Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Повелителят на кучетата Сизар Милан  (Прочетена 4934 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
Повелителят на кучетата Сизар Милан
« -: Август 05, 2006, 10:59:26 am »
Едно от култовите лица на няколко телевизии в САЩ е Сизар Милан, известен с прозвището "повелителят на кучетата". В ТВ National Geografic той има собствено предаване в което разяснява проблемите в поведението на кучетата и решава проблеми при същителстването им с различни хора и семейства. Популярността му е съизмерима в последните години с тази на Лари Кинг или Опра Унфри.

С помощта на приятели кучкари от САЩ имам възможност да ви покажа един от епизодите на Сизар Милан, в които се решават проблемите с агресивността на кучетата. Ако има интерес и за други сериали от тази поредица ще направя всичко възможно в най-скоро време да видите и тях.

Кликнете върху картинката за да видите филмчето  :D
« Последна редакция: Август 05, 2006, 23:10:17 pm от Hlebarov »

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
« Отговор #1 -: Август 06, 2006, 07:49:18 am »
А ето и още едно филмче от тази серия, отново свързан с решаване на проблемите на агресивността

http://vbox7.com/play:47354d27

suzanka

• Модератор
  • Публикации: 763
  • Betty
    • Сайтът на Бети
« Отговор #2 -: Август 06, 2006, 08:22:55 am »
Неговите филмчета са интересни и също така интересни са и методите му, но не мисля, че всеки собственик на куче може да ги използва, например преобръщането по гръб на агресивно куче. Малка грешка и .... ухапване. Може би трябва да се отбележат подходящите за използване. Това, което използва, за да накара куче да не тегли повода е полезно (изпробвах го върху едно куче), това човекът да е водачът на глутницата също е полезно (излизането от вратата, диван, легло и т.н.). Но абсолютно съм против едно уплашено куче да бъде теглено напред, към това, което го плаши. Става и с храна и то много добре.
Като цяло начинът му на обучение е полезен и ефективен, но просто не е единствен.
« Последна редакция: Август 06, 2006, 08:23:11 am от suzanka »