Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Летните приключения на нашите кучета  (Прочетена 6755 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
Летните приключения на нашите кучета
« -: Август 01, 2006, 09:06:27 am »
Цитат
домъчня ми за вас...ама тия пусти жеги като мумии сме...щом и цветята спря да рови значи е сериозна работата...хайде надявам се скоро да се видим...ние тук из Надежда използваме всяка възможност ама живинките ....настъпват език :D  :wub:

Ееех, Зори ...и на мен ми е домъчнло за срещите ни и полянка пълна с щастливи кучета, ама сега е направо невъзможно за Сарка :unsure: ....вчера игра около 3 минути на напълно сенчесто място с едно шише ...и после се свместявахме близо час :( ...
Ще почакаме още малко да дойдат златните дни на септември и октомври и тогава ще си наваксаме.... :KSS-doggy:  :KSS-cheers:

Shushkovci, лек път ви желая и много да се забавлявате на морския бряг! :KSSsea  : :KSS-boat:  :KSS-dance: , а после ще разправяте как е минало, че на нас например ни остават цели 21 дни до почивката :rolleyes:
« Последна редакция: Август 01, 2006, 09:08:19 am от Sarichka »
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

Zorry

• Експерт
  • Публикации: 309
    • http://
« Отговор #1 -: Август 01, 2006, 12:39:14 pm »
Цитат на: Sarichka,Jul 31 2006, 10:47 PM
ами Ели какво да ти кажа...първия ден си счупи носа да върти от непознати миризми ....после разбра размерите на ранчото и взе да пази а на 3 дена включи и съседните 3 парцела, така че се наложи да се вързваме щото селяните не били виждали " такъв звяр"..." мани го маааа ща ма издеее" :D  ....а прибави и че лаят му не като на нормално куче ами по скоро вие и така...побърка едно вързано магаре, онова се изскубна от въжето и драсна към селото....и....повече магаре не вързаха в ареал километър :KSS-plias:  
Представата за себе си е равнището, до което ще се издигнете или до което ще паднете!!!!

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #2 -: Август 01, 2006, 14:55:01 pm »
Цитат
Цитат на: Sarichka,Jul 31 2006, 10:47 PM
ами Ели какво да ти кажа...първия ден си счупи носа да върти от непознати миризми ....после разбра размерите на ранчото и взе да пази а на 3 дена включи и съседните 3 парцела, така че се наложи да се вързваме щото селяните не били виждали " такъв звяр"..." мани го маааа ща ма издеее"  ....а прибави и че лаят му не като на нормално куче ами по скоро вие и така...побърка едно вързано магаре, онова се изскубна от въжето и драсна към селото....и....повече магаре не вързаха в ареал километър

:lol: ....ехеее, било е веселба!
Ама това за "звяра" не ме учудва....особено след като на Саричка едно детенце в парка и викаше: "Мамоооо, чудовищееее, чудовищееее.....мамооо" :KSS-plias: .
Що се отнася до впрегатния добитък  :lol:  :lol:  и ние много не го долюбваме, въпреки че почти не сме имали срещи с този вид...., виж обаче кокошките... :KSS-plias: , е там вече е страшно! След последното ни гостуване в селската къща на наши приятели, кокошките на съседа не са снасяли яйца почти седмица след срещата си със Сара :KSS-kez:....

Малко направихме офтопик, ама пък е супер забавно какво правят сладурите на вили, села и морета :lol:
Ще взема да отворя нова тема! (и ще преместя нашите постинги там ;) )  

Zorry

• Експерт
« Отговор #3 -: Август 01, 2006, 14:57:17 pm »
сори за оффа не се усетих....давай тема , че включи и летни снимки с истории :D ....млъквам  
Представата за себе си е равнището, до което ще се издигнете или до което ще паднете!!!!

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #4 -: Август 01, 2006, 15:01:48 pm »
Не млъквай - напротив...темата е страхотна :KSS-dance: , а идеята за снимки - супер!

« Последна редакция: Август 01, 2006, 15:12:15 pm от Sarichka »

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
« Отговор #5 -: Август 06, 2006, 23:22:32 pm »
Да започна ли аз ...

Освен морето има и много други прекрaсни места в България, където човек може да отдъхме през лятото. Ние в последните седмици, поради огромна служебна заетост и невъзможност да взема отпуск, сме се ориентирали към къси излети през уикенда до малко известни или не толкова популярни местенца, като обръщаме специално внимание на манстирите. За наше голямо учудване в повечето от тях нямат нищо протов кучето, а в един от тях ни изнесоха една много поучителна лекция за ролята и мястото на кучето в живота на един християнин. Предлагам на вашето внимание малко снимки от последните ни дестинации - Клисурския манстир, Кремиковския манастир,  Земенския манастир и божествено красивото ждрело на р.Ерма до Трън.

« Последна редакция: Август 07, 2006, 06:28:12 am от Hlebarov »

mora

• Гуру
  • Публикации: 975
  • Mora's Land
    • Mora's Land
« Отговор #6 -: Август 07, 2006, 10:40:43 am »
Каква красота! По-хубаво място от България няма!  :KSS-BG:  

Zorry

• Експерт
« Отговор #7 -: Август 07, 2006, 14:23:47 pm »
Хлебаров...ако дадеш и още информация особено за това къде пускат с кучета. Очертава се едно такова приключение , а аз съм в шах и паника какво да правя защото хулигана трябва да го взема с мен :unsure:

може и на ЛС поне за идея....иде реч да се намери хубав маршрут Равда - Търново-Димитровгард-Пловдив-Родопите-София...грубо...и някой друг да има идея давайте че не знам какво да правя :KSS-hlep  

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #8 -: Август 07, 2006, 16:33:13 pm »
Равда-->на север до Варна--> после още по- на север до Калиакра (на плажа Болата, един от най-красивите по морето пускат с кучета), Камен бряг, Тюленово ... После можете да прескочите до Силистра (непременно посетете манастира в с. Айдемир - най-голямото село в България), да разгледате езерото Сребърна, да се отбиете за пържена рибка в рибарското селище в Тутракан и да спите в някое от селцата наоколо. После през Русе (приятелите от Русе да кажат къде и какво, от мен - в хотелчето на Липника приемат кучета). После по магистралата през Бяла и моста на Кольо Фичето до Търново. От там през Стара Планина до Димитровград. Там има дори хотел за кучета.

И после - Родопите. Там вече мога да напиша цял пътеводител ... от Триград и Ягодина до Юндола и Предела ...

Zorry

• Експерт
« Отговор #9 -: Август 07, 2006, 18:48:09 pm »
:D хиляди благодарности!!!!всичко е разпечатано записано, прошноровано...очертавам картата, най-ми е трудно северната България, там не съм в свои води. Надявам се по малки населени места да намерим кучелюбители за преспиване( това за манастирите си е идея много важна) :) .
Стигнем ли Габрово вече няма проблем , а за Родопите съвсем!!
Хиляди благодарности!! Почерпката от мен! :KSS-cheers:  

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #10 -: Август 08, 2006, 09:31:39 am »
Бреййй,...как хубаво звучи! :D
Зори, като си дойдете, моля те - непременно ни разкажи какво, къде и как...
Ако я караме така, догодина може да си направим карта на местата, в който пускат с кучета KSS-thumbup, което, мисля, би било доста полезно...

Zorry

• Експерт
« Отговор #11 -: Август 08, 2006, 09:45:49 am »
значи с леки промени маршрута го спретнахме:)) пак благодарение на приятели :KSS-cheers:

та Равда - Габрово директно, после веднага Боженци и там ни чакат с куче и пържоли за кучето:))) отсега сложили софрата  KSS-thumbup и оттам по стрелкички наоколо:))) ще направя снимки обещавам

Diyana Char

• Специалист
  • Публикации: 215
    • http://corablondfell.hit.bg/
« Отговор #12 -: Август 14, 2006, 18:00:37 pm »
Цитат
Да започна ли аз ...

Освен морето има и много други прекрaсни места в България, където човек може да отдъхме през лятото. Ние в последните седмици, поради огромна служебна заетост и невъзможност да взема отпуск, сме се ориентирали към къси излети през уикенда до малко известни или не толкова популярни местенца, като обръщаме специално внимание на манстирите. За наше голямо учудване в повечето от тях нямат нищо протов кучето, а в един от тях ни изнесоха една много поучителна лекция за ролята и мястото на кучето в живота на един християнин. Предлагам на вашето внимание малко снимки от последните ни дестинации - Клисурския манстир, Кремиковския манастир,  Земенския манастир и божествено красивото ждрело на р.Ерма до Трън.

;) Я, пък аз откакто преди години прочетох забранено за кучета на входа на Драгалевския манастир, понамразих и църкви и манастири и не ми е хрумвало да припарвам. Виж ти, виж ти - как погрешно от един пример човек си създава неточно мнение - ето как се раздат предразъдъците. И аз си мислех не са ли Божи тварички кучетата и дори преди човека са създадени (според Библията). А и в историята на българина имат такова почетно място. Овчарското куче е било много ценно и страшно престъпление било да посегнеш волно или неволно на овчарско куче...
Ама че се отплеснах :wub: .Ама като си писах преди години дипломната работа на такива интересни книги, статии и материали се натъкнах. За погребването на коня и на кучето, за описванетоо им в песните, защо не се описва кучето, защо коня, какво значение са имали... Всякакви препратки към световната история на доместикацията на кучето и котката... В митологията, с какво са се свързвали... А сега навсякъде забранено - повечето хора, които не допускат кучета до себе си, не са имали никога. И най-честото оправдание е че са хапани, а всъщност мен три пъти ме е хапало куче.  
Онзи ден бях на селото на мъжа ми и в двора кученце, разбира се, но ме предупредиха да внимавам и все ни пазеха като минаваме покрай него, че е дзверченце. Ама аз издебнах случай да останем сами и след половин минута вече го чешех зад ушичките :lol:

SHUSHKOVCI

• Специалист
  • Публикации: 172
« Отговор #13 -: Август 14, 2006, 22:30:19 pm »
Прекрасно е!Дори малко Ви завиждаме(благородно де)!!!!!!!!!!! ;)  

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #14 -: Август 21, 2006, 17:21:55 pm »
Ако все още се чудите къде да отидете с вашия любимец на море, моят съвет е: ИДЕТЕ НА СЕВЕР !

Току-що се връщаме от там.... вярно, голяма жега беше, но пък и добре си прекарахме по Камен бряг, Шабла (рибената чорба от 7 вида рибоци и неизвестен брой билки при бай Пешо до фара е нещо божествено), Тюленово, Българево, Бялата лагуна, Дуранкулак ... диви плажове, никакви хора, порцията раци на "Златната рибка" до Дуранкулашкото езеро е 5 лв за 30 рака, а шараните и сомовете в Шабленското блато кълват като омагьосани ... Снощи като за последно бяхме през нощта в морето и на сутринта в лодката светеха като живо сребро няколко десетки паламуд. А след това как върви мастиката и лафа до сутринта ... до изгрева, когато си взимаш един душ с топлата минерална вода направо до цистерните с нефт, гол сред полето ... и си направо като прероден, готов за нови дела ...

В повечето къмпинги там - например "Космос" до Дуранкулак или кой-да е в Шабла бунгалата са от 4 до 10 лв. на човек и няма никакви проблеми за кучетата.