Много съжалявам за кучето ви. :( Какви хора са тези, които правят такива неща!
Аз мога да кажа, че колкото кучетата учат от нас, толкова и ние от тях. Аз много се промених, откакто си взехме Бети и ... заприличах на нея. Нямаме разлика в характерите си - обичаме абсолютно едни и същи неща - тичане, скачане, игра, учене на нови неща и т.н.
За избиране на породата, ами стана случайно. Родителите ми ме изненадаха с едно малко кученце. Иначе винаги съм обичала средните и големите кучета, най-вече ловните (стойките и ретривърите). Така, че бях подготвена.
За пола също стана случайно, но дори и да можех да избирам пак щях да си взема женско.
Това, което забелязвам е, че много хора избират кученцето си по това как изглежда то, а не според породата, по-точно качествата й, и характера на даденото куче и това понякога носи проблеми. Другото нещо е, че когато някой си взема куче, не е подготвен за него и остава изненадан от това какви са нормалните неща за кучетата. И когато види колко неща е изпуснал, започва да пита всеки, дори и такива, които не знаят достатъчно и в крайна сметка се оплита още повече и прави сериозни грешки.