Dolores, виждам горещото ти желание да помогнеш. Всяка изложба приема добре дошла всякак помощ.
Ето значи, ти се заемаш да съдействаш в преговорите с общините, които безрезервно и безвъзмездно да посочат парка, в който да се проведе мероприятието. Да избереш и наемеш кафе-машините от желаната от теб марка заедно с консумативите. В парка да посигуриш седалко-места за публиката. Тоалетна да не пропускаме - от изключителна важност и то няколко. В близст да има и закусвалня. А - не - храната трябва да е осигурена май от организаторите. Значи фирма, занимаваща се с кетъринг!!!
И за да е шоу - много изненади, томболи, награди за публиката и участниците. Озвучаването, спонсорите и рекламата преди това. Наемането на всякакъв ожслужващ персонал. (Повечето хора, които се заемат с организирането, така като теб си предлагат узлугите и работят много и от сърце, без никакво възнаграждение, освен хокане след мероприятието). Извинявай за тона - не е ироничен, а шеговит напълно. Това че всички реагираме така, може би трябва да те накара да се извиниш, но и това не искаме от теб. Когато всички са на въпреки, значи вината е в теб. Редно е да се представиш, да кажеш, какви идеи имаш, да поиташ осъществимо ли е и ако имаш желание и възможност да помогнеш за следващия път.
О, да знаеш, аз как виждам една изложба в България.... Но като нямам възможност да се включа в подготовката, мога само да благодаря, на организаторите за това, че съм отишла наготово и съм си тръгнала после веднага. Че преди мен и след мен е имало хора, които да ми опъват, нареждат, подреждат, описват, прибират, сгъват... И то без да са търсили заплащане, а за да се почувствам аз максимално комфортно, докато съм там с кучето си. И че таксата за участие все пак ми е достатъчно по силите, за да си позволя да се занимавам с това мое хоби, около кучето си. Или ако съм отишла да позяпам, както по-рано правех, никой не ми е взел такса, за нищо. Плащала съм само с много овации, викане, и аплодиране. И когато от сутрин до вечер си на крака и все гледаш всичко да е наред, всички да са доволи, за всички да има по-нещо, колкото и скромно да е то, някой после да те хока, че кафето наблизо било гадно и нямало къде да седне. И в не знам, коя си част на света било различно... Да - някъде и данъци нямат и за първородено дете държавата къща подарява... Но ние сме си туйк у нас и се стараем да даваме от себе си, колкото можем, с малкото което имаме.
Ами... не знам, ама не прозвуча много хубаво, това което каза :unsure: