Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: CAC- SOFIA " GRAND PRIX ", САС - София 09.09.2006г  (Прочетена 12974 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Dolores

• Гост
CAC- SOFIA " GRAND PRIX ", САС - София 09.09.2006г
« Отговор #75 -: Септември 12, 2006, 00:22:36 am »
Какво ви става бе хора?!? Написах честно мнение, което никой не оспорва, обаче заваляха неудачни "остроумия" по темата.

Браво на човека, явно от организаторите, който пише ... искахме на друго по-добро място, обаче не стана... Явно хората разбират за какво става въпрос, но такива са били възможностите в момента.

А за останалите искам да кажа следното: Да, действително не разбирам от организирането на изложби. Обаче една изложба е шоу, а за едно шоу освен участници трябва и публика. Публика която да види красотата на тези прекрасни кучета които показвате, да оцени усилията на техните стопани, да разбере че кучето не е синоним на бездомна напаст, която безпричинно напада и хапе и трябва да бъде незабавно изтребвана, а едно мило и силно привързано към човека същество, което търси ласки и дарява обич!

За това според мен би трябвало такива изложби да се организират нито в Шератон /който впрочем госпожата е виждала явно само от трамвая/ нито на кортовете, защото и на двете места резултатът е един и същ - много участници и 0 публика. За това и предложих такива изложби да се провеждат на места където така или иначе се разхождат много хора - в парковете. Е ако позволява времето разбира се...

А за термоса с кафе - носети си и буркани с компоти ако искате. Но не очаквайте това и от зрителите...

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
« Отговор #76 -: Септември 12, 2006, 06:17:27 am »
Не разбрах само за държавата и 30-те години. ама нейсе. Вместо да питаш "какво ви става бе хора...", запитай се защо ли всичките така единодушно реагираха на "предложенията" и "съветите" ти.

Хубаво е, че си признаваш, че не разбираш от организация на изложби. Аз лично избягвам да давам съвети за неща, от които не разбирам. Иначе човек изпада в глупавата ситуация "не знам как е, ама и така не е".

Надявам се никой да не остане с лоши чуства след тези реплики. Дано разбереш, че ние кучкарите сме хора, които страшно много обичаме кучетата си, влагаме страшно много емоции, любов, време и нерви в организирането на изложбите и всичко около тях и когато някой страничен наблюдател ни "залае", ние "хапем"  :D

А това с кафето и термосите си е чиста истина. Виж за компотите няма да стане. Аз не обичам компот, а кучето ми предпочита в буркана да има някоя мръвка  :D

P.S.  Добре би било да се регистрираш ...

Diyana Char

• Специалист
  • Публикации: 215
    • http://corablondfell.hit.bg/
« Отговор #77 -: Септември 12, 2006, 07:46:48 am »
Dolores, виждам горещото ти желание да помогнеш. Всяка изложба приема добре дошла всякак помощ.
Ето значи, ти се заемаш да съдействаш в преговорите с общините, които безрезервно и безвъзмездно да посочат парка, в който да се проведе мероприятието. Да избереш и наемеш кафе-машините от желаната от теб марка заедно с консумативите. В парка да посигуриш седалко-места за публиката. Тоалетна да не пропускаме - от изключителна важност и то няколко. В близст да има и закусвалня. А - не - храната трябва да е осигурена май от организаторите. Значи фирма, занимаваща се с кетъринг!!!
И за да е шоу - много изненади, томболи, награди за публиката и участниците. Озвучаването, спонсорите и рекламата преди това. Наемането на всякакъв ожслужващ персонал. (Повечето хора, които се заемат с организирането, така като теб си предлагат узлугите и работят много и от сърце, без никакво възнаграждение, освен хокане след мероприятието). Извинявай за тона - не е ироничен, а шеговит напълно. Това че всички реагираме така, може би трябва да те накара да се извиниш, но и това не искаме от теб. Когато всички са на въпреки, значи вината е в теб. Редно е да се представиш, да кажеш, какви идеи имаш, да поиташ осъществимо ли е и ако имаш желание и възможност да помогнеш за следващия път.
О, да знаеш, аз как виждам една изложба в България.... Но като нямам възможност да се включа в подготовката, мога само да благодаря, на организаторите за това, че съм отишла наготово и съм си тръгнала после веднага. Че преди мен и след мен е имало хора, които да ми опъват, нареждат, подреждат, описват, прибират, сгъват... И то без да са търсили заплащане, а за да се почувствам аз максимално комфортно, докато съм там с кучето си. И че таксата за участие все пак ми е достатъчно по силите, за да си позволя да се занимавам с това мое хоби, около кучето си. Или ако съм отишла да позяпам, както по-рано правех, никой не ми е взел такса, за нищо. Плащала съм само с много овации, викане, и аплодиране. И когато от сутрин до вечер си на крака и все гледаш всичко да е наред, всички да са доволи, за всички да има по-нещо, колкото и скромно да е то, някой после да те хока, че кафето наблизо било гадно и нямало къде да седне. И в не знам, коя си част на света било различно... Да - някъде и данъци нямат и за първородено дете държавата къща подарява... Но ние сме си туйк у нас и се стараем да даваме от себе си, колкото можем, с малкото което имаме.
Ами... не знам, ама не прозвуча много хубаво, това което каза :unsure:
« Последна редакция: Септември 12, 2006, 07:54:02 am от Diyana Char »

assassin

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #78 -: Септември 12, 2006, 08:00:45 am »
Нашето положение може да разбере само човек,който последните 30г. е живял в България.Първо трябва да се направи живота на хората в България нормален и красив и тогава може би ще помислят и за животните.Нападнахме ви така,защото на всички ни е омръзнало да ни дават съвети,упреци и от никъде помощ.Идея си нямате какви трудности срещаме на всякъде,в парк или на обществено място е почти невъзможно да получим разрешение или не можем да платим за да си направим мероприятието.Трудно можеш да размърдаш общинарите, трябва да са ти много близки или  да ги подплатиш добре, и в двата случая губим.Почти всички знаем как е в чужбина,освен на трамваи ни се случва да се повозим и на автомобили и самолети. :D Не си мислете,че на мен като организатор ми е приятно да организирам изложбата с най голямия  награден фонд в България в такава кочина.Просто нямах избор,заявих един стадион който ми го отказаха в последния момент,изборът не  бе голям , 5000евро в зимния дворец на спорта или 700 лева на тенис кортовете. :KSS-sleeping: Това е положението,какъвто живота на хората,такъв и на кучетата,сив и скучен.Успех в чужбина и си идвайте по често в България за да видите как живеем тук. :KSS-hlep  :D  

Нерегистриран гост dolores

• Гост
« Отговор #79 -: Септември 12, 2006, 08:40:30 am »
ОК. Съжалявам. Що се отнася до Общината, когато правите следващата изложба, моля да ми пишете на doloresjonson@yahoo.com.au. Мисля че ще мога да Ви съдействам. Ще бъда отново в Родината през март следващата година, тогава бихме могли и да се срещнем лично, ако желаете разбира се.
Искренно Ваша,
Долорес

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #80 -: Септември 12, 2006, 09:32:17 am »
ОК, няма да забравим.

И все пак - дори и в Австралия изложбите не се организират в Операта в Сидни  :D  

assassin

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #81 -: Септември 12, 2006, 10:43:56 am »
ОК,няма да забравим да ви напомним,ние не сме злопаменти но не забравяме. :D Ще се радваме ако все пак някой изпълни поне веднъж обещанието което е дал,че се наслушахме на обещания.My Webpage

Zorry

• Експерт
  • Публикации: 309
    • http://
« Отговор #82 -: Септември 12, 2006, 10:52:26 am »
Цитат
Шератон /който впрочем госпожата е виждала явно само от трамвая/
....основна грешка!! :D  :D ....ама айде:)))

когато се прави критика, то тя трябва да е градивна и подплатена с аргументи ако щете и финансови обосновки....всичко друго е вятър рабата....

поздрави на госпожата в странство

Представата за себе си е равнището, до което ще се издигнете или до което ще паднете!!!!

Dackelklub

• Специалист
  • Публикации: 177
    • http://www.amor.dir.bg
« Отговор #83 -: Септември 12, 2006, 11:20:41 am »
За нас изложбата беше много приятна и много добре организирана.
От името на дакелите благодарим да организатора  !  :KSS-clap:  
« Последна редакция: Септември 12, 2006, 11:29:57 am от Hlebarov »

literbebe

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #84 -: Септември 14, 2006, 09:05:38 am »
А може ли някой да ми каже кой стана  :KSS-Gold:  на 2 група,4е никъде не видях в снимките :unsure: Така като гледам е била хубава изложба,само съжалявам 4е не дойдохме и ние:(

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #85 -: Септември 14, 2006, 09:29:32 am »
Обаче можете да дойдете на 24.09 на езерото "Панчарево"  :D  
« Последна редакция: Септември 14, 2006, 09:30:08 am от Hlebarov »

Saffari

• Новак
  • *
  • Публикации: 47