Bonboni, права си... :rolleyes: НО това ни е задължението и това си е... :unsure:
В интерес на истината, когато бяхме в Норвегия (град Кристиянсунд), установихме, че също няма кошчета по улиците в кварталите... :unsure:
Значи нашите приятели имаха нещо като хъски ;) и когато го разхождаха и то свършеше нещо, си го прибираха и си го носиха или до вкъщи или ако случайно намерят кошче - го изхвърляха... Проблема беше, че те основно живеят в къщи, рядко ходят пеша и освен в централната част на града (пешеходната) и по спирките, които са много на рядко - няма кошчета! :)
И те какво правеха? Минаваха покрай много кофи за боклук по време на разходката, но те бяха на съседите им, а не върви някак си да си изхвърлиш "тортичката" в кофата на комшията, нали? :rolleyes: :D
Така че, не е само в БГ (или Морската градина или другаде...) имаме проблем с кошчетата...
Имаме и една случка от преди години.... Бяхме на разходка в центъра на Варна (Фестивалния комплекс), пълно с народ и най-вече чужденци - едната ни булмастифка направи голямаааа торта на най-оживеното място и понеже ние винаги си ходим заредени с торбички, Емо се и почисти... Е, там има кошчета и го изхвърли веднага.
НО по интересна беше реакцията на хората...
Чужденците се засилиха да ни коментират и снимат с възхищение, а българите да ни обясняват че сме луди, защото наоколо било пълно с фекалии от уличните кучета, които спокоино си лежаха на припек... :KSS-plias:
Така че, тези неща са въпрос на вътрешно убеждение и навик, а не на закони и наредби... Верно е, и на мен не ми харесва, но ако искам детето ми да не гази в торти в "Морската", поне аз няма да оставям "нашите" там... :rolleyes:
(същото се отнася и за празните бутилки, памперсите, хартииките и т.н. - просто си ги носим до вкъщи... :KSS-plias: )