Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Новини относно браконерския лов  (Прочетена 3249 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

suzanka

• Експерт
  • Публикации: 763
  • Betty
    • Сайтът на Бети
Новини относно браконерския лов
« Отговор #15 -: Август 11, 2006, 18:41:49 pm »
Това с този не знам как да го нарека лов, съм го чувала от дядо ми. Когато си взехме Бети и му се похвалих, първата му реакция беше да я продадем и до сега, когато се видим, винаги ми го повтаря. А като му кажа за привързване на кучето, той започва да говори едни гадости, които дори не ми се иска да пиша - как застрелял кучето си (лудогорско гонче) заради това, че като отиде на лов, яде охлюви.
Мисля, че това отношение към животните е по-характерно за по-старите хора.  

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
« Отговор #16 -: Август 12, 2006, 12:48:08 pm »
Цитат
Мисля, че това отношение към животните е по-характерно за по-старите хора.
Сузанка, за съжаление не е въпрос на възраст, а на манталитет... Повечето от "съвременните" ловци са сравнително млади хора, но с по-различно от нашето разбиране за кучетата...
За съжаление познавам такива, даже и развъдчици, които гледат на кучетата си като на "стопанско животно" (кокошки, пресета и т.н.), което трябва да работи и да му носи приходи срещу минимални разходи и грижи... Ако не - по-добре да се оттърве от него и то без по най-лесния начин...  :KSShunter:  :KSS-devil  
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

suzanka

• Експерт
  • Betty
    • Сайтът на Бети
« Отговор #17 -: Август 12, 2006, 21:03:50 pm »
Наистина, те младите като видят какво правят старите....
За тях май става нещо нормално и естествено... :unsure:
Сещам се за един млад човек, не повече от 30годишен, ветеринар, има едно лудогорско гонче, което не знам как стои право от слабост. А освен това не спира да се чеше, едва ли го обезпаразитява....
трагична работа....
На такива хора трябва да им се забранява да гледат кучета (а и не само кучета). :unsure:  
« Последна редакция: Август 12, 2006, 21:09:14 pm от suzanka »

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
« Отговор #18 -: Август 13, 2006, 14:10:37 pm »
Цитат
Сещам се за един млад човек, не повече от 30годишен, ветеринар, има едно лудогорско гонче, което не знам как стои право от слабост. А освен това не спира да се чеше, едва ли го обезпаразитява....
Я кажи кой е, че да не си водят кучетата при него!!!  :KSS-devil
Дали човек, дето не се грижи и обезпаразитява собствените си кучета, ще се отнася професионално към чуждите?!?  :mad  
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

suzanka

• Експерт
  • Betty
    • Сайтът на Бети
« Отговор #19 -: Август 13, 2006, 15:46:51 pm »
То проблема е, че не знам името му, само съм го видяла и съм чувала за него. Но те лошото е, че тук поне половината хора са на това ниво. В един единствен зоомагазин в целия град има Royal Canin и Pro Plan! Тук просто няма кой да купува! Един път отивам да купя храна и един мъж преди мен пита продавача, каква храна да вземе за кучето си, което има кученца и после попита колко струва. Продавачът отговори, че са от 2 до 7 лв за килограма и той каза: "Да дам 2 лева за едно куче!!!!"
Просто нямам думи!!!!!  :mad  :mad  :mad  
« Последна редакция: Август 13, 2006, 15:52:28 pm от suzanka »