно с народ и най-вече чужденци - едната ни булмастифка направи голямаааа торта на най-оживеното място и понеже ние винаги си ходим заредени с торбички, Емо се и почисти... Е, там има кошчета и го изхвърли веднага.
НО по интересна беше реакцията на хората...
Чужденците се засилиха да ни коментират и снимат с възхищение, а българите да ни обясняват че сме луди, защото наоколо било пълно с фекалии от уличните кучета, които спокоино си лежаха на припек...  :KSS-plias:

Така че, тези неща са въпрос на вътрешно убеждение и навик, а не на закони и наредби... Верно е, и на мен не ми харесва, но ако искам детето ми да не гази в торти в "Морската", поне аз няма да оставям "нашите" там...  :rolleyes:
(същото се отнася и за празните бутилки, памперсите, хартииките и т.н. - просто си ги носим до вкъщи...  :KSS-plias: )
« Последна редакция: Юли 07, 2006, 08:57:31 am от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

Diyana Char

• Специалист
  • Публикации: 215
    • http://corablondfell.hit.bg/
« Отговор #18 -: Юли 07, 2006, 09:11:10 am »
Цитат
Така че, тези неща са въпрос на вътрешно убеждение и навик, а не на закони и наредби... Верно е, и на мен не ми харесва, но ако искам детето ми да не гази в торти в "Морската", поне аз няма да оставям "нашите" там...
Напълно подкрепям. До в къщи още не съм си ги носила, но пък съм си ги носила по няколко преки докато намеря кошче, и винаги връзвам торбичките. Хося си говненцата и хич не ми пука - все се надявам, че някой ден хората които гледат като треснати от гръм ще сме ние - с торбичките и ще гледаме малцината останали, които не почистват. Оптимист съм, че личния пример поучава и дори се надявам, че засрамва. Ама... кога ли ще стане. :rolleyes:  

bonboni

• Експерт
« Отговор #19 -: Юли 07, 2006, 10:07:34 am »
Съгласна съм с вас,нямаше да го коментирам,ако не го бях изпитала.Много се радвам,4е все пове4е са тези,които го правят,но мисълта ми беше за условията ,в които сме длъжни да го правим,нали все пак плащаме данъци на тази държава,поне кош4етата да осигурят и място в парковете за да не се конфронтираме с другите хора ,които по една или друга при4ина ги е страх или не харесват ку4етата.Става ми адски неудобно в такива ситуации,особенно с деца,които запо4ват да пла4ат,опитвам да обясня,4е не хапе,4е и аз имам дете с което е свикнал и няма да нападне,при това е на повод,но ефекта е никакъв.

Didk0

• Специалист
  • Публикации: 101
    • http://
« Отговор #20 -: Август 18, 2006, 21:50:28 pm »
ние веднъж решихме да се разходиме значи аз и мойте родители из плажната ивица около буните и капанчетата заедно с Аксел хем той да потича из пясака хем после да седнеме някаде и да вечеряме след което да се преберем ... и значи каква е гледката адски много кучета без повод от което следват доста проблеми проблеми с малките деца значи аз го държа абсолиутно до себе си но има деца който ревът когато се разминаваме в 2та края на пътечката пак проблеми кошчета никакви още проблеми .... така моят Аксел решава да направи един "сладкиш" при което аз искам салфетка от майка ми защото не бяхме предвидили такива ефекти и нямаме торбички навеждам се взимам екстрата завита в салфетка когато се огледах видях общински кош на около 250 300 метра и решавам да нося "трйуфела" в ръка защото не варви да го хвърля в кошчето на някое питейно заведение и всеки който ме погледне коментира стана ми адски криво за това че те ме коментират негативно но и изпитах супер удовлетворение от себе си че не сам от ония простаци дето си оставят екстрите по улиците ...  

Modena

• Администратор
  • Публикации: 1508
    • Български киноложки клуб бигъл
« Отговор #21 -: Януари 23, 2007, 09:28:47 am »
Цитат
"Чл.29./1/ Стопаните на кучета са длъжни:
1.да регистрират в Общината вида, пола и броя на притежаваните от тях кучета в срок от 3 работни дни, считано от датата на придобиването на кучето, а при раждане на новородено куче – не по-късно от 30 дни от раждането му; .....

Искам да попитам, някой от вас дали вече е регистрирал своето куче в общината?
Порових се в Нет-а и ето какво намерих за Столична община:
"Такса за притежаване на куче - Заплащането става в - в отдела по местонахождение на имота - Дирекция "Приходи и администриране на местни данъци и такси" (ДПАМДТ) с работно време от 9.00 ч. до 17.30 ч и обедна почивка от 12.30 ч. до 13.00ч."
Таксата се внася в някой от клоновете на общинска банка като преди това се попълва ДЕКЛАРАЦИЯ по чл.117 от ЗМДТ за притежаване на куче. В бланката за внасяне на сумата се попълва във "вид плащане" - Код за вид плащане - 448013, а в Основание за плащане - Такса за притежаване на куче
Ако някои вече го е направил, нека сподели своя опит, защото всички знаем колко е трудно човек да се справи с бюрокрацията и така ще можем да си помогнем взаимно!
Български Киноложки Клуб Бигъл - http://bkkbeagle.hit.bg/

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
« Отговор #22 -: Януари 23, 2007, 09:40:06 am »
Мдаа, не е лоша идея да се пояснят нещата. Ние не сме ходили още, но сега с тоя ЕС май ще се наложи на всички да се подложат на тази процедура.  :unsure:  

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

HERZLE

• Гуру
« Отговор #23 -: Януари 23, 2007, 10:09:51 am »
Новото, което прочетох аз преди малко е, че сега ветеринарните лекари щели да регистрирват кучетата, на които са сложили чипове в РВМС. А не собствениците да се разхождат с животните до там.
За нас това е по-добрия вариант, не знам обаче колко ветеринари са готови да го направят и дали всички водят регистри за чипираните си "клиенти".

Ние поне може да сме спокойни  :D Герганке, ще чакаме да ни регистрирате  :lol:  :KSS-cheers:  

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

ita_vet

• Експерт
  • Публикации: 365
« Отговор #24 -: Януари 23, 2007, 11:46:13 am »
Еееее ваксинираме, чипираме,сега и да регострираме...скоро май ще трябва и да ви разхождам домочадието,а?! :lol:  :lol:  :lol:

Сега сериозно - това специално не ми е известно.От нас искаха ветеринарите само картотека на дом.любимци, но като им занесохме миналата година един диск те незнаеха кво да го правят и аз си го върнах диска.

Така,че незнам...
what will be to be...

www.itavet.com

HERZLE

• Гуру
« Отговор #25 -: Януари 23, 2007, 11:50:13 am »
Ми то нали затова му се вика "личен лекар"  :lol:

Ще поживеем, пък ще видим  ;) Дано скоро стане ясно какво ще се прави.

bonboni

• Експерт
« Отговор #26 -: Януари 23, 2007, 21:08:34 pm »
А с развъдниците как стоят нещата?

SHUSHKOVCI

• Специалист
  • Публикации: 172
« Отговор #27 -: Февруари 12, 2007, 12:48:07 pm »
Варненци ни метнаха!От вчера в Морската градина има патрули.Спряха при нас и ни предупредиха, че ще съставят актове!